грижата за лицето
Здраве и красота

Съставки, които да избягваме в грижата за лицето

Грижата за кожата на лицето е сред основните приоритети на съвременната дама. Именно за този тип козметични продукти модерната жена е готова да похарчи най-много пари, но и да направи най-дълбоко и детайлно проучване. Целта, разбира се, е да се осигури най-важното, но и безопасното като състав на кожата, за да изглежда тя винаги млада и сияеща. Защото в действителност, много по-важно е не марката на продукта, а какво намираме в състава му.

В повечето случаи обаче дамите са наясно от какво има нужда кожата на лицето. Малцина са онези, които имат представа от какво да бягат в кремовете, серумите и геловете за почистване. Тук сме, за да ви разясним този въпрос. Вижте част от най-вредните съставки, които по никакъв начин не трябва да допускате да се доближат до лицето ви и които да ви накарат да оставите продукта, ако ги видите в неговия състав.

Алкохол

Кожата мрази алкохола. Особено деликатната кожа на лицето. Дълги години ни убеждаваха, че алкохолът е важен консервант в козметичната индустрия, но вече сме наясно, че съществуват много по-добри и най-вече безвредни негови заместители с 0% негативно влияние. Недостатъците на продуктите с алкохол е, че те правят кожата по-чувствителна, изсушават я, а освен това и създават предпоставка за пигментация.

Парфюми

Истината е, че от тях няма полза. Козметичните брандове ги включват в състава на продуктите си, за да неутрализират неприятна миризма на останалите съставки или за да добавят приятна такава с маркетинг идеята да привлекат вниманието на жените. В действителност обаче, парфюмите могат да предизвикат алергична реакция, а в много случаи дори и да запушат порите ви.

Парабени

Всеки говори за тях и колко са вредни, но малко са онези, които са наясно с вредата им. Причината да се пропагандира, че козметиката ни не трябва да съдържа парабени, е изключително проста. Парабените са много вредни за ендокринната система, а при дамите те отключват проблеми като хормонален дисбаланс и тежки алергични реакции.

Tagged , ,
на горе