Съвети за връзките, които всяка млада двойка трябва да знае

Съвети за връзките, които всяка млада двойка трябва да знае
Любов и партньорство

Съвети за връзките, които всяка млада двойка трябва да знае

Началото на всяка една връзка е, както вълнуващо, така и трудно. Това е период на колебания, с моменти на несигурност, когато и все още не сте напълно наясно дали тя може да бъде сериозна или не. В тези няколко седмици или месеци е възможно да направите най- много грешки в амбицията си да се докажете пред партньора си или все още да не сте разбрали какво той харесва и да не действате по най-добрия начин. Това обаче не трябва да ви притеснява. Никой не е застрахован, че няма да направи нещо, което може да не се хареса на човека до вас. Това важи особено за по-младите двойки, които все още не са се сблъскали с истинските трудности в живота. Ако и вие сте от тях, ето и някои съвети, които биха ви помогнали в началото на връзката ви:

Карайте го приятно и бавно. Когато сте млади и сте във връзка, често бихте се чувствали сякаш той е този, който трябва да дава тон на темпото ви. Нормално е, но не е задължително ходът на нещата да бъде такъв. Следователно, не е нужно да бързате. По-добре прекарайте времето си заедно, за да се опознаете – от вашите интереси и неща, които ви нараняват, до какви домашни любимци харесвате,  какви са мечтите ви, какви навици имате и всичко останало. Никой не ви принуждава да се ожените и да създадете семейство с този човек на момента, така че защо да бързате? Наслаждавайте се на връзката си и тя сама ще си покаже дали има бъдеще или не.

Не бъдете обсебени от идеята да бъдете двойка. Когато сте във връзка, е важно да се отбележи, че двамата все още живеете отделен живот. Вие двамата продължавате да имате различни животи и все още не сте преплетени един за друг, за разлика от семейните двойки. Така че да – живейте живота си и оставете партньора си да живее неговия. Това е начин за изграждане на уважение един към друг, което е ключът към трайната връзка. Това не означава да не се стремите да прекарвате време заедно, а просто да приемете, че няма как да откъснете партньора ви от досегашния му живот, а и не бива.

Ревността е напълно излишна. Младите често са непостоянни и имат склонността да заглеждат други хора, дори когато са във връзка – и това се отнася и за двата пола. Когато разберете, че приятелят ви се захласва по някоя друга на улицата, просто го оставете. Няма нужда да ревнувате, защото те просто се възхищават на някои черти на този човек и това е всичко. В края на деня, на въпроса кого обича, отговорът все пак ще бъдете вие.

Полагайте усилия да се ухажвате един друг. Кой казва, че ухажването приключва, когато станете двойка? Това е голяма грешка, която правят повечето млади двойки. Момчето ухажва момичето и когато тя най-накрая стане негова, целият този процес приключва. Не би трябвало да е така. По-скоро трябва да продължите  и дори да засилите ухажването. Да бъдеш сладък и замислен играе голяма роля за поддържането на връзката на повърхността и момичетата също трябва да се научат да правят това. В края на краищата именно тези неща ви привличат.

Това, че сте двойка, не означава, че сега можете да си лягате заедно, без да се пазите. Ухажването е основен елемент във всяка връзка за млади и по-опитни двойки, като в даден момент се стига и до по-сериозна интимност. Нека обаче си го кажем направо – има отговорности, които трябва да имате предвид, като и двамата трябва да сте наясно с тях. Това включва да сте наясно с риска от забременяване или заразяване с болест, ако спрете да ползвате предпазни средства.

Не всичко е хубаво. Това е нещо, което ви сближава. Ключът към трайната връзка е компромисът, а не романтиката. Разбира се, не може и без нея, но способността да правите взаимни компромиси с решенията, които взимате, означава, че сте в състояние да дадете уважение, търпение и пространство на партньора си. Това е много важно, защото по този начин  ще позволите на връзката ви да стане по-силна, по-добра и по-здрава, без да си пречите взаимно да израствате поотделно като личности. Ясно е, че невинаги ще имате едно и също мнение и ще имате трудни моменти заедно, но когато преминете през тях, това само ще ви сближи още повече.

Tagged , , , , , , ,
на горе