Цветови комбинации за гардероба на всяка стилна жена

Цветови комбинации за гардероба на всяка стилна жена
Мода Лайфстайл

Цветови комбинации за гардероба на всяка стилна жена

Забелязали ли сте как определени комплекти дрехи са разположени в бутиците: панталони, ризи, рокли, джъмпери, шалове? Какво ви привлича особено при закупуването на тези конкретни панталони например? Цвят? Да, изглежда със сигурност знаете, че точно този цвят панталони подхожда на лицето ви и ще отговаря на дрехите, които вече имате. Но когато се приберете у дома, откривате, че сте избрали обикновени панталони, които не стават накрая. Каква е тайната? В тази статия ще ви кажем кои са основните цветови комбинации за гардероба на всяка стилна жена.

Цветове на дрехите в зависимост от цвета на косата

Както казахме по-горе, комбинацията от цветове в дрехите за жени, правилно подбрани в съответствие с характеристиките на фигурата, ви позволява да подчертаете предимствата и да отклоните вниманието от видимите недостатъци във физиката ви. Въпреки това, когато избират в полза на конкретно облекло, експертите по стил препоръчват да се съсредоточите и върху индивидуалните характеристики на външния си вид, например цвета на косата ви.

дрехи според цвят на косата

• Кестеняви жени – Съчетанието от бяло и ярко червено е перфектно за този тип дами. Струва си да използвате дрехи в сиви и сини цветове в комбинация с черни, бели и червени неща в гардероба си. Също така може да ви подхождат нюанси на кафяво, жълто или зелено.

• Блондинки – Обърнете внимание на свежите и меки цветове: синьо, синьо-виолетово, зелено със сивкав нюанс. Дрехите в червени и червено-оранжеви нюанси, с класическа комбинация от черно и бяло, могат да изглеждат ефектно.

• Светлокестеняви жени – Почти всички сини и зелени тонове могат да подхождат на такива момичета. Чудесно е, ако решите да изберете лилаво, черешово. Добър вариант би била комбинация от оранжево и синьо.

• Брюнетки – Като отдадете предпочитание на студените цветове (комбинации от бяло с бледо розово, жълто, синкаво, светло зелено), можете да добавите аристократичен привкус към външния си вид. Силните жълти и зелени също са добър избор за вас.

• Червенокоси – Идеалното решение за вас е чисто синьо облекло. Също така нещата в лилави и зелени тонове могат напълно да ви подхождат. По-добре е да откажете да използвате нюанси, които се сливат с косата ви.

• Сивокоси – Добър избор са тъмните тонове в синьо, зелено, лилаво и топло червено облекло. Трябва да се избягва яркостта на тоалетите, както и бледите нюанси и тъмните дрехи и аксесоари.

Цветове на дрехите в зависимост от възрастта

Вероятно цветното колело вече ви е помогнало да определите как безопасно да изберете комбинации с други цветове в дрехите си. Сега е моментът да се научите да отчитате още един важен въпрос – възрастта ви. В зависимост от това на колко години сте, трябва да се придържате и към определени принципи при избора си на нюанси в гардероба.

• На 18-25 години – Можете да използвате черни, бели и сиви цветове като основа и да ги комбинирате с ярки тоалети. Така лесно ще можете да привлечете вниманието към себе си, което на тази възраст е много важно. Също така е добре да експериментирате с ярки и пастелни цветове и интересни щампи.

• На 24-40 години – В гардероба си трябва да имате няколко неутрални по цвят костюми. В идеалния случай техните части могат да се носят отделно една от друга и да се комбинират с други неща. В основния си гардероб трябва да имате и обикновени жилетки. Те ще помогнат за добавяне на елегантност и женственост към външния ви вид.

• На 40+ години – Струва си да се даде предимство на тъмните и светли нюанси от естествената гама, разреждайки спокойните тонове с ярки акценти под формата на аксесоари (обувки, чанти, шалове).

Цветове в облеклото според сезона

Външният вид на природата е разнообразен и уникален – от сезон на сезон той променя своя характер, настроение и темперамент. И ще бъде чудесно, ако при комбинирането на цветове в дрехите си дамите се ръководят не само от отражението си в огледалото и съчетанието на хармоничните нюанси, но и от това кое време на годината е.

• Пролет – Когато природата наоколо оживява, събужда се след дълъг зимен сън и се наслаждава на първите нежни слънчеви лъчи, можете да използвате наситени сочни цветове в гардероба си като – розово, люляково, зелено и т.н.

• Лято – Природата е в постоянно движение, така че тук гамата от цветове ще бъде невероятно разнообразна, но предимно мека и приглушена. Основните тенденционни цветове са синьо, зелено, бяло.

• Есен – Изглежда всичко наоколо се уморява от бурните летни занимания и започва да се подготвя за дълъг зимен сън. За есенния гардероб тихи, приглушени нюанси на кафяво и сиво, както и спокойно жълто ще бъдат добър избор.

• Зима – Полетата и дърветата са покрити с бял пухкав сняг, а понякога студовете, рисуващи богато украсени шарки върху стъклото, са ожесточени, така че често ще искате да останете в топлината на уюта у дома. Цветовете на дрехите през зимата са студени, кристално чисти, прозрачни, блестящи.

Tagged , , , ,
на горе