Содата за хляб: домашно средство за лечение
Здраве и красота

Содата за хляб: домашно средство за лечение

Много от нас смятат, че содата за хляб е просто съставка за печене или нещо, което помага да запазим хладилниците си без миризма, но тя е невероятно полезна за вашето здраве и за целия ви дом. Употребите на сода за хляб са меко казано изобилни. Ако не сте използвали сода за хляб за почистване, пригответе се да бъдете доста изумени.

Освен това е достъпно естествено лекарство, тъй като кутия сода за хляб обикновено е доста евтина. Използвана от древни времена като дезодорант, успокоител и почистващ препарат, употребите на сода за хляб варират от основна ежедневна хигиена (помислете за паста за зъби и шампоан) до ползи за здравето на содата за хляб, включително проблеми с храносмилането и дори проблеми с бъбреците.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Содата за хляб: домашно средство за лечение

1. Помага при храносмилателни проблеми

содата за хляб
Содата за хляб: домашно средство за лечение снимка: pinterest

Известно е, че содата за хляб помага за неутрализиране на киселината и подобрява рН баланса в тялото. Често се използва вътрешно за потушаване на храносмилателни разстройства като киселинен рефлукс или киселини. Когато тези оплаквания се дължат на прекомерна консумация на кисели храни или общо киселинно състояние на тялото, бавното пиене на малко сода бикарбонат във вода може да помогне за неутрализиране на киселината и да върне рН на тялото ви на по-добро място.

Не мислете, че повече е по-добре, когато става въпрос за прием на сода за хляб. Важно е да се отбележи, че консумацията на твърде много сода за хляб може да доведе до увеличаване на производството на киселина.

2. Противогъбични и антибактериални

Доказано е, че содата за хляб убива бактериите, включително Streptococcus mutans, който е вид бактерия, свързана с кариеса. Също така е ефективен срещу различни гъбични групи, включително дрожди, дерматофити и плесени, които причиняват инфекции на кожата и ноктите при хората.

3. Подобрява здравето на бъбреците

содата за хляб
Содата за хляб: домашно средство за лечение снимка: pinterest

Изследванията разкриват, че употребата на содата за хляб включва насърчаване на здравето на бъбреците. Клинично проучване разглежда ефектите на натриевия бикарбонат върху 134 пациенти с хронично бъбречно заболяване (CKD) и ниски нива на бикарбонат в кръвта.

Какво откриха? Субектите, които са приемали добавки с бикарбонат, го понасят добре и е значително по-малко вероятно да изпитат бърза прогресия на бъбречното си заболяване. Освен това, има по-малко пациенти, които са развили краен стадий на бъбречно заболяване (ESRD) в групата на бикарбонат в сравнение с контролната група.

4.Намалява мускулната болка и умората

содата за хляб
Содата за хляб: домашно средство за лечение снимка: pinterest

Проучванията до момента са показали, че приемането на натриев бикарбонат преди тренировка (известен също като зареждане с бикарбонат) може да има „умерен положителен ефект“ върху атлетичните постижения, който включва до седем минути продължително изтощително упражнение. В допълнение, натриевият бикарбонат може също да бъде полезен при продължителна физическа активност, включваща периодични или продължителни периоди на високоинтензивно обучение.

5.Помага за облекчаване на страничните ефекти от химиотерапията

Ако вие или някой, когото познавате, е преминал през химиотерапия, вероятно вече знаете колко лоши могат да бъдат страничните ефекти от това лечение на рак. Например, при някои пациенти могат да възникнат нежелани промени в устата и гърлото.

Ежедневното изплакване със смес от содата за хляб може да помогне за подобряване на тези нежелани странични ефекти. Комбинирайте една четвърт от чаена лъжичка сода за хляб, една осма от една чаена лъжичка морска сол с една чаша топла и изплаквайте устата си три пъти на ден. Всеки път следвайте сместа със сода за хляб и изплакнете с обикновена топла вода.

6. Помага за избелване на зъбите

содата за хляб
Содата за хляб: домашно средство за лечение снимка: pinterest

Това естествено средство може да помогне за избелване на зъбите и премахване на петната. Содата за хляб действа като лек абразив, който може да полира повърхностните петна по зъбите, оставяйки усмивката ви да изглежда по-светла и чиста. Важно е обаче да не прекалявате с това лечение, тъй като прекомерното абразивно действие може да увреди зъбния емайл.

Tagged ,
на горе