Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове

Сияен вид тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове
Здраве и красота

Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове

Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове, твърдят запознати. Разберете как с помощта на прости народни средства можете да облекчите подуването на клепачите и да премахнете торбичките под очите у дома.

Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Анди Макдауъл показа блестяща кожа и на 64

Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове

  • Маска от сметана и магданоз

Листата от пресен зелен магданоз се нарязват много ситно и се намазват върху торбичките под очите и върху клепачите, отгоре се покриват с мокри памучни тампони (или смесете 1 чаена лъжичка ситно нарязани листа и стръкове магданоз с 2 чаени лъжички заквасена сметана и нанесете за 20 -30 минути).

  • Контрастни компреси от инфузия на градински чай

1 чаена лъжичка билка салвия се залива с половин чаша вряла вода, оставя се 10 минути, прецежда се и се разделя на две части – топла и студена. Поставете две марли в купата с гореща и студена вода. Прилагайте последователно студени и горещи компреси за 10 минути в продължение на месец преди лягане.

  • Компрес от магданоз за облекчаване на подуване и раздразнение

Запарете 1 супена лъжица магданоз с 1 чаша вряла вода, оставете за 15 минути и прецедете. Поставете топлия лосион върху клепачите си и задръжте за 10 минути. Курсът е около 1 месец, ежедневно.

 

  • Компрес с лайка при подуване

Можете да използвате също така компреси от отвари от лайка, копър, прясно сварени пакетчета чай (сутрин и вечер). Или изсипете няколко сухи съцветия от лайка в кърпа (който и да е шал), навийте ги в торбичка и ги поставете в купа с вряла вода и оставете за 5-10 минути. След това, докато „торбичките“ са още топли, ги поставете на двете очи. Този компрес се прилага при силно възпалени очи и подути клепачи. Освен това при редовна употреба (2-3 пъти седмично) предпазва от ранна поява на бръчки около очите. Можете също така да използвате пакетчета чай от лайка.

  • Лосиони от брезови листа за подуване на клепачите

Залейте с 1 с.л. пресни листа от бреза с 1 чаша студена вода, престоява 8 часа, след което се прецежда. Използвайте като лосион при подуване на клепачите.

Това ще представлява интерес за вас:

  • Пийте вода с куркума всяка сутрин и вижте какво ще се случи!
  • Избягвайте да използвате мазни кремове под очите, те само ще увеличат подпухналостта.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе