Четири начина да спрете спор с партньора за по-малко от минута

Четири начина да спрете спор с партньора за по-малко от минута
Любов и партньорство Психология

Четири начина да спрете спор с партньора за по-малко от минута

Напълно нормално е в една връзка да се пораждат спорове. Не трябва да си мислите, че животът ви с вашата половинка ще мине ,без да си повишите тон или да се скарате, колкото и безоблачно да изглежда всичко в момента. Това е напълно нормално в отношенията между двама души и не означава, че вече не се обичате. Все пак е важно  да знаете как да реагирате на създалата се ситуация. Понякога е добре да можете да прекратите спора колкото се може по-скоро, за да не прерасне той в по-сериозен скандал. Ето някои прости реплики, с които можете да постигнете това бързо.

„Нека помисля за това“. Това работи отчасти, защото печели време. Когато спорите, тялото ви се подготвя за битка, сърдечната честота се покачва, кръвното налягане се повишава, като може да започнете и да се потите. Накратко, вие попадате в т.нар. режим „бий се или бягай“. Вашият умствен фокус се стеснява, така че мислите за опасността пред вас, а не за различни нюанси и възможности. Поради това способността ви за решаване на проблеми пада рязко. пречи. Отделянето на време за мислене позволява на тялото ви да се успокои. Освен това ви дава възможност да помислите и за другата гледна точка в спора, което е успокояващо и за партньора ви.

„Може да си прав”. Това работи, защото показва готовност за компромис. Този сигнал е достатъчен, за да смекчи позицията на повечето хора и да им позволи да направят крачка назад. И все пак е трудно да се направи. Забележете, че с този израз на практика не се съгласявате, че другият човек е прав. Вие само признавате, че може да има нещо от нещо вярно в неговата гледна точка и намеквате, че ще вземете предвид казаното от него. Това може да намали негативната енергия и да ви даде време да прецените ситуацията по-добре.

„Разбирам”. Това са силни думи. Те работят, защото предлагат съпричастност. Те спират спора, като променят посоката му – опитът да се разбере гледната точка на някой друг не е аргумент. Понякога е трудно да се каже, защото спирането на пауза за разбиране понякога може да се чувства като отстъпление. Важно е да запомните, че разбирането не означава, че сте съгласни, а че просто приемате и аргументите на другия човек в спора.

 „Съжалявам“. Тези думи са може би едни от най-мощните в нашия език. Много хора обаче не са склонни да се извинят, страхувайки се, че това е признание за вина и поемане на пълна отговорност. Тази гледна точка за съжаление често влошава проблема. Понякога извиненията просто изразяват съчувствие и грижа: „Съжалявам, че не получихте тази работа.“ По-често обаче те означават притежаване на част от отговорността: „Съжалявам, че коментарът ми прозвуча по този начин. Не е това, което имах предвид.“Понякога извинението е признание на пълна отговорност и в тези случаи искреното изразяване на съжаление става още по-важно: „Прав си, не го направих навреме. Ще направя всичко възможно, за да не се повтори. Извиненията са мощен инструмент, който е довел до прекратяването на много скандали и конфликти, както в личните отношения, така и в работата и всеки друг аспект от живота.

Вижте още ⤵️

Няколко ясни знака,че той ще ви накара да страдате

Ще се върне ли той? Виж признаците, които подсказват

Живот в пандемия- три урока за смисъла на малките неща 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе