Фитнес гуруто Андреа Папас: Разрешете си да ядете без страх, вина или самообвинения

https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=bg
Добра форма

Фитнес гуруто Андреа Папас: Разрешете си да ядете без страх, вина или самообвинения

 

Изследванията са категорични, че крайните диетични ограничения и строгите режими са свързани с нарушения на храненето, възстановяване на теглото, обсесивно и нездравословно отношение към храната.

Това води до поглъщащо, обсесивно поведение и изкривяване на мисленето спрямо храната и храненето. Това твърди в своя инстаграм профил фитнес гуруто и специалист по хранене Андреа Папас.

„Дайте си разрешение да ядете без страх, вина или самообвинения. Когато сте си разрешили да ядете, нямате вече необходимост да преяждате с определени храни. Можете да ядете всякаква храна, всеки ден, за да подхраните тялото и ума си и да изградите по -добри мисли с храната. Запомнете – тя никога не е била „виновник“ за нашите проблеми с теглото и формата на тялото. Истинският виновник е нашето собствено възприятие и отношение към храната.“ – категоричен е Папас.

Развитието на здравословни взаимоотношения с  храната не става чрез избягване, ограничаване или разглеждане на храните като „добри“ или „лоши“. Започва, когато се откъснете от изкривения „диетичен“ манталитет, твърди специалистът, който често качва снимки на своята собствена трансформация през годините, както и на свои клиенти, успели да постигнат мечтаната форма.

https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=bg
https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=b0

„Когато започнете да се наслаждавате на храната свободно, без самооценка, без да е необходимо да компенсирате изяденото с упражнения или да се поддавате на негативни емоции, когато имате тази по -дълбока перспектива за това как гледате на храната и фитнеса, чувството за вина и срам към  храната изчезва.

Никога не казвам на клиентите си да се чувстват „зле“ или „виновни“ заради решението си да ядат определена храна, дори да е най-вредната на света. Чувството на срам и вина НИКОГА не трябва да се свързва с храната. Искам клиентите ми да имат здравословни отношения с храната и храненето. Така че никоя храна никога да не може да контролира или да има власт над тях по какъвто и да е начин или форма. Те трябва да могат да се чувстват свободни и да правят свои собствени избори без никаква вина или срам. Прекратяването на  черно -бялото мислене по отношение на яденето е това, което води до здравословен начин на живот и постигане на трайни резултати.“ – заключава фитнес гуруто.

Андреа има над две десетилетия изследователска дейност и обучение, сертификати от ISSN, ISSA, ETA, IIN, PFT, PN и The Body Mind Institute. В момента следва магистърска степен по наука за храненето и упражненията и ще продължи да увеличава знанията и експертизата си с докторска степен по хранителни науки.

 

С богатството от информация, която е събрал; опитът си в тази област, сътрудничество с хора с подобни мисии, които са запалени по науката зад изграждането на мускули, загуба на мазнини и по-здравословно състояние и собствената си мотивационна история на успеха, Андреа формира уникален хибрид от методологии, за да помогне на всички свои клиенти да постигнат своите цели за фитнес, физика и здраве и най -вълнуващата част от всичко е, че поддържат своите резултати!

https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=bg
https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=bg

https://www.instagram.com/greek_spartan/?hl=bg

Tagged , , ,
на горе