Зелен цвят – значение, символика, влияние…(Част 2)  

Зелен цвят – значение, символика, влияние…(Част 2)  
Психология

Зелен цвят – значение, символика, влияние…(Част 2)  

 

Малцина знаят, че цветовете, които ни заобикалят, оказват силно, пряко или непряко влияние, не само върху психологическото, но и върху общото състояние на организма.

Тук може да прочетете (част 1)

6. Символика на зелените дрехи.

 

Ако в гардероба ви преобладават зелени дрехи, то това е знак, че сте приятен и общителен човек. Лесно създавате контакти, лесно се вписвате в нов екип, не сте конфликтна личност.

 

Ако нюансите на зеленото са комбинирани с жълто или оранжево, тогава става въпрос за весел и активен човек, който държи на външния си вид. Такива хора зареждат другите с положителна енергия и повдигнат духа им.

 

7. Значение на зелените очи и коса:

 

v   Психолозите твърдят, че хората носители на зелени очи са верни и никога не си боравят с лъжата. Те винаги изпълняват обещанията си. Хора с щедри сърца. Дори и с враговете си, те се държат честно, изразявайки претенциите си лично.

 

v   Зеленооките хора дълго помнят обидите. Поради прекомерната им принципност и твърдост на характера, те намират трудно общ език с останалите.

 

v   Влюбените зелени очи остават предани и верни до край във връзката. Тези хора проявяват родителска загриженост към партньора, внимание, стават негов закрилник. Често заемат ръководни позиции. Благодарение на постоянството и взискателността си към другите, те лесно се изкачват по кариерната стълбица.

 

v   Хората със зелени коси се опитват да променят настоящият свят. Постоянството и развитото им въображение спомага за промяна отношението на околните към различната им личност.

 

8. Зелена аура?

 

Хората със зелена аура носят мир и състрадание. Те помагат на другите да подобрят качеството си на живот. Миротворци и с висока социална позиция.

 

Погрешно смятани за досадни хора, но въпреки това те винаги намират правилния подход. С възрастта стават по-балансирани и са в състояние да контролират изказванията си. Ентусиазмът бива заместен от професионализма. Такива хора са способни само на добри дела.

 

Винаги постигат набелязаната цел. Хората от тяхното обкръжение, трябва да се научат да намират подход към тях. Ако има разбирателство и мир – връзката с този тип ще бъде дълга и спокойна.

 

Зелени свещи: какво означават

 

Зеленото се счита за олицетворение на римската богиня на любовта – Венера. Зелените свещи помагат за изграждането на отношения в любовта и работата. Често с тяхна помощ се провеждат ритуали, насочени към сливане с енергията на природата. Те помагат за излекуването на планетата.

 

Някои магьосници използват зелени свещи за ритуали за подобряване на богатството и доходите. С тяхна помощ можете да привлечете късмет или да развиете магически способности в себе си .

 

Препоръчително е да запалите свещи от тези нюанси в петък. Така тяхната сила ще се увеличи значително.

 

9. Харесвате зелени автомобили? Ето какво означава това:

 

v   Хората, които карат зелена кола, имат високо самочувствие. Не ги интересува какво мислят другите за тях. Въпреки това те знаят как да бъдат търпеливи и миролюбиви . Трудно им е да отказват на хората, често са експлоатирани.

 

v   От наситеността на сянката на автомобила можете да разберете колко можете да разчитате на собственика му. Ярките зелени тонове показват, че човек рядко предава, не успява или мами.

 

10. Домашен интериор в зелено – значение.

 

В домашният интериор зелените нюанси най-често се използват в спалнята и кухнята. Оказва отпускащо и успокояващо действие.

 

Шкафовете със зелени врати допринасят за стабилната атмосфера. Тъмните нюанси на зеленото са препоръчителни за коридора.

 

11. Комбинация на зелено с други цветове.

 

За да определите с какви цветове от палитрата се комбинира зеленото, погледнете отблизо света около вас. Може би, белите и зелените изображения изглеждат най-красиви?

 

v   Зелената рокля може да бъде допълнена с бял аксесоар – колан или чанта. Ако носите бял костюм, допълнете го със зелен шал или обувки. Такива комбинации са подходящи, не само за жени, но и за мъже.

 

v   През топлите месеци можете да комбинирате нюанси на зелено с жълто. Изберете по-меки тонове, за да не изглеждате твърде контрастни. Панталони с цвят на маслина ще се съчетаят добре с тъмно жълт колан или обувки със същия нюанс.

 

Сега вече знаете, че зеленото има силно влияние върху психиката и цялостното здраве на човека. Тези, от вас които го предпочитат, се отличават с осъзнат, благ и търпелив характер. Ако децата са привлечени от този цвят, това е ясен признак, че ще покоряват върховете на живота с лекота и увереност.

 

 

 

 

Tagged ,
на горе