трикове за красота
Здраве и красота

Спестяващи време и пари трикове за красота

Не ви се иска да харчите цяло състояние за козметика и да прекарвате часове в банята, използвайки различните продукти, които сте си купили? Ами не е и необходимо. Има някои трикове за красота, които ще ви спестят време и пари и ще ви донесат само ползи. Вижте кои са.

Бърз руж – ружът е отговорен за руменината и свежестта на кожата. Ако обаче нямате време за гримиране, просто ощипете бузите си няколко пъти. Ще получите същия ефект без четка и руж.

Лед – имали сте неспокоен сън или сте си легнали късно и сега изглеждате уморени и недоспали? Едва ли имате врем за маска за лице, ето защо вземете едно кубче лед и го прокарайте по лицето, шията и деколтето. Кожата ще бъде снабдена с кръв, охладена и освежена за секунди.

Подмладяване – това е трик, който използват и холивудските звезди. Когато има нужда от малко младежки тен и озаряване, легнете на дивана с главата надолу и постойте около 15 минути. Кръвоснабдяването в главата автоматично ще направи лицето по-свежо и розово.

Лъскава коса – за нея имате нужда от време, защото грижите не са малко. Ако обаче ви трябва светкавичен лъскав ефект, можете да оставите четката си за коса във фризера за една нощ и на сутринта да разрешете косата с нея. Това в гарантира блестяща грива през целия ден.

Красиви къдрици – отнемат време, затова намерихме трик, който ви спестява такова. Съберете косата си в ниска опашка и я усучете на една страна. Задръжте за върха и минете с няколко движения с преса за коса, от която да получи топлинна обработка. Пуснете косата и се насладете на бързите си и неустоими къдрици.

Коса с небрежни вълни – ако предпочитате небрежни вълни, направете няколко плитки в косата, напръскайте със спрей за предпазване от топлинна обработка и минете с преса за коса няколко пъти. Разплетете и се насладете на новата си красива прическа на вълни.

Красиви нокти – ноктите ви са обезцветени и не изглеждат никак добре. Разтворете пакетче бакпулвер в купа с топла вода и накиснете пръстите си в нея за минута. Извадете и се зарадвайте на блестящите си и освежени нокти.

Край на мазната коса – видяхте, че косата се е омазнила в корените, но нямате време за душ. Поръсете малко бебешка пудра или сода за хляб върху четката си за коса или стара четка за зъби. Разрешете скалпа, върху корените, изсушете за 20 секунди и готово – омазняването изчезва!

Освежаване на очите – срещу подпухнали очи могат да помогнат и скъпите кремове, но ние имаме по-добре решение, спестяващо пари. Вземете две торбички за чай – от зелен или черен, охладени. Може и две резенчета краставица. Сложете ги върху очите си и дръжте 5 минути. Погледът ви ще бъде много по-свеж.

Пилинг – редовният пилинг на тялото ви осигурява по-мека и стегната кожа. За да спестите пари, вземете ексфолиращ лосион и гъба луфа. Нанесете върху нея и с масажни движения разтрийте тялото. Страхотна процедура за красота, която може да прилагате колкото често желаете. Ефектът е гарантиран и изпитан във времето. Гъба и лосион може да намерите във всяка аптека или козметичен магазин.

Tagged , , , , , , , ,
на горе