Топ съвет от психолога Марк Бартън: Как да отмъстите на мъжа за изневяра

Как да отмъстите на мъжа за изневяра
Любов и партньорство

Топ съвет от психолога Марк Бартън: Как да отмъстите на мъжа за изневяра

 Марк Бартън е роден в Молдова на 5ти август 1981 година . Той е известен семеен терапевт, психолог и коучинг консултант. Завършил е Бруклинското богословско училище- Brooklyn High School of Theology; Московския университет „М.А. Шолохов “ специалност психология;  Европейския институт по християнска психология и Московския институт по психология „Милтън Ериксън“.

В своите клипове в ютуб той дава безценни съвети как да подобрите отношенията в двойката или как да станете най -добрата версия на самия себе си.

Най добрият начин да отмъстите на мъжа при изневяра

Тази тема не е избрана случайно. Много жени, които са се сблъсквали с предателство, искат да отмъстят на мъжа, да го накарат да съжалява за постъпките си. Някои от жените се решават дори и на отчаяната стъпка – да си намерят който и да е друг партньор, с който да преспят и после да могат да кажат на мъжа си, че те също са му изневерили. „Хахаха ти ми изневери, сега си получи заслуженото!“

За какво всъщност става въпрос в случая? Естествено става въпрос за незрялата позиция на жената и незрялото отношение на мъжа. Изневярата не е спонтанно решение. До нея се стига по много различни причини, като жената също така може да допринесе за това, мъжът да кривне от пътя и да изневери. Но днес няма да говорим за това.

Днес ще се опитаме да си отговорим на въпроса, дали си струва да отмъщаваме на мъжа, ако ни е изневерил и ако си струва да влагаме в своите постъпки мисълта за отмъщение, то какво точно да бъде то, какво трябва да направим, за да накараме мъжа наистина да съжалява, че е постъпил така с вас,че се е разделил с вас и ви е загубил като част от живота си.

Трябва да започна директно с това , че отмъщението под каквато и да било форма,вследствие на обида,  е неуместно. Това ще доведе само до това, че е възможно да изпитвате  угризения на съвестта , да се почувствате даже още по- некомфортно , защото ще осъзнаете, че няма никакъв резултат от това, че вие също сте изневерили или сте започнали връзка с някой друг, за да отмъстите на своя приятел или  мъж, който ви е изневерил. Що се отнася до мъжа, даже и да разбере, че сте си намерили някой друг, ще се възмущава известно време , но след това ще му е все едно. В най- добрия вариант, ще му стане мъчно за малко. После ще превключи вниманието си към общуване с други жени и толкова.

Какво да направи жената в такъв случай?

Ако наистина искате мъжът ви да размисли и да го е яд, че ви е загубил, станете по- щастливи. Просто бъдете щастливи.

Сигурно някои от вас ще си помислят:- „Много ви е лесно да кажете да стана щастлива , но аз все още го обичам, въпреки всичко …“

Вижте, любов може да съществува само тогава, когато на човек му е добре с някой. Ако не се чувствате добре, но въпреки това искате да бъдете с този човек и имате натрапчиви мисли за него ,това вече не е любов. Обърнете се към психолог или психотерапевт, защото да страдате и да искате да сте с някой, който ви е причинил болка, вече е признак за ниска самооценка и може би даже за невротична предразположеност. Да, невротична предразположеност съществува при много хора, но при всеки тя се проявява различно.

Ето един много важен момент. Когато вашият мъж ви види,трябва да сте щастлива, усмихната, сияеща. Ще е добре, ако промените стила и имиджа си ,започнете да се занимавате с неща, с които досега не сте се захващали, да имате нови хобита, нов кръг от познати. Спрете да пишете в интернет тъжни, сълзливи постове със снимки на есенни листа, с тъжни песни за изневяра и предателство, за това колко е жесток светът, за бездомни котенца, да слагате разни статуси за ранената ви душа, как са ранили в сърцето лъвица, но тя ще се съвземе и ще докаже колко е велика и как всички ще се прекланят пред нея  …не го правете!

Разбираемо е, че етапът на раздяла с мъж е болезнен. Но в този конкретен случай, основната ви задача се състои в това, без да се самозалъгвате , без да е престорено и фалшиво ,  да започнете постепенно да градите новото си щастие. Да станете интересна сама за себе си, да се развивате и вървите напред.

Още веднъж ще повторя, че ако сама не можете да се справите и ви е трудно, трябва да се обърнете към специалист. Или лично да отидете на терапевт или да се запишете онлайн, например за някой от моите курсове. Аз имам и платени и безплатни курсове, където можете да дойдете на себе си и да си обясните какво всъщност се случва с вас.

Но основната ви задача е,да не зацикляте на едно място в неопределено състояние. Както когато човек тъкмо се събужда, вече не спи, но просто си лежи и нищо не прави. Или заспивай обратно или ставай! Какъв е смисълът да останеш в леглото в хоризонтално положение? Или си поспи още малко или ставай и действай!

И тук е същото, всичко зависи от това каква цел сте си поставили. И много от жените започват да действат по начин, по който да предизвикат някакви чувства у бившия си мъж. Аз бих казал, че такива чувства така или иначе ще възникнат. Когато той ви види и вие сте променена и всичко ви е наред, естествено че у мъжа това ще предизвика неприятни усещания. Но не трябва да си поставяте това за основна цел. Направете го заради себе си!

Още един главен момент : не се впускайте в разни обсъждания, диалози с бившия, в опит да изясните кой крив кой прав. Всичко е приключило. Изневярата е факт. Взели сте решение да се разделите и вече не сте заедно. Няма смисъл да отговаряте на съобщенията му, а съобщения от негова страна сигурно ще има. Мъжете обичат да постъпват така. Когато се разделят с някоя жена, те пишат: „Прости ми, не знаех че ще стане така, наистина исках между нас всичко да е наред. “

А тя му отвръща с упреци и се започват разпри .Не трябва да го правите. Пълно игнориране. Това е най- ужасното за един човек, той да ви пише, а вие изобщо да се правите, че не го познавате. Ако не искате той да ви пише, блокирайте номера му. Изобщо не разговаряйте с този човек. Той трябва да разбере, че той вече не съществува в живота ви. Но това не става ,ако вие постоянно влизате с него в диалог, ако постоянно се опитвате да му доказвате че греши, или да му задавате въпроси от сорта:“ Kажи какво не ми е наред, щом си постъпил с мен толкова гадно!?“

Успокойте се. Просто се успокойте и се заемете със себе си. Поставете си конкретни цели: спорт, здравословен начин на живот, творческо и духовно развитие, по- ярък живот: пътешествие или даже просто почивка някъде наблизо, където да отидете за ден два; срещи с приятелки, самоусъвършенстване, общуване с роднини .Тоест запълнете живота си с различни дейности.

Това хем ще отвлича вниманието ви, хем ще получавате от това стимулиране на хормоните на щастието, това ще ви помогне и да се запознаете с нови хора, а на вас самата ще ви бъде интересно да преоткриете себе си. Да поживеете за собствено удоволствие.

А с мъжа чисто и просто не влизайте в никакъв контакт. Това е най- доброто, което можете да направите, за да „отмъстите „на един мъж.

Не трябва да бързате да отвръщате на изневярата му с изневяра, не трябва да се опитвате да се обяснявате с него за каквото и да било, ако сте се разделили поради изневяра, зачеркнете този човек от живота си и бъдете щастливи. Нищо повече.

А ако срещате трудности и в отношенията и в самооценката си, съмнявате се във вашата женственост, може би някои от вас не харесват тялото си, ако в живота ви се повтарят едни и същи сценарии, ви каня на своя безплатен курс : „Аз съм една единствена, удобна или уникална!? “

Сигурен съм, че ако изслушате тези онлайн уроци, вие ще погледнете по съвсем друг начин на себе си, на своята женственост и на своята самооценка. Също така ще преосмислите взаимоотношенията с противоположния пол и ще бъдете щастливи.

Марк Бартън

Източник: youtu.be

Tagged , , , ,
на горе