Силните и уверени жени
Любов и партньорство

Силните и уверени жени: Как се отнасят мъжете към тях

Смята се, че мъжете се делят на два типа. Единият тип са тези, които харесват скромни домакини, другият тип си пада по бляскави дами.

Какво прави жената силна и уверена?

Мъж, който обича скромни домакини, вярва, че жената не се нуждае от образование, работа или кариера. Самият той ще работи до безсъзнание, за да осигури на семейството си всичко, което е необходимо. Той иска да бъде поздравен след работа от добра, приветлива, поддържана съпруга, добра домакиня, която знае как да готви перфектно, грижовна майка и любяща интимна партньорка. В нейните задължения влиза да поддържа ред в къщата и да отгледа здрави, възпитани деца.

Мъжете, които обичат престижните жени, се впечатляват от красиви, богати, известни дами. Такъв мъж иска да има не просто жена, а „жар птица“. Улавяйки обаче подобна „жар птица“, много господа, поради собствените си интереси, его и егоизъм, се опитват да я заключат в клетка, за да принадлежи единствено на тях.

Постепенно те започват да вадят луксозните пера от нея, едно по едно, докато не я преобразят в обикновено „пиле“. След като това се случи, идва най-интересното. Обикновено мъжът се чуди какво се е случило, къде е отишъл блясъкът на неговата прекрасна лейди? Защо перата са изскубани, защо крилата са подрязани? Това не устройва мъжът и той започва да си търси друга „жар птица“.

Има и други мъже – такива , които обичат престижни жени, като по принцип не приемат дами, които не работят и не правят кариера. За тях е важно жената винаги да е „на ниво“, дори да се налага сами да готвят и да мият чиниите след вечеря.

За някоя неопитна жена, току-що започнала съжителство с такъв мъж, е трудно да разбере какъв съпруг точно получава. Наивно тя често греши, мислейки, че съпругът й харесва жена му да си стои вкъщи. Тя върши съвестно домакинската работа, предпочита да не работи, губи професията си и става напълно зависима от него, след което без него тя просто е „никой“. Такива връзки често завършват трагично.

Има и друга ситуация.

Силна жена, която е направила кариера, уморена от безкрайни проблеми, иска да се отпусне и да посвети повече време на дома, семейството и децата си. Да се почувства поне малко само жена.

Тя иска нейният мъж да поеме на неговите силни рамене всички грижи и проблеми. Но щом жената се заседи в кухнята, тя веднага загуби в очите му престижа, заради който той я е избрал. Тя вече не е жената, в която господинът се е влюбил, затова спира да я цени и уважава.

Защото този мъж не е свикнал да бъде „локомотив“ в семейството и се нуждае от друга престижна жена.

Затова за всяка жена е много важно да получи образование, професия, да си намери подходяща работа и да направи кариера. Без значение как ви убеждават да седите в кухнята, никога не се съгласявайте с това, съветват психолозите.

Казват, че силата на жената се крие в нейната слабост. И в това има голяма доза истина. Но слабостта трябва да бъде само външна, защото в съвременното общество жената няма на кого да се надява в трудни моменти.

Мъжете често казват, че не обичат силните жени, че жената трябва да е слаба. Не е вярно. Каквото и да казват, те обичат, уважават и ценят само уверени и самодостатъчни жени.

Уверената жена е силна жена. И това, което я прави такава, е нейната материална и духовна независимост.

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , ,
на горе