Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес

Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес
Психология

Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес

Чудили ли сте се как правилно да създадете училищна рутина за детето ви ? Детето ви отказва да се облече, не иска да става от леглото или отказва да си мие зъбите. Този тип сценарии са твърде познати на много родители. В много домове намирането на работеща училищна сутрешна рутина може да бъде един от най-предизвикателните аспекти на родителството. В много дни може да откриете, че се борите да заведете децата си на училище навреме. Това е надпревара с часовника без видим край!

Сутрешната рутина може да зададе тона за деня. Лесно е да се разочаровате, когато бързате и се опитвате да поддържате нещата възможно най-организирани, докато приготвяте детето си за училище и се подготвяте за работа. Въпреки това, ако установите сутрешна рутина, като имате предвид няколко ключови неща, ще бъде много по-лесно да започнете деня си по организиран начин и без стрес.

Искате да излезете с него? Поканете го

Виж и поръчай онлайн тук- оригинален подарък за дете от HappyMarket.bg 

 

Принципи за отглеждане на щастливо дете

5 начина да откажете нещо на детето си без думата „НЕ“

6 ценни качества, които да предадете на децата си  4 критерия при избор на мебели за детска стая

Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес

Уверете се, че всички получават достатъчно сън

училищна рутина
Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес снимка: pinterest

Наличието на спокойна сутрешна училищна рутина без стрес започва с това, че всички получават достатъчно сън всяка вечер. Сънят е толкова важен, когато става въпрос за психическото и физическото ни благополучие, особено когато става въпрос за растящи деца.

Децата се нуждаят от средно десет часа сън всяка нощ, за да поддържат здравословен растеж и развитие. Адекватният сън също е жизненоважен, когато става въпрос за поведението и нагласите на нашите деца. Когато децата спят достатъчно, за тях става много по-лесно да стават от леглото всяка сутрин, което ги прави по-склонни да си сътрудничат.

Също така е важно родителите да си лягат в разумен час. Получаването на достатъчно качествена почивка може да подобри настроението ви и да доведе до по-щастливо настроение на следващата сутрин. Не забравяйте, че добре отпочиналият родител е щастлив родител.

Пригответе предната вечер

училищна рутина
Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес снимка: pinterest

Друга тайна за по-добра сутрешна училищна рутина у дома е да подготвите всичко предната вечер. Сутрините могат да бъдат хаотично време от деня. Приготвянето на някои неща преди лягане е един от начините да намалите сутрешния стрес, което ще ви позволи повече свободно време за други важни задачи. Определете кои задачи можете да изпълните предната вечер.

Например, може би можете да опаковате училищните пособия на детето си в неговата или нейната раница предната вечер. Помислете дали да не вземете дрехите и обувките на детето си за следващия ден. Или още по-добре, работете с детето си, за да планирате тоалети за цялата седмица, така че то или тя лесно да вземе тоалета за всеки ден тази сутрин.

Събудете се по-рано от децата си

училищна рутина
Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес снимка: pinterest

Събуждате ли се по едно и също време с децата си? Може би е време да направите малка корекция и да се събудите по-рано от обикновено.

Опитайте се да ставате 10-15 минути по-рано от вашето малко дете, за да имате повече време да свършите няколко неща без прекъсване, преди детето ви да се събуди. Например, станете рано, за да можете да вземете душ и да приготвите закуска. След като приключите с тези неща, можете да продължите да събуждате детето си и да му помогнете да се подготви за училище. Така неговата сутрешна училищна рутина ще бъде много по-добра.

Помогнете на децата да свикнат да се събуждат с будилник

училищна рутина
Създаване на сутрешна училищна рутина без стрес снимка: pinterest

Имате ли навик всяка сутрин да викате на детето си, за да го събудите? Колко пъти ви се случва да се връщате при спящото си дете, защото то или тя просто не иска да стане от леглото? Ако това е обичайният сценарий във вашия дом, опитайте се да откъснете семейството си от този навик, като накарате детето ви да започне да използва будилник. Помогнете на детето си да се научи как да се събужда навреме само и без да натиска бутона за отлагане. Това не само е добро умение, с което да оборудвате детето си отрано, но е и отличен начин да помогнете сутрините да преминат по-гладко и малко по-малко стресиращи. Тази сутрешна училищна рутина е много по-добра.

Започнете деня на десния крак

Вместо да се събуждате мрънкащи и раздразнени, можете да изберете да направите училищните сутрини по-весели. Опитайте се да започнете деня си, като се събудите в добро настроение. Уверете се, че денят ви започва добре за вас и вашето дете, като започнете деня с някои сладки моменти родител-дете. Прегърнете детето си, разкажете виц, кажете „Обичам те“ или пуснете малко забавна музика, за да ви развесели за деня.

Всеки може да се възползва от по-малко стресиращата сутрешна рутина с децата си. Установяването на по-спокойна сутрешна училищна рутина за вашето семейство не трябва да е трудно или отнема много време. Можете да започнете само с няколко малки промени. Следвайте тези съвети, за да ви помогнат да постигнете по-спокойна и управляема училищна сутрешна рутина за вас и вашето дете.

Tagged , , ,
на горе