Какво ще се случи с тялото ви, ако за месец спрете да ядете бял хляб?

Какво ще се случи с тялото ви, ако за месец спрете да ядете бял хляб?
Добра форма

Какво ще се случи с тялото ви, ако за месец спрете да ядете бял хляб?

 

Много от нас са научени от детството, че всяко ястие е по-вкусно с хляб. За съжаление това не е така – и се отразява негативно както на здравето ни, така и на външния вид.

 

Може би всяко българско семейство поставя хляба на първо място, когато прави списък с необходимите покупки. Точно това е продуктът, който много от нас са готови да ядат за закуска, обяд и дори вечеря – в края на краищата той се съчетава почти с любимите ни ястия. И в детството баба ми обичаше да повтаря: „Хлябът е основата на всичко.“

 

Въпреки това диетолозите призовават постепенно да се откажем от навика да ядем брашно всеки ден. Факт е, че съставът на класическия бял хляб не влияе по най-добрия начин на външния вид и тялото като цяло. Същото, между другото, важи и за прекомерната консумация на хляб от ръж, спелта и овесено брашно.

Като се откажете от печените продукти, със сигурност ще отслабнете . Това се дължи преди всичко на факта, че хлябът е висококалорична храна с високо съдържание на въглехидрати в него. Само 2 грама фибри, съдържащи се в продукта, се усвояват перфектно – всичко останало, при редовна консумация, веднага се отлага там, където не е необходимо.

Поради високия гликемичен индекс , скоро след като сте хапнали филия хляб, баничка или парче питка, можете да почувствате непреодолимо чувство на глад. Това се дължи на факта, че нишестето, съдържащо се в продуктите от брашно, бързо се разгражда и навлиза в кръвния поток вече под формата на глюкоза.

Без хляб в диетата ви, храносмилането ви значително ще се подобри . Първо, производителите и фермерите отглеждат пшеница в гигантски мащаби при изкуствени условия – трябва да я поръсят с пестициди и да използват специални продукти за избелване, които включват бензоил пероксид, натриев и калциев сулфати и хлорен диоксид.

Второ, продуктът съдържа глутен. Този ензим, когато се консумира в големи количества, често води до нарушаване на целостта на чревните клетки.

 

Хората, които обичат хляба, се оплакват повече от обриви  – особено по лицето. Често за това е виновен глутенът – той практически не се отделя от тялото и се утаява по стените на червата, доста бързо и бързо увреждайки чревните влакна. В резултат на това функцията за производство на полезни ензими е нарушена.

 

Пълният отказ от нишестени храни води до изключително приятни резултати. След по-малко от месец ще забележите, че възпаленията и акнето постепенно изчезват. Разбира се, ако акнето не е свързано с някакво друго хронично заболяване.

 

Отказвайки се от хляба, можете да отложите естествените последици от остаряването на тялото. Често хората, които пренебрегват правилата за здравословно хранене и начин на живот, се оплакват от външните прояви на преждевременно стареене. С подробно проучване на състава на белия хляб можете да откриете, че в него практически няма ценни хранителни вещества и витамини.

 

Ако редовно ядете този продукт, тогава буквално съсипвате красотата и здравето си. Най-доброто решение би било да откажете или поне да сведете до минимум количеството консумиран хляб и да го замените със здравословни фибри – зеленчуци, билки, ядки.

 

А също и живот без хляб = повече енергия . Не подценявайте този факт! В днешно време повечето съвременни хора се оплакват от липса на сън и безсъние, повишена умора и депресивно настроение. А липсата на подходяща почивка винаги се отразява както на ефективността и вниманието, така и на здравето и външния вид.

 

Според лекарите често именно нездравословното хранене и високото съдържание на въглехидрати в диетата пречат на човек да води активен живот.

 

Спред проучване, направено сред британци на възраст между 25 и 65 години, премахването на тестените изделия от бяло брашно и свеждането до консумация веднъж дневно на изделия от пълнозърнесто брашно, при непроменен начин на живот, е довело до понижаване на теглото на 80% от тях между 2 и 5 килограма и подобряване на общия здравен статус. Повечето от участниците в проучването съобщават за намаляване на чувството за подуване, изчистване на кожата, подобрена работа на стомашно-чревния тракт и повече енергия за ежедневните дейности.

Струва си да опитате, нали?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе