Червен цвят – факти, значение, символика, влияние… (Част 2 – продължение)

Червен цвят – факти, значение, символика, влияние… (Част 2 - продължение)
Интересно

Червен цвят – факти, значение, символика, влияние… (Част 2 – продължение)

  1. Червено облекло? Значение…

Личността, която предпочита да се облича в червени дрехи е решителна, с чувство за превъзходство, упоритост, винаги в готовност да преодолява препятствия, стремейки се само към победата. Енергията на червеното е толкова силна, че не се препоръчва облекло в бизнес офис обстановка.

Червените нюанси са много подходящи за светските събирания, развлекателни събития, обстановка при която жената може да демонстрира своята чувственост и сексапил, а мъжът – желанието си за победа.

  1. Червенокоси жени?

Що се отнася до червенокосите (огнените) красавици, в природата е много малко вероятно да откриете жени с естествен червен цвят, принципно само определени червени или медни нюанси са натурални по природа. Червенокосите дами, станали такива с помощта на фризьорски умения, се отличават със сила и самочувствие.

  1. Какво означава червеният цвят на аурата?

Червеният цвят на аурата е знак за силна енергия и сексуалност, но и за известна агресивност и импулсивност. Колкото по-чист и по-наситен е цветът, толкова повече е жизнеността, здравето и радостта в сърцето на носителят.

Този цвят е изключително мощен активатор. Той подчертава наличието на мъжественост и смелост, въпреки че в превъзбудено състояние може да се появи желание за мъст.

Това е енергия в най-чистата й форма, която не бива да се бърка с грубата сила, това е страст и възбуда, любов към живота във всичките й проявления. Счита се, че хората, които реагират на вибрациите на червеното, са по-склонни да извършват героични подвизи, сред тях спадат и любителите на спорта.

Ако в аурата преобладава червеното или цветът е мътен, това е знак за дисбаланс, агресия, лесна раздразнителност и т.н. Ясните нюанси говорят за активен начин на живот, целеустременост, здраве, материално благополучие. Този тип човек адекватно преценява себе си и своите възможности.

  1. Харесвате ли червени свещи? Ето какво значи това…

Не случайно екстрасенсите често предпочитат червена свещ, за да предпазят къщата от негативна енергия.

Червеният цвят под планетарното влияние на Марс символизира самия живот, вибриращ с положителни вибрации. Червеното, подобно на лилавото, се използва в защитни ритуали, откровено противопоставяйки се на черната магия.

С тяхна помощ се премахват, както психически, така и физически травми. Стимулират здравето и волята, а също така помагат в борбата с вътрешните страхове и собствените убеждения. Използвани в ритуали за неутрализиране на негативната енергия, натрупана в болен орган, за облекчаване на умората и повишаване на жизнените сили, подобряване на здравето, особено когато става въпрос за заболявания на кръвоносната и сърдечно-съдовата система.

  1. Какво означава червеното от езотерична гледна точка?

Както и в други аспекти, така и в езотериката, червеното се свързва предимно с кръвта, следователно със самия живот. Друго значение е сексуалността и страстта, т.е. кръвта е един от основните елементи на всички видове любовни преживявания.

Енергията на червения цвят говори за активност, радост, сила, но от друга страна – за агресия, война или огън. Именно, тези различни значения на червеното позволяват да се използва в различни случаи.

И не по-малко по значение: древните египтяни са почитали червеното като божествено, характерно за бога на слънцето Ра, будистите го смятат за символ на живота и творчеството, а християните виждат в него кръвта, пролята от Христос на Голгота в името на спасението на човешката раса.

  1. Комбинация на червено с други цветове.

Червеното във всичките му нюанси се съчетава добре с доста други цветове. Например, комбинация от алени и антрацитни (или теракотени) тонове ще изглежда стилно и красиво. Прието е да се комбинира с по-меки тонове, като по този начин се смекчава неговата агресивност – бялата цветова схема перфектно изпълнява тази роля.

Комбинацията от червено с жълто-оранжево ще вдъхне енергия и топла радост, с кафявото ще добави сдържано благородство и солидност, а със синьото и двата цвята ще се открояват добре един друг. Червено комбинирано със зелено изглежда впечатляващо, но само когато се използват омекотените нюанси на тези цветове. А с розово – червеното изглежда невероятно екзотично, с добавка златист оттенък за елегантност.

Светлочервените багри се комбинират добре синьо и сиво. Червено и черно, макар комбинацията да е популярна и ефективна, върху определена психика оказва емоционално потискащо въздействие.

Най-предпочитаната комбинация в модните тенденции си остава червено с бяло, бежово, сиво, кафяво и черно. Красива е и комбинацията между самите червени нюанси, създавайки градиентен преход.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе