Кога отношението на половинката ви към бившата му трябва да ви притеснява

Кога отношението на половинката ви към бившата му трябва да ви притеснява
Любов и партньорство

Кога отношението на половинката ви към бившата му трябва да ви притеснява

Когато започнете нова връзка, едно от нещата, за които е нормално да се притеснявате е как вашият нов партньор е продължил след раздялата с бившата му приятелка. В повечето случаи с това настъпва тотален разрив на отношенията и доскорошните влюбени спират да комуникират, забравят, че другият е съществувал и продължават напред. В по-редки сценарии обаче след раздялата двамата могат да продължат да си бъдат близки приятели, да излизат заедно, да си пишат често, дори да си правят подаръци един на друг. Това определено трудно би се харесано на новата половинка и може да създаде проблеми във връзката. Кое обаче трябва да ви притеснява от отношенията на вашия приятел към бившата му?

Той е неясен или пази тайни относно подробностите за раздялата им. Понякога има неща, които бившите премълчават, свързани с причините за тяхната раздяла. Не можете ясно да разберете защо връзката е приключила, какво не се е получило с  тях, как е настъпила раздялата и дали имат все още контакт един с друг. Ако смятате, че партньорът ви винаги е потаен, когато се повдига темата за бившата им, може да има причина, поради която не ви казва цялата истина. Пазенето на информация може да бъде голям проблем, особено ако сте се опитали да говорите конкретно по тази тема.

Той се чувства неудобно, когато се споменава името на бившата му. Ако вашият партньор изглежда твърде заинтересован или пък му е неудобно, когато името на бившата им изплува в разговор – било то, когато сте с други хора или когато сте сами, това може да е друг дискусионен момент. Когато половинката ви говори или чуе за бившия си и изглежда физически неудобно или разстроен, това може да е знак, че раздялата все още му нанася вреди. Някой, който е в състояние да поддържа отворен език на тялото, положителен тон на гласа и обективни мнения по време на този разговор, обикновено е някой, който вече не гледа в огледалото за обратно виждане и е забравил за този етап от живота си. Освен това той може би иска да ви покаже, че вече не мисли за миналото и не потиска никакви мрачни тайни за своята романтична история.

Той прави сравнения между вас и бившата му. Е, този момент наистина не е приятен.Това включва правенето на деликатни съпоставки между поведението ви с това на предишната му приятелка. Той също може да спомене качества на бившата си, които явно нямате. Правенето на паралели между вас и нея не е никак добър знак. Приятелят ви трябва да ви обича и уважава заради това, което сте, а не заради това колко сте подобни или различни на бившата му. Ако имате чувството, че той все още не е преодолял предишната си връзка и не сте тази, която той наистина харесва или цени, се погрижете това или да се промени, или потърсете друго развитие на живота си.

Той е носталгичен по старата връзка. Ако чувствате, че вашият партньор идеализира бившата си по специфични начини, като например да каже: „Тя беше най-добрата в това“ или „Единственото нещо, което ми липсва, е …“, това може да означава, че има чувство на носталгия към последната си приятелка. Той може също така да говори за дейности, които явно включват бившата им, дори ако не ги насочват директно към нея. Това поведение може да е индикатор, че вашият партньор все още не е забравил последната си връзка. Съхраняването на снимки на бившата на телефона им също може да е знак, че за него не всичко е приключило.

Той е ядосани или тъжен за раздялата. Други признаци, за които трябва да внимавате, включват прекалена критика към бившата му, все още да изпитва гняв, когато говори за нея, или става емоционален – ядосан, тъжен и т.н., когато бъде споменато нейното име. Това може да е знак, че вашият партньор е достатъчно емоционално интелигентен и стабилен, за да говори открито, но е важно е да имате предвид, че минали травми все още може да влияят на настоящето. Ако вашият партньор говори за това, че е заслепен по някакъв начин от бившата си, било от раздялата или от нещо друго, трябва да бъдете много внимателни, защото това доказва, че все още може да има лоши спомени за миналата си връзка. Дори и това да не означава, че вашата връзка ще приключи заради остатъчни чувства, това може да ви подсказва, че трябва да седнете и да поговорите за този проблем. Никой не иска сянката на бивша половинка да го преследва непрекъснато. Опитайте се да изясните проблема.

Tagged , , , ,
на горе