Най-честите причини, поради които жените слагат край на връзките си

Най-честите причини, поради които жените слагат край на връзките си
Любов и партньорство

Най-честите причини, поради които жените слагат край на връзките си

Жените обикновено са тези, които пазят връзките си и последното нещо, което биха искали, е да се разделят с партньора си. Трябва да усещат, че повече няма как да продължат с този човек, за да се предадат и да поискат раздяла. Малко са дамите, които с лека ръка биха пренебрегнали всичко, което са постигнали с човека до себе си, за да започнат нещо ново. Те обичат да имат сигурност и да могат да разчитат на мъжа си. Ако виждат, че това не се случва, е възможно да помислят за край. Те дори биха простили големи прегрешения само и само отношенията да се запазят. Ето обаче какви са най- честите причини, поради които жените биха приключили една връзка:

С партньора й се карат твърде често.

Жената вече не чувства жилището си като дом, а като съдилище, където викането и кавгите са често срещани. Нападките и ревността вече са станали толкова опасни, че превръщат любовта в омраза. Думите, които си разменят, са като остриета, които се забиват в нея, а след скандала сълзите се превръщат в реки. Тези битки са толкова тежки и уморителни, че тя вече иска да се откаже, защото осъзнава, че мъжа й не иска да споделя тежестта на връзката. Тя се е уморила да поправя това, което е било разрушено от партньора й и единствена да полага усилия за запазване на хармонията. Толкова е изтощително за всяка жена, че тя просто иска да забрави всичко и да започне нова глава в живота си без този човек.

Той променя настроенията си постоянно.

Нищо не е по-натоварващо от мъж, когото не можете да разберете. Нуждите на една жена също често са пълна загадка, но ако тя не знае какво да очаква от партньора си, това може да й причини сериозни главоболия. Ето защо всяка драстична промяна на настроението му може да я накара да излезе от кожата си. И двата пола мразят този тип хора, така че е естествено да се стремят да се освободят от тяхното присъствие.

Половинката й вече няма време за нея.

Жената усеща веднага, когато човекът до нея й смени мястото в приоритетите си. Това може да е денят, в който той е отменил срещата им заради „по- важни дела”, или забравената годишнина, или дори времето, когато е бил физически там, но умът му е бил твърде зает да се скита в друга вселена. Тя има чувството, че той вече не я слага в плановете си за бъдещето, така че вместо да остане в страх в настоящето, тя би предпочела да избере свят, където той не съществува.

Не проявява интерес към нейния живот.

Признаците за това може да са много като моментът, когато той я е изслушал, когато тя разказва история, или времето, когато той не е присъствал на важно за нея събитие. Може дори да не й е направил комплимент на няколко пъти. Комуникацията между партньорите е също толкова важна, колкото и забелязването на малки неща за дамата, а  той вече не успява да направи това. В момента, в който мъжът й спира да пита за нея, настъпва началото на края на връзката между двамата партньори.

Той я оставя да реши всичко.

Когато танцувате по двойки, трябва да сте в синхрон, но как си представяте ситуацията жената да е тази, която влачи мъжа из балната зала? Това вече не е романтично за гледане. Същото можем да кажем, ако мъжът се притеснява да вземе решение сам и да поеме отговорността за важните неща в една връзка. Не говорим за това той да е индивидуалист и да прави всичко сам, а по дадени въпроси да поема инициативата и да поема част от отговорността.

Тя се чувства сама.

Една жена ще усеща самотата, ако мъжът й я кара да се чувства сякаш вече няма значение за него. Когато тя вече не го кара да се чувства развълнуван и влюбен, това може да разбие сърцето й и да изпадне в дупка. Ако тя почувства, че стаята е малко по-голяма от преди и има стена между тях, може би е време да си тръгне. Мъжете често попадат в зоната си на комфорт, след като влязат във връзка, но жените винаги искат да се опитат да направят нещо ново и да се влюбват един в друг всеки ден. Ако обаче мъжът й започне да се носи по течението, това със сигурност няма да вещае нищо добро.

Разбира се, всичко това не означава, че вината за разпада на една връзка непременно трябва да е на мъжа. И двамата партньори трябва да са равнопоставени и да полагат взаимни усилия, ако искат отношенията им да се развиват и да вървят напред. Ако не поливаш едно растение, колкото и да е било красиво и издръжливо в началото, в даден момент ще увехне и после може и да не успее да се съживи. Същото е и в любовта, така че се опитвайте всеки ден да поддържате огъня жив и да работите за подобряване на отношенията си.

Tagged , , , , , ,
на горе