10 ТРИКА СЪС СОДА ЗА ХЛЯБ
Добра форма Интересно

10 ТРИКА СЪС СОДА ЗА ХЛЯБ

Скъпи читатели, днес ви представяме 10 невероятни приложения на содата за хляб.

Знаете ли, че содата за хляб не се използва само за медицински и почистващи цели? Може и да не вярвате в силата на това мощно средство, което със сигурност имате у дома, но то има множество приложения.

Понякога козметиката на пазара има високо съдържание на химикали, които могат да предизвикат нежелани реакции или алергии.

10 невероятни приложения на сода за хляб в козметиката.

Този натурален продукт се използва от много години за профилактика и дори лечение на някои здравословни състояния, като киселини. Но това не е всичко, тъй като содата за хляб има много други приложения, за които вероятно не сте знаели.

1. Натурален дезодорант. 

Ако искате да спестите някой лев, ето един лесен и икономичен начин да направите свой собствен дезодорант в домашни условия, той е наистина ефективен и имате нужда само от няколко съставки:

– 5 с.л. кокосово масло;

– 1 с.л. сода бикарбонат;

– 1 с.л. царевично нишесте.

Смесете всички съставки и разбъркайте добре, до получаване на паста. Сместа не трябва да има бучки.

2. Срещу ухапвания от насекоми.

Естествено решение за облекчаване при ухапвания от насекоми. Смесете сода бикарбонат и вода. Нанесете върху засегнатата област. За кратко време ще усетите облекчение.

3. При киселини.

Ако ви измъчват киселини, тогава смесете 1 равна ч.л. сода за хляб, сок от половин лимон и чаша вода. Изпийте това естествено средство и скоро ще усетите, че киселините ги няма.

4. Ексфолиант за лице.

Ако искате да отстраните натрупаните токсини от кожата на лицето, всичко, което трябва да направите е да смесите 1 ч.л. сода за хляб с чаша вода. Нанесете с кръгови движения върху лицето, след което изплакнете с топла вода.

5. Акне и бръчки.

За да си приготвите това естествено средство, имате нужда само от 2 с.л. сода за хляб, вода и мед. Смесете натриевия бикарбонат и водата. Нанесете върху засегнатата област с въртеливи движения. Оставете да подейства за няколко минути, след което изплакнете. След това нанесете мед, оставете да действа за няколко минути и изплакнете.

6. Искате дълга и лъскава коса?

Ако искате дълга, еластична и лъскава коса, трябва да смесите сода за хляб с вода, нежно нанесете тази смес върху косата, оставете да действа няколко минути. След това нанесете ябълков оцет разреден в чаша вода, разпределете от корен до краищата.

7. При стрий.

Натриевият бикарбонат е чудесен за премахване на стрий, трябва само да смесите 1 с.л. сода за хляб с вода и да разбъркате. Трябва да получите гладка смес, която да бъде лесна за нанасяне. Нанесете върху засегнатата област и оставете да подейства за една нощ.

8. Срещу лош дъх.

Ако страдате от лош дъх, можете да си приготвите натурален лек. Необходими са ви само 5 гр. сода бикарбонат и 100 мл. топла вода. Изплаквайте устата 2-3 пъти дневно.

9. При изпотяване на краката.

Ако страдате от прекомерно изпотяване на краката, просто трябва да поръсите сода за хляб чорапите си и да ги носите цяла нощ.

10. Срещу белези по кожата.

Ако искате да премахнете белезите по кожата, причинени от акне или от прекомерно излагане на силно слънце, просто смесете 1 с.л. сода за хляб с жълтък, разбийте до гладка паста и нанесете върху засегнатата област, оставете да престои 30 минути. Изплакнете с топла вода.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе