Тревога! Признаци, че партньорът ви може да е опасен
Любов и партньорство

Тревога! Признаци, че партньорът ви може да е опасен

Всеки иска да има здрава, хармонична и дълготрайна връзка. В действителност обаче това не се случва с всички хора, като за съжаление в крайна сметка някои се обвързват с човек, който не е подходящ за тях и повече им вреди, отколкото им помага.  Не всички в нездравословна връзка обаче осъзнават, че са с грешния човек. По-лошото е, че някои дори не предполагат, че могат да бъдат в опасност в неговата компания. Ако се колебаете дали да напуснете партньора си или не, един от факторите, които трябва да вземете предвид, е вашата сигурност. Замислете се доколко сте в безопасност с този човек. Ето някои признаци, които могат да бъдат предупредителни знаци за вас, че партньорът ви е опасен и трябва да избягате от него възможно най-скоро:

Той лесно избухва

Вашият партньор лесно ли се ядосва? Ако човекът е постоянно нетърпелив и има навика да изпада в истерия, когато не получи това, което иска, трябва да започнете да мислите сега. Колко дълго можете да останете невредими от гнева на този човек?

Ревнува постоянно

Ако вашият партньор е ревнив тип, вие също може да сте в опасност. Ще знаете, че той има такъв проблем, ако непрекъснато проверява къде се намирате и с кого сте. Освен това този индивид вероятно не обича да говорите с приятелите си от противоположния пол, да не говорим да се виждате с тях. Можете ли да го понесете за цял живот и какво може да се случи, ако ревността му излезе извън контрол един ден? Замислете се над това.

Опитва се да ви контролира

Това се припокрива донякъде с болезнената ревност. Вашият партньор вероятно иска да му кажете всеки детайл от часовете, в които няма да сте заедно. Иска да знае вашите дейности, с кого говорите, къде отивате, с кого и в колко часа се виждате, както и кога се прибирате у дома. Освен това този човек трябва да има последната дума при всяко решение, което трябва да вземете. Трябва също да поискате разрешение за всичко, което искате да направите.

Манипулативен е

Вашият партньор наистина е опасен, ако не е само ви контролира, но също така обича да манипулира ситуации в своя полза. Такъв човек може да лъже, без да му мигне окото, за да убеди всеки в това, което иска. Той дори може да създава интриги и различни конфликти с околните, само за да вървят нещата според неговите планове.

Проявява егоизъм

Егоистичният човек също е опасен. Той си мисли, че всичко трябва да е за него и не се интересува от вашите нужди. Ако имате такъв партньор, може да сте в токсична връзка. В случай, че отхвърлите исканията му, може да получите негативна реакция от негова страна. Освен това не можете да разчитате на партньора си да ви защитава от околните, тъй като всичко, за което се грижи, е той самият.

Не ви уважава

Ако партньорът ви не зачита вашите чувства, това може да бъде пагубно и за вас, защото така и вие постепенно ще загубите уважението към себе си. Последното нещо, което бихте искали, е да загубите напълно себе си, за да запазите връзка с човек, който ви приема за даденост.

Има проблеми с властите

Ако вашият приятел купчина фишове за нарушения на пътя, участва редовно в пиянски изпълнения и сбивания, известно е, че често е бил привикван в полицията на разпити или дори има досие, значи това трябва да е ясен знак за вас, че вие сте в опасност покрай него.

Постоянно критикува

Вашият партньор винаги ли има да каже нещо негативно? Винаги ли критикува правителството, съседите, преподавателите, колегите, близките си, включително и вас? Ако той никога не вижда нищо добро у другите и винаги е настроен негативно, може да предаде това и на вас. С неговото поведение не е изненадващо, ако той постоянно влиза в конфликт с другите, а да бъдете с някого, когото има много врагове, може да застраши вашата безопасност.

Неверен е

Да бъдете с партньор, който ви е изневерявал безброй пъти, е опасно за психическото и емоционалното ви здраве. Изневярата не е инцидент, особено ако той реши да го направи отново и отново. Ще попитате какво не е наред с вас или защо не сте достатъчни за него в дългосрочен план. Ако обичате човека толкова много, болката може да бъде твърде голяма. Това може да доведе до депресия и други опустошителни ефекти.

Лъже ви

Ако многократно хващате партньора си в лъжа, това може да ви повлияе негативно емоционално. Да желаете да му се доверите и да не можете да го направите, може да ви изтощи психически. Би било много стресиращо да лежите всяка нощ в леглото и да мислите какво друго може да крие вашият партньор от вас. Не е задължително партньорът ви да е опасен само за физическото ви здраве, а и за психическото.

Твърде взискателен е

Да имате много взискателен партньор също може да бъде знак за опасност. Той може да използва сила, за да получи това, което иска от вас или заплахи, за да ви манипулира да правите това, което му е изгодно. Ако случаят с връзката ви е такъв, е време да направите пауза и да помислите, тъй като може да тръгнете по по-опасен път.

Приема ви за негово притежание

Трябва да започнете да бягате от партньора си, ако той е не само взискателен, но и изключително притежателен. Такъв човек може да упражни насилие, ако чувства, че има заплаха за неговата територия.

Малтретира ви

Говорейки за злоупотреба, има няколко начина, по които вашият партньор може да ви малтретира – физически, словесно, психологически, емоционално, сексуално или дори икономически. Ако изпитвате някое от тези неща, време е да потърсите помощ и да излезете от опасната си връзка.

Прекалява с алкохола

Ако сте с човек, който си пада по чашката и не може да овладее пристрастяването си към алкохола, със сигурност той е опасен. Някои хора са склонни да проявяват насилие, когато са пили повече. Освен това, ако в крайна сметка изградите семейство с този човек, бихте ли могли да очаквате той да бъде отговорен родител и съпруг?

Наркоман е

Запитвали ли сте се какво е по-страшно от това партньорът ви да е алкохолик? Веднага отговаряме – да употребява наркотици. Ако сте наясно, че вашият партньор е пристрастен към дрогата и дори и да сте опитвали, не позволява да му помогнете, време е да се събудите. Животът и бъдещето ви са в опасност. Докато все още имате шанс, излезте от връзката си и започнете отначало. Не чакайте партньора ви да се промени, защото може да чакате напразно.

Държи се безотговорно

Как може да сте в опасност с безотговорен партньор? Трябва да сте наясно, че вие и вашите бъдещи деца сте изложени на риск да живеете живот, за който никога не сте мечтали. Изборът да останете с настоящия ви партньор може да има ефект на домино, който да унищожи възможностите ви да живеете пълноценен живот. Например, може да имате непланирана бременност и тъй като вашият партньор не е надежден, може да се окажете в затруднение да се грижите за детето си, докато се опитвате да си изкарвате прехраната. Той дори може да не иска да поеме отговорност и да се наложи да останете сама в този труден момент.

Хората с право са казали, че любовта е сляпа, но е важно да не губите здравия си разум и да потърсите помощ навреме, ако усетите, че сте в опасност, защото след това може да е късно.

Tagged , , , , , , ,
на горе