Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Добра форма

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Сигурно сте чували, че една от причините за целулит е хормонален дисбаланс. А знаете, ли, че втората причина е доста по слабо известна и е липсата на мускулна маса. Мазнините, които се намират върху слаба мускулна тъкан, придават на кожата ви тази неравна текстура. Стягането на мускулите под кожата е доказан начин да направите портокаловата кожа по-малко изпъкнала.

За съжаление е трудно да се отървете от целулита бързо и напълно. Но чрез включване на подходящи упражнения, хранене, подобряване на кръвообращението и контролиране на хормоните, отговаряи за съхранението на мазнини, които са по-разпространени в долната част на тялото, можете да постигнете невероятни резултати.

Препоръчваме да започнете с излекуване на хормоните си, за което ще трябва да се обърнете към вашия лекар, и да добавите повече тренировки за крака към рутината си. И в тази статия ще ви споделим кои тренировки се считат за най-добрите за борба с целулита.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Какво да направите, за да намалите целулита?

На първо място, искате да помислите за добавяне на повече кардио, ако сте с наднормено тегло. Важно е да започнете да отслабвате и да намалите общите си телесни мазнини, което прави целулита по-трудно забележим. Освен това, кардиото трябва да бъде част от вашите тренировки за целулит, защото ви кара да се потите много и да елиминирате токсините, които тялото ви съхранява.

Второ, трябва да се съсредоточите върху упражнения, които тонизират краката ви. Най-ефективният начин да победите целулита е да подобрите кръвообращението в тази област. Така че натоварването на долната част на тялото с много повторения на умерено тежки силови движения е добра стратегия.

Най-добрите антицелулитни тренировки

Бягането (интервално или редовно) е може би най-доброто упражнение за краката, дори по-добро от колоездене и плуване и по-ефективно от статичните упражнения. Причината за това е, че постоянният удар със земята осигурява вибрации на цялото тяло, което повишава стегнатостта на кожата, а това е, от което се нуждаем. Ако не можете да бягате, изберете ходене за отслабване , което също е много ефективно.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Само не забравяйте да използвате чифт добри маратонки и да бягате на трева или на бягаща пътека, никога върху бетон, за да сведете до минимум въздействието. Бягането върху бетон е престъпно и е източник на много спортни травми. Бягането по черен път е приличен компромис, но тревата винаги е по-добра.

Интервалните тренировки могат да се използват и като антицелулитна тренировка. Може да включва бягане заедно с други упражнения като въртене, качване на стълби, кръгова тренировка и т.н. HIIT ( Интервална тренировка с висока интензивност ), която се фокусира върху краката, също е невероятен начин за тонизиране и изчистване от мазнини на долната част на тялото. И основното предимство на HIIT – отнема само 15-20 минути, така че нямате извинения да го опитате.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Нещо повече, интервалните тренировки ви помагат да изгорите повече калории и засилват метаболизма ви много повече от тренировките с постоянна скорост със същата продължителност. Така че може да се счита за едно от най-добрите упражнения за целулит.

Изкачването на стълби също е невероятно, тъй като тренира всички мускулни области на краката ви, които са склонни да бъдат засегнати от най-много целулит.

Тренировка срещу целулит за крака и бедра

Силовата тренировка , особено когато се комбинира с диета и кардио, може да помогне за изгаряне на допълнителни мазнини и изграждане на мускули, което от своя страна заличава повечето от тези трапчинки по кожата ви. Освен това тези тренировки ще засилят метаболизма ви.

Едно от най-добрите антицелулитни упражнения са нападите . Искате да използвате различни варианти като предни напади, обратни напади и странични напади, за да насочите бедрата си от всеки ъгъл.

Повдиганията на краката са невероятни упражнения за тонизиране на външната част на бедрата, където обикновено съхраняваме най-много целулит. Можете да ги правите само с телесното си тегло или да добавите тежест за глезена или съпротивителна лента, за да увеличите предизвикателството.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Клековете и други сложни движения на краката (като мъртва тяга, глутеус мост и т.н.) също могат да бъдат наистина полезни. Ако се изпълняват постоянно, те ще изградят мускули в бедрата и дупето, което ще помогне за стягане на краката и изгаряне на мазнини. Такива сложни движения са страхотни, защото засилват метаболизма, така че да продължите да изгаряте повече калории дори в състояние на почивка.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Най-добрите тренировки за намаляване на целулит

Тренировка за целулит за бедра и крака

Плуването е едно от най-добрите аеробни упражнения, тъй като ще тренирате всяка основна мускулна група в тялото. Ако имате проблеми с коляното или други стави, можете да опитате да плувате вместо да бягате и скачате. Всъщност плуването е по-добър начин за намаляване на нежелания целулит, защото водата създава натиск, който действа като масаж за тялото ви. Може да помогне за намаляване на оток и подуване. Друго страхотно нещо на плуването е, че е невероятно приятно и терапевтично за вашата нервна система.

Опитайте се да влезете в басейна за 30 минути, поне три пъти седмично. Само половин час плуване може да изгори най-малко 400 калории, докато укрепвате краката и ръцете си. Така че, ако обичате водата и имате възможност да плувате, определено се възползвайте!

Тренировка за целулит на Power Plate

Vibration/power plate за целулит. Вибрацията на тялото е най-важният сигнал за производството на колаген и еластин за кожата и клетките на кръвоносните съдове, така че не е чудно, че тренировката с вибрационна плоча е най-доброто упражнение за стягане на кожата/стимулиране на кръвообращението. Дори е по-добре от бягане и плуване. Освен това можете да го използвате у дома по всяко време – няма нужда да пътувате!

С помощта на тези машини можете да изпълнявате голямо разнообразие от упражнения като клякания, напади, изтласкване на бедрата, повдигане на краката и много други. А вибрацията на машината ще масажира краката ви и ще подобри кръвообращението. Изследванията показват, че тези вибрационни тренировки могат да направят краката ви по-тънки и по-тонизирани.

И на финала споделяме с вас тези две удобни видео тренировки у дома, които ще тонизират краката ви и ще подобрят кръвообращението.

Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Най-добрите тренировки за намаляване на целулит
Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе