Съвети за естествено красиви кожа и коса
Здраве и красота

Съвети за естествено красиви кожа и коса

Който иска да бъде красив спокойно може да използва съвсем елементарни продукти от хладилника или шкафа с подправки в кухнята, защото няма по-прости методи от домашните.

От съдържащите се там продукти с лекота могат да бъдат забъркани ефективни еликсири за разхубавяване само с няколко прости стъпки.

Козметика с натурални съставки, чудесни маски, пилиниги или лосиони човек може съвсем елементарно да си приготви и сам, вместо да дава луди пари за скъпи продукти. Ето как:

Произведената у дома козметика е не само по-евтина, но и по-здравословна, тъй като не съдържа оцветители, изкуствени парфюми и консерванти. Поради тази причина и срокът и на годност не е много дълъг, затова е добре да се употреби възможно най-скоро след приготвянето и. Друго нейно предимство, е че човек може спокойно да експериментира кои рецепти са подходящи за кожата му и да ги приспособи към индивидуалните си нужди.

Кайсии срещу бръчки

Кайсиите са истинско анти-ейджинг чудо. Те са много богати на бета-каротини, калий, магнезий, силициева киселина, витамин С и А. Съдържат също така и желязо и мед, които регулират регенерирането на клетките.

Ето рецепта за бързо приготвяне на подхранващ крем за уморена или повехнала кожа:

Съставки: – 2 много зрели кайсии,  4 супени лъжици бадемово масло, 10 грама мляко на прах, 2 супени лъжици розова вода.

Приготвяне: – Бадемовото масло трябва да се разтопи на водна баня. Млякото на прах се разтваря в  отделно загрятата розова вода. Течните съставки внимателно се разбъркват до хомогенна смес, заедно с обелените и смачкани на пюре  кайсии.

За какво помага? – Кайсиевия крем се препоръчва за много суха и груба кожа. Той задържа влагата, подхранва и опъва кожата, като трайно редуцира бръчките.

Доматен сок срещу омазняване на косата

Съставки: – 1 чаша доматен сок, 1 супена лъжица царевично брашно.

Приготвяне: – Съставките внимателно се смесват. Царевичното брашно се оставя добре да набъбне. След това сместа се разпределя върху косата и оставя да действа за няколко минути. Накрая се изплаква с вода.

За какво помага?  – При мазна коса помага третирането и с доматен сок. Той регулира ph-баланса и придава на косата отличен блясък. Това помага също при разресване и стилизиране на косата.

Tagged , , ,
на горе