Как да нанесете ружа правилно: съвети от гримьор
Здраве и красота

Как да нанесете ружа правилно: съвети от гримьор

 

Няма две мнения по въпроса, че гримирането е изкуство. И ако вечерният грим ни позволява да се развихрим малко повече, то истинското предизвикателство си остава дневният – как да се гримирате така, че да изглеждате максимално естествено? Един от основните акценти, особено ако по природа имате блед тен, е ружът. Малко жени го ползват през деня, а още по-малко – знаят как и къде да го нанесат, така, че лицето им да изглежда леко поруменяло и напълно естетствено. В тази статия ще ви разкажем как да постигнете това, следвайки съветите на професионалния гримьор Екатерина Томилина.

 

Много хора смятат, че ружът е доста капризен продукт в грима. В зависимост от приложението на продукта, лицето може да бъде визуално променено. Ако прекалите, тогава получавате два червени кръга на лицето, не е достатъчно да го нанесете – ако е на грешното място, ще ви направи да изглеждате сякаш сте болни.

Гримьорът Екатерина Томилина споделя как и къде да нанесете ружа, за да избегнете грима в стил „матрьошка“ и да изглеждате като свежа роза.

 

Съвети:

 

Използвайте пухкава четка от естествена четина, за да избегнете петната.

 

Усмихнете се – така ще откриете най-изпъкналата част – ябълката на бузата на лицето си, разделете я визуално наполовина и нанасете продукта само върху долната й част, като изтегляте леко към слепоочията.

 

Движенията трябва да са леки и бързи, не натискайте четката

 

За да изглежда ружът хармоничен, а не като отделно петно ​​по лицето, нанесете го леко върху гънката на клепача, над веждите и малко върху носа.

 

Ние не нанасяме никакъв руж, хайлайтър или скулптор в зоната „чист триъгълник“, тогава гримът ви ще изглежда спретнат и чист.

 

Tagged , , , ,
на горе