11 експертни съвета за успешен втори брак
Любов и партньорство

11 експертни съвета за успешен втори брак

 

Браковете могат да се провалят поради безброй причини. От проблеми със съвместимостта – сексуална съвместимост или емоционална такава – до изневяра или разлюбване, всеки има своя собствена уникална история. Може би това определя и отношението ни им към втория брак.

Въпреки това, няма нищо лошо в това да поддържате ума си отворен за нова връзка.

Защо? Защото любовта има свои собствени мистериозни начини да ви хване неочаквано и да ви изкуши да искате да се решите – въпреки лошия ви опит от първия път. В същото време може да сте предпазливи да не претърпите същия резултат втори път и бихте искали да направите всичко възможно, за да избегнете срив и повторно изгаряне. С правилния съвет за втория  ви брак можете да спрете историята да се пренаписва, а ние сме тук, за да ви помогнем точно с това.

Бракът обаче не е състезание или проект. Можете да влезете в него само с отворен ум и да се надявате на най-доброто. Въпреки това има неща, които можете да направите, за да избегнете проблеми с втория брак и вместо това да изградите по-силна връзка.

Ето някои подкрепени от експерти съвети за 2-ри брак, които да направят новото ви пътуване към брака по-пълноценно и възнаграждаващо:

 

  1. Бъдете наясно

Какъвто и да е опитът ви в първия брак, считайте го за перфектен, защото ви е научил на всичко, което трябва да знаете. Това е един от ключовете към успешния втори брак.

Вие може да се омъжите за нов мъж или жена, но сте същият човек и вероятно ще донесете същите атрибути или тенденции във втория брак, който сте донесли в първия. Ето защо е важно да сте наясно, за да се справите успешно с проблемите на втория брак и да не им позволявате да повлияят на връзката ви с новия ви съпруг.

  1. Бъдете ясни и честни с партньора си

Вторият брак може да се провали, защото носите твърде много емоционални белези от първия, включително неща, които са ви се случили, вашето възприятие и отношение и така нататък. За да ги избегнете, сложете всички въпроси на масата, докато формализирате връзката си.

 

Излезте от старите модели на мислене

Ако все още имате старите си начини на мислене, стари модели на гледане на света и как да правите нещата, тези елементи също ще ви пречат в новите отношения. Те ще ви попречат да бъдете толкова близки, свързани и влюбени, колкото заслужавате да бъдете. Това е особено вярно за тези, които сключват втори брак след 40 години, тъй като в този момент от живота хората са склонни да стават по-твърди в начина си.

По принцип не третирайте новите си бракове като продължение на стария, макар и с нов партньор. Вместо това приемете, че това ще донесе нови преживявания, ново учене, нови радости и нови разочарования.

 

  1. Научете се да преодолявате проблемите с доверието

Втори бракове могат да възникнат от различни ситуации. Ако нов брак е резултат от извънбрачна връзка, не се учудвайте, ако имате проблеми с доверието поне в началото. Трябва да сте наясно какво внасяте в новия брак. В този случай това е готовност да търсиш удовлетворение извън брака си.

Разбира се, това не е причина да предполагате, че вие ​​или вашият партньор няма да бъдете лоялни, грижовни и обичащи един към друг. Проблемите с доверието не са непреодолими, но бъдете болезнено честни за това как сте повлияли на другата връзка.

 

  1. Добре е да си уязвим

Ако първият ви брак е бил бурен, чувството за уязвимост ще ви остави следващия път. Може да се поколебаете да изразите своите страхове, мисли и чувства, които могат да се окажат пагубни. Едно от най-важните правила за успешен втори брак е да демонтирате стените, които може да сте създали около себе си и да пуснете партньора си вътре.

 

Избягвайте сравненията на всяка цена

Това изобщо има ли нужда от обясняване? Едно от предимствата на втория брак е, че имате опит, от който да черпите. Недостатъкът е, че може да ви накара да сравнявате. Независимо от опита ви в първия ви брак, в ума ви ще има неизбежни сравнения, особено по време на спорове. Може би е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но с времето можете наистина да разделите двете връзки в ума си. Направете всичко възможно да започнете с чист лист, вместо да се опитвате да изградите нова връзка върху руините на първата.

 

  1. Имайте списък със споделени ценности

Някои точки за успеха на една връзка остават постоянни, независимо дали това е първият или третият ви брак. Споделените ценности са една от тях. Попитайте себе си и след това партньора си защо влизате в брака. Това ще ви даде известна гледна точка и на двете ви очаквания.

 

  1. Простете. На другите и себе си

Една от по-малко известните тайни на успешния втори брак е да се освободите от злобата и нараняването от миналото. Всеки път, когато бракът приключи, има неизбежна болка, но не правете това основа за преценка за всичко, което ще ви се случи в бъдеще. Приемете, че всички имаме недостатъци, вие и бившия ви съпруг. Опитайте се да простите, за да продължите наистина напред, особено когато имате възможност с втори брак.

 

  1. Не крийте подробности за първия си брак

Когато се омъжите втори път, най-основната съставка трябва да бъде честността. Никога не крийте подробности за съпруга си или какво се е объркало в първия ви брак с новия ви съпруг или неговото семейство. По същия начин, ако това е втори брак за вашия нов партньор, не се колебайте да му зададете въпроси за първия. Не е нужно да демонизирате предишния съпруг или съпруга, но наистина знайте какво се е объркало и се опитайте да избегнете грешките.

 

  1. Дайте време

Когато влезете в нова връзка, не очаквайте веднага чудеса. Не третирайте втория си брак като панацея за всички злини, с които сте се сблъскали в първия. Бъдете търпеливи и дайте време всичко да се смеси гладко. Ето защо е препоръчително да не скачате в нов брак, преди да разрешите всяка възможна конфликтна зона. И така, отговорът на това как да накарате втория брак да работи е да пуснете миналото, да закрепите връзката си с новия си партньор.

 

  1. Научете се да правите компромиси и да се коригирате

Новият брак може да донесе нови предизвикателства. Понякога, когато вече не сте съвсем млади, компромисът или приспособяването се оказва предизвикателство. Всяка успешна връзка обаче се нуждае от компромис, връзка и сътрудничество, за да успеете. Не бъдете твърде упорити и се научете да пускате контрола.  Но помнете това: Всяка връзка, била тя първа или десета, която изисква от вас компромис по отношение на самоуважението, не си струва. Но дребните промени в начина на живот не трябва да ви притесняват твърде много, особено ако има желание от страна на двамата партньори да направят повече, за да проработят.

В крайна сметка съставките, които правят всеки брак успешен, са едни и същи – доверие, толерантност, чувство за хумор, емпатия, съвместимост и най-вече любов.

Вижте още ⤵️

Седемте зодии, които са най-доминантни партньори 

Пет признака на емоционално интелигентните семейства

Добри домакини по хороскоп: любопитна оценка на 12 знака на зодиака 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе