Спокойно, мила! Понякога има причина, за да бъдеш сама
Любов и партньорство

Спокойно, мила! Понякога има причина, за да бъдеш сама

Не, не! Ти не си недостойна за любов, напротив! Ти заслужаваш цялата любов на света. Но, мила, понякога нещата не се случват така, както ние искаме. Нито както си ги представяме. Бог е този, който решава какво ще стане с живота ни и той е този, който изпраща нашите спътници в живота. Когато той реши и когато е време – нито минута по-рано.

Не унивай, защото си сама. Това, че си необвързана и нямаш партньор до себе си не те прави по-малко значима от другите. Знаеш ли, че това е страхотна възможност, в която може да опознаеш по-добре себе си, както и може да се насладиш на моментите спокойствие, които определено ще ти липсват, когато се обвържеш.

Да бъдеш сама всъщност не е толкова страшно. Имаш повече време за себе си, мислиш за бъдещето свободно без да се съобразяваш с някой друг. Осъзнаваш какво искаш от живота и от теб самата. Но ако все пак често се натъжаваш и чувстваш понякога самотна, следващите редове може би ще ти помогнат да се успокоиш донякъде.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Причини защо си сама 

Не вярваш, че си достойна

Много необвързани хора ще кажат, че това не е вярно и всъщност вярват, че са достойни за любов. Но истина ли е това? Ти наистина ли мислиш, че си достойна за любов? Честен отговор. Без лъжи и оправдания. Да или не?!

Ако достатъчно се грижиш за себе си, обръщаш внимание не само на физическото, но и на менталното си здраве, то най-вероятно цениш себе си и се обичаш. Само и единствено тогава човек може да мисли наистина, че е достоен за любов. Защото преди да те обича и уважава някой друг, ти самата трябва да го направиш. Трябва да се научиш да се обичаш, цениш и уважаваш. И когато това стане – правилният човек ще дойде при теб.

Не можеш да бъдеш щастлива сама

Може би Бог иска да си необвързана за твоето лично израстване. Има шанс да те тласка през неудобството, за да ти помогне да се изправиш и да се научиш да бъдеш щастлива сама и твоето щастие да не зависи от никой друг човек. Може би това е трудният път, по който трябва да преминеш и от наученото през това време зависи кога ще срещнеш бъдещия си партньор. Само и единствено ако си готова за него.

Не вярваш в любовта

Гледаш ли със съмнение, когато някой започне да говори за любов? Това може да е причината да си необвързана толкова дълго. Блокираш шанса си да намериш любовта, защото не вярваш в нея.

Запитай се: мислиш ли, че е невъзможно да срещнеш някой страхотен мъж и да имате истинска връзка? Когато не вярваш в любовта или по-скоро вярваш в нея, но не и че ще се случи на теб, лесно е да се разочароваш и дори да се почувстваш безпомощен. И често в отчаянието си се отказваш от любовта. Защото няма смисъл да таиш повече напразни надежди, които бавно и мъчително убиват сърцето си.

Не може да се откажеш от токсична връзка

Ако мислиш, че си била в токсична връзка, има вероятност това да е вярно. Последиците от токсичността може да повлияе на шанса ти да бъдеш с някой друг. Въпреки че този човек може да е отдавна извън живота ти, неговата продължителна негативна енергия всъщност може да те държи необвързана.

Разбирам, че е трудно да пуснеш някого – на мен също ми беше.  Това може да се отнася и за токсични хора, въпреки че знаем, че не са добри за нас. Първо, прости си, че си взела решение да бъдеш в тази връзка. Да, ти си му дала шанс, защото го обичаш и намеренията ти са били в най-чиста форма, но е време, мила, да прекъснеш енергийната си връзка с него.

Визуализацията е мощен инструмент, който ти помага да се откажеш от някого и да продължиш напред. Можете да започнете с медитация за прерязване на връзката, където всъщност си представяш как прекъсваш връзката, който свързва теб и бившата ти любов.

Писането на символични писма също е мощен инструмент, който може да използваш, за да се откажеш от минала връзка. Напиши на хартия всички неща, които искаш да кажеш на бившия си партньор – сякаш той ще го прочете. Не му го изпращай, а вместо това изгори това писмо.

Пожелай му успех, като му изпратиш любов и светлина и позволи  на този акт да ти помогне да се освободиш от него завинаги. И по този начин може да привлече вашия бъдещ партньор да се появи в живота ви.

Независимо какво се случва в живота ти, никога не спирай да вярваш в доброто. Довери се на Бог! Той най-добре знае от кого и кога имаш нужда.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Бог има план за теб. Просто повярвай

Какво е нужно за щастливата връзка? Истинска любов и шепа доверие

Само истинската любов е способна да те накара да се почувстваш жива

 

 

Tagged , , , , , , , ,
на горе