Смисълът на живота е да бъдеш щастлив. Не живей за мнението на другите, това е лудост

Смисълът на живота е да бъдеш щастлив. Не живей за мнението на другите, това е лудост
Психология

Смисълът на живота е да бъдеш щастлив. Не живей за мнението на другите, това е лудост

Чуждото мнение разболява повече човешката душа от всяка друга болест. Желанието всички да те харесват е лудост. Абсурд е да искаш целият свят да те харесва, а в същото време ти самият да не го правиш. За да те харесват другите, първо трябва да харесаш себе си. Да се научиш да се обичаш и да се приемеш такъв, какъвто си. Всеки  един твой недостатък е предимство, но само ако знаеш как да го използваш правилно ще осъзнаеш това.

Ти не харесваш всички, но защо искаш да бъдеш харесван от всички? На света няма нито един човек, за който да се пишат и говорят само хубави думи. Как ще живеят критиците иначе?

Да позволиш на чуждите хора да влияят за твоята самооценка и самочувствие е най-голямата глупост, която може да направиш. Светът е пълен с най-различни личности, които имат и предимства, но също така и недостатъци. Съвършенството е илюзия, която е създадена, за да наранява хората. Хората са пълни с липси и пълно щастие не съществува.

Няма значение как изглеждаш. Единственото важно е, всеки път, когато се погледнеш в огледалото да се гордееш с това, което виждаш. Защото външната красота не струва нищо пред вътрешната. Красивата душа е това, към което трябва да се стремим. Защото лицето остарява, но душата – никога.

Ето някои съвети как да постигнеш щастие

Не се обвинявай

Станалото – станало. Точка. Не може да върнеш времето назад, за да го избегнеш. Така е било писано. Стояло е в пространството и е чакало своя ред. Истината за проблемите е, че няма проблем, който не може да бъде разрешен. Но страхът и притеснението, които изпитване ни пречат да го осъзнаем. Вместо да пилееш време си в обвиняване за случилото се и да търсиш виновни, просто се стегни и се изправи срещу този проблем. Достатъчно умен и силен си, за да се справиш с него. И помни, че всичко е временно и нищо не е вечно. Дори и ние самите.

Не завиждай

Винаги ще има някой по-добър, по-умен или по-красив от теб. Някой, който ще живее в по-хубава и голяма къща, а кариерата му ще бъде много по-успешна от твоята. И какво от това? Кому е нужно това съревнование. То причинява само и единствено болка и съсипва нашата психика. Ти си уникален на тази земя. Един единствен. И никой не е като теб. Помни това и имай малко повече вяра в себе си и в живота. Научи се да се възхищаваш на другите, а не да им завиждаш. Представа си нямаш колко по-добре ще се почувстваш тогава. Завистта е болест и може да бъде излекувана само и единствено с много любов.

Прави това, което ти доставя удоволствие

Забрави за етикетите. Забрави за правилното. Изхвърли предразсъдъците. Прави това, което ти доставя удоволствие. Ако си в семейство на предприемачи, но мечтаеш да бъдеш актьор – давай, човече. Бори се за мечтите си и следвай сърцето си. То най-добре знае какво ще те направи щастлив. В този е важно да бъдем щастливи и удовлетворени от това, което правим. Намери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи цял живот да работиш. Мислиш, че е трудно? А опита ли изобщо?

Животът е само един. И имаме право само веднъж на него. Нима ще го пропилееш, търсейки одобрението на света за теб? На него и без това не му пука за твоето съществуване. Да, може и да звучи грубо, но това е истината. И ако твоето щастие зависи от мнението на другите за теб, ще допуснеш огромна грешка, която ще осъзнаеш един ден, но тогава ще е твърде късно, за да я поправиш. Защото нито младостта се връща, нито животът. И имаме право само по веднъж на тях.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе