Стрес във връзката – как да се справим с него

Топ 7 на нещата, които отнемат привлекателността ви в мъжките очи
Любов и партньорство Психология

Стрес във връзката – как да се справим с него

Хората не са създадени, за да бъдат сами. Понякога обаче, под влияние на стреса, те неволно може да наранят своя партньор и да направят така, че дори да се стигне до край на връзката им.

Проблемът със стреса в отношенията е, че той може да бъде дълбоко вкоренен. Това, което ни стресира сега, може да бъде върхът на айсберга, а в основата да има много потискани чувства или дори здравословни проблеми. Каквато и да е причината, това само разваля отношенията ви с вашата половинка. Ето някои съвети как да се справите със стреса във връзката ви:

Фокусирайте се върху красотата

Вместо да се притеснявате, насочете вниманието си към нещо, което намирате за красиво във връзката си. Наблюдавайте и открийте качествата, които намирате за положителни и красиви в партньора си. Запишете всичко и го изпратете на половинката си като любовно писмо. Това подобрява емоционалното благосъстояние на човек и го прави по-надежден и издръжлив. Всеки път, когато започнете да се оплаквате, пренасочвайте ума си към нещата, които цените във връзката си. Мислете положително и бъдете благодарни за тях.

Живейте пълноценно в настоящето

Не напомняйте на партньора си за минали събития, в които сте се наранявали. Не изпреварвайте и себе си, като създавате най-лошите сценарии в главата си. Вместо това се насладете на настоящето и направете най-доброто, което можете днес, за по-добро утре. За да останете здраво стъпили в настоящето, обърнете внимание на това, което изпитват сетивата ви. Това отклонява вниманието ви от притесненията. Също би било полезно, ако изчистите всичките си мисли и ги запишете в дневник. Внимателността ви позволява да излезете от настоящата ситуация и да я видите с нова перспектива.

Поучете се от грешките си

Каквото и да преживявате в момента, то може да ви направи по-силни или да ви срине. Искате ли да се развиете от опита или ще позволите случващото се да ви унищожи? Само вие можете да вземете това решение. Направете всяко преживяване житейски урок за вас и не забравяйте ползите, които имате.

Спрете да мислите и да анализирате прекалено много

Това ще ви донесе прави мир и радост от днешния ден. Когато преосмисляте и анализирате, започвате да вярвате в лъжите, които си казвате. Това само предизвиква объркване, което ви кара да вземате лоши решения. Ако започнете да забелязвате, че преосмисляте и отново анализирате, напомнете си истините за връзката ви и не позволявайте да се отклонявате от тях.

Приемете, че не можете да контролирате всичко

Научете се да приемате събитията и хората около вас, без да е необходимо да ги променяте. Поемете дълбоко въздух, отпуснете се и се доверете на процеса. Освободете се от нещата, които са извън вашия контрол, и вървете по течението. Ако трябва да вземате решения, не ги основавайте на страх, а на надежда. Имайте увереност в бъдещето.

Отделяйте време само за вас двамата

Колкото и трудни да са времената и за двама ви, не забравяйте да си говорите или да правите заедно неща по няколко пъти на ден. Намерете време да сте на една и съща страница. Започнете и завършете всеки ден с прегръдки и целувки, дори и да не ви се иска. Целувката предизвиква производството на любовни хормони. Този хормон ни дава топло и размито чувство на любов, безопасност и доверие. След като започнете този ежедневен навик, той ще отприщи вълна от положителни емоции и чувства. Не спирайте да се усмихвате и да се смеете заедно. Не заспивайте, без да споделите един на друг как е минал денят ви. Отделете време да бъдете заедно и дори да отидете на среща. Създайте нови спомени и опознайте повече партньора си, като задавате отворени въпроси.

Комуникирайте ефективно

Мъжете и жените общуват по различен начин.Споделете чувствата и притесненията си с партньора си.Очаквайте някои разговори да са трудни, но не забравяйте да проявите грижа през цялото време.Говорете с него сладко и уважително.Признайте фактите, слушайте активно и обективно оценявайте резултатите от всяко решение, което ще вземете.

Имайте надежда

Всичко е временно.

Знайте, че и каквито и проблеми да имате, и това ще отмине. Господ си знае работата. Поставете си заедно общи цели и определете стъпките, които трябва да предприемете, за да ги постигнете. Научете се да се вярвате, че хубавите неща тепърва предстоят. Ключът е в положителното мислене.

Научете се да се извинявате

Опитайте се да намалите напрежението в ситуацията, в която се намирате, като проявите съпричастност и прошка. Извинете се за действията и отношението си, ако сте допуснали грешка, и вашият партньор ще го оцени. Осъзнайте, че не сте сами в тази ситуация. Партньорът ви също страда, така че за никого не е добре, когато се карате.

Останете сплотени

Не позволявайте на гордостта, враждебността, нараняването и несправедливостта да разрушат нещо красиво, което сте градили в продължение на години. Вие сте екип! И двамата сте отговорни за справянето с първопричината за стреса и предлагането на решения. Когато преминете през тези тежки времена, ще видите, че и двамата сте станали по-силни и по-мъдри. Една история може да има тъжен край или да „живеете щастливо до края на живота си“. Изборът е само ваш.

Tagged , , , , , , ,
на горе