Тайните за красота на корейските жени, които всички искат да узнаят

Тайните за красота на корейските жени, които всички искат да узнаят
Здраве и красота

Тайните за красота на корейските жени, които всички искат да узнаят

 

Тайната на снежнобялата и вечно млада кожа на корейските момичета отдавна вълнува красивата половина на човечеството. И въпреки че днес пазарът е пълен с огромно количество продукти за грижа от Корея, някои от тайните за красота на корейските жени все още остават неразкрити.

Опитахме се да разберем особеностите на ежедневната грижа за тялото в корейски стил. Оказа се, че зад образа на идеално чиста и гладка кожа на азиатските момичета се крият наведнъж няколко нетривиални правила за красота и лайфхакове.

 

 

Правете оризови маски

Белотата на кожата отдавна се смята за запазена марка на корейката, принадлежаща към богатата част от населението: момичетата с по -нисък произход често са били принуждавани да работят под парещото слънце. С течение на времето кожата на такива жени придобива подчертан тъмен нюанс, от който се опитват да се отърват по всички възможни начини. Може би затова в Корея са измислили маска с ориз и масло, която все още се прилага не само върху лицето, но и върху цялото тяло. За целта ви трябва водата от сварен ориз, която се смесва със смлени овесени ядки и мед до получаване на кашичка, като се добавят няколко капки масло – например шипково, което избелва. Маската се нанася на почистено лице за около 20-30 минути.

 

 

Измийте с оризова вода

Ето още едно приложение на водата от сварен ориз. Смята се, че измиването с оризова вода подмладява, матира кожата и повишава нейната устойчивост на вредното слънчево лъчение.

 

 

Практикувайте упражнения за уста

 

Корейските момичета са измислили много оригинален начин да се отърват от бръчките, да подобрят кръвообращението и дори да озарят тена на кожата. Местните красавици са сигурни, че ако активно произнасяте звуците „A-Е-И-О-У“ няколко пъти на ден, решението на 3 спешни козметични проблема наведнъж няма да е далеч.

 

Използвайте хидрофилно масло вместо мицеларна вода

 

Почистващите масла са отлично средство за премахване на грим и замърсяване от кожата ви: с тяхна помощ можете да премахнете дори онези примеси, с които познатата мицеларна вода не може да се справи. Как го правят корейките? Вземете малко масло и го разнесете по лицето си, масажирайте няколко минути, след което можете да се измиете с обичайния ви продукт – гел или пяна.  Освен това, когато използват крем за лице, корейските жени се опитват да не го втриват, а да го нанасят върху кожата с нежно потупване.

 

Използвайте тоници за лице

 

Понякога корейските момичета използват обикновени памучни дискове вместо пълноценни платнени маски. Всъщност, за да може хидратиращият тонер да увеличи максимално свойствата си, можете да накиснете памучни тампони с него, да покриете лицето си и да изчакате няколко минути.  Кожата ви ще бъде отлично хидратирана.

 

Използвайте кремове с муцин

 

Муцинът или слузта от охлюви, е важна помощ за запазване на младостта на кожата на корейските момичета, която подобрява тена, бори се с пигментацията и повишава нивата на колаген. Продуктите на базата на муцин също помагат за овлажняване – неговите възстановяващи свойства са легендарни извън самата Корея.

 

Те използват оцветител вместо червило.

 

Трудно е да си представим корейска красавица, която да не използва толкова популярните в страната си оцветители за устни. Смята се, че те са по -лесни за нанасяне и траят по -дълго върху устните в сравнение с червилата.

 

Добавете масло към фон дьо тена

 

Жените в Корея са измислили решение на проблема със сухата кожа. Вместо да харчат пари за скъпи професионални продукти, изобретателните дами просто добавят капка от любимото си козметично масло или серум за лице към фон дьо тена.

 

Винаги носете слънцезащитен крем и бутилка термална вода

 

Важен артикул в чантата на модерно корейско момиче е бил и остава слънцезащитният крем. Те започват да използват продукта още в детството, като в крайна сметка добавят термална вода към него. И ако кремът помага да се запази така желаната белота на кожата, то термалната вода я овлажнява и фиксира нанесения грим.

 

Масажирайте лицето ежедневно

 

Масажът е важен инструмент за удължаване на младостта на кожата. Кръговите движения, с които трябва да се масажира лицето, помагат да се поддържа еластичността на кожата до дълбока старост.

 

Азиатските момичета също имат лесен за изпълнение лайфхак, който ги превръща в истински красавици. Момичетата измиват лицето си за 10 минути по системата 4-2-4, която заменя цяла гама от обичайните ни ежедневни процедури в банята. Първите 4 минути от такава грижа момичетата премахват остатъците от грим с масло, след това измиват лицето си с пяна за 2 минути и след това отделят 4 минути на малък контрастен душ за областта на лицето и шията.

Препоръчва се също да използвате овлажняващ тоник или тонер за лице, за да затвърдите ефекта. Тук също има малко условие: тоникът трябва да се нанесе не по -късно от 4 секунди след вземане на контрастен душ.

Tagged , ,
на горе