Какво трябва да направите, за да сте здрави: 8 правила

Какво трябва да направите, за да сте здрави: 8 правила
Психология Добра форма

Какво трябва да направите, за да сте здрави: 8 правила

 

Понякога трябва да направите една малка промяна в начина си на живот, за да подобрите значително здравето си. За да сте здрави, следвайте тези 18 правила.

 

СМЕНЕТЕ ГАЗИРАНАТА ВОДА С ОБИКНОВЕНА

Повечето газирани напитки съдържат високи нива на захар и химикали, които не са подходящи за нас. Ако имате нужда от захарни мехурчета, вземете ги от естествената захар, намираща се в плодовете.

 

НАСПЕТЕ СЕ

Възрастните трябва да спят средно осем часа на нощ .Ако не ги получите, може да се почувствате малко уморени през деня. Настроението ви ще бъде на ръба и работата ви ще бъде трудна. Сънят е от решаващо значение за да се чувствате отпочинали, подмладени и здрави. Липсата на сън може да ни накара да правим грешки, които не искаме.

 

Опитайте се да си легнете в разумен час, за да може тялото ви да получи всичко необходимо.

 

МЕДИТИРАЙТЕ

Медитацията е чудесен начин да се отпуснете и да изчистите умствената си бъркотия.

Средностатистическият човек има между 50 000 и 70 000 мисли на ден , така че отделянето на известно време за почивка на мозъка ни може да ни помогне да се откъснем от нестабилната умствена дейност.

 

ИЗБЕРЕТЕ УПРАЖНЕНИЯТА, КОИТО ХАРЕСВАТЕ

 

За да сте здрави, трябва да правите упражненията, които ви харесват. Сред многото налични упражнения и тренировки има смисъл да филтрирате и да намерите тези, които харесвате. Ако се забавлявате да правите определено упражнение, ще го правите по -често.

 

ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

След тежък работен ден най-лесният начин е да се приберете вкъщи и да затоплите полуфабрикат в тигана. Времето, необходимо за готвене на замразена храна, е приблизително същото, колкото за приготвянето на нещо прясно, като паста и зеленчуци. Всеизвестно и признато е, че плодовете и зеленчуците са полезни за здравето и трябва да се консумират като част от здравословната диета.

 

ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ПРЕРАБОТЕНИТЕ ХРАНИ

Преработената храна е лесна за намиране в магазина и лесна за приготвяне. Въпреки това, въпреки че спестява време чрез консумация на такива храни, вие не правите нищо добро за тялото си. Преработените храни често съдържат захар и високо фруктозен царевичен сироп .

Някои от преработените храни, които консумирате, съдържат транс -мазнини и преработени растителни масла, което може да увеличи риска от сърдечни заболявания .

 

ОБИЧАЙ СЕБЕ СИ

 

Важно е да изградите живота си около позитивност и състрадание .За да постигнете това, първо трябва да се научите да обичате себе си безусловно. Да обичаш себе си не означава, че ставаш егоист; това означава да се грижите за себе си физически и психически. Това също означава да можеш да се приемеш такъв, какъвто си – с всичките си недостатъци. Даването на пълна любов и внимание обикновено води до това, че се отнасяте към хората с голямо уважение и състрадание. Ще видите също, че хората започват да се отнасят с вас по -добре.

 

ПРЕМАХНЕТЕ НЕГАТИВИЗМА ОТ ЖИВОТА СИ

 

Ако искате да сте по -здрави, опитайте се да избягвате контакт с хора, които постоянно ескалират ситуацията. Те ви заразяват със своите негативни, нещастни мисли и думи.

 

В резултат на това ще откриете, че разпространявате този негатив още повече, като го предавате на други. Научете се да сте наясно с мислите си и изберете тези хора, които не създават нищо положително за вас.

 

Започнете да правите промени в живота си още днес.

Tagged , , , , , ,
на горе