Ефективни домашни средства срещу черни точки
Здраве и красота

Ефективни домашни средства срещу черни точки

Черни точки, наричани още отворени комедони, са тъмни, малки петънца, видими по кожата.Те са вид акне. Черните точки са отворени кухини по кожата, пълни с мъртва кожа и излишна мазнина. Те обикновено засягат областта на лицето, шията, гърдите и гърба. Обикновено юношите се сблъскват с черни точки, но те могат да се появят на всяка възраст.

Когато отворените пори на кожата се запушат с мъртва кожа, мазнина и бактерии, горната повърхност потъмнява и образува черна точка. Порите на кожата остават отворени в случай на черни точки. Когато порите се затворят, те се превръщат в бяла точка.

Някои хора се опитват да премахнат черните точки или да ги изстискат, за да се отърват от тях. Това обаче влошава проблема, а не го решава. Можете да премахнете запушения себум от черните точки и да оставите белег. В допълнение, отворената пора ще се напълни с повече масло или бактерии с течение на времето. Освен това има вероятност цялата черна точка да не бъде премахната, оставяйки част, която може да се зарази по-късно.

Можете да използвате някои от тези домашни средства за безопасно и естествено премахване на черни точки:

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

Позитивната мисъл и мотивацията: ключът към успеха и щастието

8 стилни идеи за облекло с къси панталони

Топ 5 упражнения за баланс и координация

Ефективни домашни средства срещу черни точки

1. Солен или захарен скраб:

черни точки
Ефективни домашни средства срещу черни точки снимка: pinterest

Ексфолирайте повърхността на кожата си с помощта на солен или захарен скраб. Естествената грапавост на тези вещества премахва мъртвите клетки по повърхността на кожата. Направете следните стъпки:

Измийте лицето си с всеки почистващ препарат

Нанесете сол или захар върху засегнатата област

Масажирайте ги върху кожата с малки, кръгови/кръгли движения за около 30 секунди

Когато приключите, изплакнете обилно лицето си с вода, за да премахнете всички следи от скраба

Ще можете да видите, че вашите черни точки са премахнати изцяло.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Масло от чаено дърво:

черни точки
Ефективни домашни средства срещу черни точки снимка: pinterest

Маслото от чаено дърво може да спре растежа на бактериите.

Маслото от чаено дърво е етерично масло, получено от краищата на клоните и листата на дървото Melaleuca alternifolia, принадлежащо към семейство Myrtaceae. Маслото от чаено дърво има антиоксидантни, антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, които помагат в борбата с бактериите, вирусите и свободните радикали. Ето как може да бъде много полезно при няколко кожни състояния.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не приемайте масло от чаено дърво през устата. Той е токсичен, ако се приема през устата в по-високи дози. Оралното отравяне при възрастни и деца е добре документирано.

За да използвате свойствата на чаеното дърво за отстраняване на черни точки, вземете малко памук и добавете няколко капки масло от чаено дърво към памучната топка.

Намажете с него черните точки и го оставете да действа толкова дълго, колкото можете.

3. Зелен чай:

черни точки
Ефективни домашни средства срещу черни точки

Зеленият чай е антиоксидант. Производството на мазнини в кожата ви може да бъде намалено с помощта на мокри листа от зелен чай. Зеленият чай има няколко ползи за здравето. Ползите за здравето се дължат главно на полифенолите, които присъстват в зеления чай. Действа като антиоксидант, антибактериален и антивирусен, който помага в борбата с бактериите, вирусите и свободните радикали.

Вземете сухи листа от зелен чай и ги смесете с вода.

Масажирайте мокрите листа върху кожата си.

Масажирайте зоната до 30 секунди с малки кръгови движения.

Когато сте готови, изплакнете лицето си с вода.

Черни точки са често срещано кожно заболяване, което се появява като тъмни, малки петна по кожата. Те засягат предимно тийнейджъри, но могат да се появят във всички възрастови групи. Простите домашни средства, които могат да бъдат полезни за премахване на черните точки, включват зелен чай, масло от чаено дърво, захарен скраб или солен скраб. Ако изпитвате безпокойство или се чувствате твърде сдържани поради черни точки, трябва да се консултирате с кожен специалист за подходящо лечение.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

4.Кафява захар, мед и лимонов сок

черни точки
Ефективни домашни средства срещу черни точки снимка: pinterest

Кафява захар, мед и лимонов сок е смес за ексфолиране, която можете да използвате върху черни точки по носа и брадичката. Смесете една супена лъжица кафява захар, две супени лъжици лимон и една супена лъжица мед. Когато получите консистентна паста, нанесете върху лицето си с кръгови движения, като масажирате около пет минути. След това измийте, подсушете и овлажнете кожата.

Tagged ,
на горе