Какви филми да гледате през септември

Какви филми да гледате през септември
Интересно

Какви филми да гледате през септември

 

Есента чука на вратата, все по-рано се стъмнява, става все по -хладно – идва времето на уютните семейни кино вечери.  За разнообразие можете например да посетите семейно киносалона. Ще ви кажем на кои филми си струва да отидете.

 

„МАРТИН ИДЪН“

Жанр: Драма.

В ролите: Лука Маринели, Марко Леонарди, Кармен Помела.

Какви филми да гледате през септември

Италианския Лондон

Историята за формирането, излитането и духовното изтощение на писателя, автобиография на Джак Лондон, която издава собствения му трагичен край, е смело пренесена от режисьора Пиетро Марчело на родната му италианска земя.

Той твърдо следва сюжета на романа, но за Марчело е важно, че действието се развива в зората на ХХ век. И той кара своя герой да тръгне по пътя на човека на този век.

Това, за което Джек Лондон, починал през 1916 г. от свръхдоза морфин (и е възможно това да е самоубийство поради депресия), не успя, но имаше право да мечтае.

XX век

Да, Марчело изглежда предизвиква „Двадесети век“ на Бернардо Бертолучи, филмова епопея, погълнала съдбите на различни социални слоеве и трагедията на две световни войни. Но в същото време той се обръща към истински филмови препоръки.

Когато Мартин води приятел от висшите кръгове на буржоазията през Неапол, града на бедните, тези хора – шумни, груби, мръсни – те са от хрониката на 60 -те години или актьори? А моряците на кораба, където Мартин е пожарникарят, и самият кораб, и вълните с бели гребени – от документален филм от 70 -те години ли са?

Тук игралните филми и хрониките са толкова фино комбинирани, че няма да намерите мястото на съединяването им.

Марчело е световноизвестен режисьор на документални филми. В „Красиво и изгубено“ той разказва документалния филм от гледна точка на бик; в „Уста на вълка“ той следва романа в писма и кратки срещи между затворник и транссексуална жена.

И той направи „Мълчанието на Пелешиан“, филмов портрет на неговия идол, класически документалист и режисьор Артавазд Пелешиан. „Мартин Идън“ е дебют в игралния филм на Марчело.

 

ВСИЧКО ЗА ПОЛА

Жанр: Комедия, Драма.

 

В ролите: Дакота Горман, Ема Декерс, Натали Лайнс.

 

Три момичета … в голям град … Е, схванахте идеята. 29-годишната актриса Дакота Горман дебютира като режисьор в така нареченото в САЩ „ръководство за хилядолетия в криза на тримесечния живот“.

 

АНЕТ

Жанр: мюзикъл, драма.

В ролите: Адам Драйвър, Марион Котияр.

Какви филми да гледате през септември
MARION COTILLARD stars in ANNETTE

Леос Каракс, най -безкомпромисният и аутистичен от френските режисьори, направи филма на английски. Това, което изглеждаше немислимо. Това е мюзикъл. Което е невъобразимо за създателя на Любовници от Новия мост. Сюжетът накратко –  комик, готов да убие жена си, оперна певица.

 

Tagged , ,
на горе