Тайните на успешната връзка
Любов и партньорство

Тайните на успешната връзка

Много връзки започват и се разпадат, преди още да сме осъзнали какво точно се случва. Всяко едно обвързване крие своите особености и много внимателно трябва да се подходи към началото на връзката. За една силна любов е нужно време, а двамата не си го дават един на друг и намират поводи да сложат, край още преди да са осъзнали какво точно трябва да направят и да са дали шанс на отношенията им. Затова трябва да бъдете подготвени за всичко и да знаете как да приемате трудните моменти и да се справяте с тях. Не забравяйте, че във връзката ви сте двама души и винаги можете да потърсите помощ от човека до вас. Ето някои съвети за успешна връзка.

Изразявайте на глас чувствата си. Комуникацията е основният ключ към всяка трайна връзка, както и честността. Следователно е задължително да говорите за чувствата си, особено за тези към партньора си. Кажете на половинката си колко много я обичате и я обожавате, така ще го мотивирате да ви обича още повече. В същото време, когато имате проблеми или притеснения, споделете за това. Поемете инициативата да обсъдите нещата, тъй като ако премълчавате, няма как да се справите със ситуацията. Не печелите нищо, като се затваряте в себе си, рано или късно нещата ще ескалират и това може и да доведе до разрив в отношенията ви. Не се страхувайте да бъдете честни, тъй като, когато казвате истината, вие също давате своето доверие и увереност.

Показвайте през цялото време колко много ви е грижа за мъжа ви. Освен че сте открити за чувствата си, важно е и да проявите своята привързаност към партньора си. Както се казва, действията говорят по-силно от думите, така че п -добре изразете чувствата си чрез нещата, които правите. Те включват частици романтика, мислене и познаване и действие според нуждите и желанията на партньора ви.

Оценявайте партньора си. Да бъде оценен означава много за всеки човек, особено когато ток вижда това от своята половинка. По този начин покажете своята благодарност към половинката си, независимо дали прекарвате хубави моменти заедно или се справяте с трудни ситуации. Колкото вашият партньор е ценен, толкова повече той се стреми да стане по-добър човек и по-добър любовник за вас.

Споделяйте  личните си проблеми с него. Много двойки смятат, че когато са обвързани, всички неща, с които се сблъскат, трябва да пазят за себе си, за да не натоварват партньора си. Но това не трябва да е така, тъй като въпреки решението да влезете във връзка, вие двамата все още сте различни, отделни личности и всеки може да се сблъска  с различни предизвикателства. Трябва да споделите не само своите стремежи към връзката си, но и своите мечти, страхове и угризения като личност. По този начин вашият партньор ще знае точно как да се справи с това, през което преминавате, и ще ви помогне да го преодолеете, и обратно. Това също увеличава доверието ви един към друг, тъй като знаете, че ще се изправите заедно с всички тези радости моменти и изпитания.

Бъдете подкрепа на партньора си. Говорейки за стремежите, важно е да бъдете здрава опора на партньора си, независимо дали той има стремежи, свързани с връзката ви, или с личното и професионалното му израстване. Бъдете най-големият му фен, когато има успехи и човекът, който най-много го подкрепя, когато времената станат трудни. Моралната опора, която предоставяте, никога не може да бъде равносилна на това, което другите му приятели осигуряват. Именно чрез вас вашият партньор ще се вдъхнови още повече да постигне всичко, което иска в живота. Поставете се и в обратната ситуация и се замислете колко би било ценно за вас да знаете, че има някого, на когото може да разчитате безрезервно по всяко време.

Изненадвайте го с подаръци. Това също е съществен фактор за успешна връзка. Всъщност подаръкът не е задължително да бъде скъп. В същото време подаръците придават спонтанност, особено когато са неочаквани. Този акт дава нов тласък на текущата ви настройка, нещо, от което вие и вашият партньор се нуждаете, за да поддържате връзката си в добро настроение.Можете да сготвите любимото ястие на партньора си или да създадете ръчно изработен артикул, който той да използва. Ако можете да отделите повече средства, може да го зарадвате и със СПА уикенд за двама или просто да си напишете мило писмо до него. Важен е жестът и да го направите от сърце.

Tagged , , ,
на горе