6 ценни качества, които да предадете на децата си

6 ценни качества, които да предадете на децата си
Психология

6 ценни качества, които да предадете на децата си

Има качества, които родителите трябва да предадат на децата си. Първото училище, първият учител, първата книга за всяко дете са – Родителите! Те винаги гледат какво правиш, винаги. Наблюдателната им сила на тях и тийнейджърите е удивителна и дори да не гледат, да бъдат в режим на модел за подражание е от съществено значение за внушаване на житейски уроци или добри морални характери в тях.

Вашите действия оставят дълбоко и доживотно въздействие върху нежните умове на вашите малки. Следователно да се държим и реагираме по същия начин, по който очакваме от тях да отвърнат, е единственият начин да им позволим да попият всички атрибути за изграждане на характера. Навиците и развитието на характера започват от много ранна възраст и преминават дълъг път през тийнейджърството.

Искате да излезете с него? Поканете го

Принципи за отглеждане на щастливо дете

5 начина да откажете нещо на детето си без думата „НЕ“

6 ценни качества, които да предадете на децата си  4 критерия при избор на мебели за детска стая

6 ценни качества, които да предадете на децата си

1. Честност

децата
6 ценни качества, които да предадете на децата си

Децата имат сляпо доверие на родителите си. Вярват им със затворени очи. Така че е необходимо да бъдете честни с тях и с другите, за да научите този атрибут. Страхът от последствията предизвиква лъжа както при възрастните, така и при малките, следователно наказването им за лъжа насърчава нечестността. Научете ги да показват смелостта да признават грешките, като правят същото, когато вие се намирате в същата ситуация.

2. Любов и състрадание

децата
6 ценни качества, които да предадете на децата си

Всеки родител иска децата му да бъдат добри към другите. Най-добрият начин да го превърнете в реалност е да бъдете пример за доброта и съпричастност към всяко живо същество.Те наблюдават своя основен грижещ се от момента, в който могат да видят ясно.

Начинът, по който те виждат как се отнасяш с други членове на семейството, домакинска помощ, непознати, сервитьори в ресторанта, те попиват всичко. То постепенно оформя подсъзнанието им да се отнасят към другите с любов и да проявяват състрадание към всички ближни, дори към животните.

3. Упорита работа

Даването на пример да работят усилено и да постигат цели сами е важен урок за децата да бъдат доволни и успешни в живота. Започнете подходящите уроци според тяхната възраст, като ги научите да вършат свои собствени задачи като миене на чинията, почистване на леглото, вземане на хранителни стоки, създаване на училищни проекти, което ги подготвя да вършат собствената си работа, за да извлекат ползите.

Наградете детето си, когато направи нещо изключително, за да го накарате да разбере стойността и удовлетворението от плодотворната упорита работа. Те трябва да научат, че упоритата работа накрая се отплаща.

4. Здравословен начин на живот

децата
6 ценни качества, които да предадете на децата си снимка: pinterest

За да се справят с непрекъснато нарастващия стрес от работата, децата трябва да научат значението на доброто здраве. Когато тренирате, не забравяйте да включите здравословен начин на живот, като се храните навреме, като избягвате твърде много нездравословна храна.

Само тогава можете да ги мотивирате да следват същото. Това не означава да бъдете властни и да въздържате децата от случайни лакомства, но ги научете да се отдават умерено. Причината за възприемане на здравословни навици трябва да се мотивира с подобряването на здравето, а не с проблеми с образа на тялото и срам.

5. Смелост

Да отстояваш това, в което вярваш, и да се върнеш, когато паднеш, е смелост. А да направите децата си силни личности, които разчитат на вътрешните си сили, е ваша отговорност. Те винаги ще търсят вдъхновение от вас, когато се сблъскат с неуспех в живота си, и винаги ще помнят как сте се държали здрави и сте се сблъсквали с тежки ситуации. Приемането на грешки и ученето от тях също е начин за показване на смелост. Ако децата никога не виждат, че признавате грешките си, как ще придобият увереност да приемат техните?

6.Любов към себе си

децата
6 ценни качества, които да предадете на децата си

Всички уроци по положителен характер могат действително да работят, когато детето е научено на любов към себе си. Когато детето гледа на родителите, то ги вижда като свой модел за подражание, възприемането на любов към себе си и грижата за себе си стават незаменими. Любовта към себе си предизвиква мисловния процес за подобряване на себе си с добри навици, за да стане по-добър в живота.

Децата трябва да виждат родителите си как се грижат за себе си, особено майките, които губят индивидуалната си идентичност като човек, като жена, докато отглеждат децата си. Когато децата наблюдават как родителите им се грижат за себе си, това се установява в съзнанието им. Помага да се определят граници и че физическото и психическото здраве на всеки човек има значение.

Tagged ,
на горе