Съвети как да станете нещо повече от приятели
Любов и партньорство

Съвети как да станете нещо повече от приятели

Със сигурност в живота си сте имали някого, с когото сте искали да бъдете нещо повече от приятели, но не сте знаели как да подходите и каква да бъде следващата ви стъпка, когато вече сте установили близки отношения. Много хора не рискуват да развалят приятелството си, като се впуснат в романтична връзка, но това понякога е грешка. Може би с това изпускате голямата си любов и никога да не срещнете по-добър партньор. Когато вече сте близки, от вас се иска да бъдете внимателни и да покажете, че имате интерес към този човек. Ето някои съвети как да го постигнете:

Обърнете внимание на езика на тялото на приятеля си. Докосването е голяма част от началото на флирта, затова не го пренебрегвайте. Независимо дали става дума за движение на ръката, отмятане на кичур коса или просто допир към вас, когато се смеете, осъществяването на контакт извежда флирта ви на следващото ниво. Езикът на тялото е от решаващо значение, когато се опитвате да видите дали някой ви харесва. Когато някой флиртува, той е склонен да се усмихва, да осъществява повече зрителен контакт и да търси шансове да докосне обекта на желанието си. Ако другият човек не ви дава вибрации, можете да опитате един от тези методи за флирт, за да видите дали това променя динамиката между вас двамата.

Запазете целия си флирт само за вашия приятел. Казвали ли са ви, че сте голяма флиртаджийка? Е, ако е така вариантът е вашият приятел дори да не реагира, когато флиртувате с него, защото си мисли, че не го мислите наистина и просто се занасяте, както обикновено. Така че, ако има един човек, от когото всъщност се интересувате, фокусирайте цялата тази енергия върху него, за да може той да усети това, както и че намеренията ви към него са различни. Този уникален подход към флирта може да покаже на приятеля ви, че мислите за него.

Започнете флирта спокойно. Това е от ключово значение, не се впускайте твърде усилено наведнъж. От една страна, това може да накара приятеля ви да се чувства неудобно, особено ако той не изпитва същите чувства по този начин. Най-добре е да стъпвате леко и да преминавате постепенно към по-сериозни комплименти като например да му кажете, че изглежда сладък или да намекнете, че когато сте заедно, се чувствате като на среща. Ако той реагира също с флирт, това увелича енергията и вие ще знаете, че можете да направите още една крачка напред. Ако се опита да отклони комплимента или да смени темата, вероятно не сте на една вълна с човека срещу вас.

Използвайте всички техники, които са на ваше разположение. Една жена има таланта да измисля как да премине от приятелство към срещи и това трябва да й идва отвътре напълно естествено и непринудено. Директният флирт е страхотен, но това не е единственият начин да започнете да намеквате на някого, че искате нещо повече. Флиртът с текстови съобщения също е добър начин да покажете своя интерес към даден човек. Започнете небрежно със сладникаво съобщение за лека нощ. Ако той отговори в същия тон, това е знак, че играта между вас продължава. Използвайте мил тон, за да си припомните нещо, на което сте присъствали заедно или друго събитие, което ви е впечатлило. Можете да направите това чрез текст, с GIF или картинка или дори да споменете нещо, което ви напомня за него. Подходете индивидуално в зависимост от човека, по когото си падате.

Не задушавайте приятеля си с внимание. Когато опитвате да се харесате на някого, естествено е да искате да фокусирате цялото си внимание върху него през цялото време, но това може да е малко неудобно. Вместо това опитайте да флиртувате, а след това се отдръпнете и оставете нещата да се случат сами. По този начин бихте предизвикали още по-голям интерес от страна на вашия приятел. Не бива да се налага да флиртувате постоянно, за да привлечете вниманието на някого, когото харесвате. Ако флиртувате в малки количества и по автентичен начин, това е много по-ефективно. Дайте на приятеля си време и място да ви отвърне. Когато това се случи ще знаете, че между вас започва да се случва нещо повече от приятелство. Разбира се, съществува и вариантът той да не изпитва същото към вас, затова правете постепенни крачки, за да можете да знаете кога да спрете, ако се наложи.

Tagged , , , ,
на горе