Семейството, приятелите и любовта – нещата, за които си струва да живеем

Семейството, приятелите и любовта - нещата, за които си струва да живеем
Любов и партньорство

Семейството, приятелите и любовта – нещата, за които си струва да живеем

“Бъдете благодарни за това, което имате и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно”

Опра Уинфри

 

Животът е труден – да. Но това не означава, че трябва да се отказваме от него. Защото, въпреки трудностите, той ни предоставя уникални възможности. Възможности, които биха ни направили безкрайно щастливи и удовлетворени.

Перипетиите и трудните моменти са неизменна част от живота на всеки един от нас. Те са тези, които ни правят по-силни и тези, които ни сформират като личност. Те изграждат характер и носят със себе си уроци, които трябва да помним.

Грешките ли? Всеки допуска грешки. Няма безгрешни хора. Въпросът е, след като си сгрешил да си вземеш поука и повече никога да не повториш тази грешка. Или поне да направиш всичко възможно, за да я избегнеш.

 

 Ето кои са нещата, за които си струва да живееш

Нашето семейство

Семейството е дар от Бог. Семейството е сила. Семейството е любов. Семейството е най-прекрасното неща, което може да имаме. Да, не си избираме родителите. Но може ли да искаме нещо по-добро? И изобщо има ли нещо по-красиво от любящ дом и родители, които дават всичко за теб? Семейството ти се грижи за теб.

Твоята майка е най-добрият ти приятел. И може би единственият човек, който наистина от сърце ти мисли най-доброто. Семейството е вечна упора, подкрепа и любов. И независимо къде ще се озовеш след години. Независимо, че ще имаш съпруг и деца, за твоето семейство ти винаги ще си онова малко дете, което безрезервно обичат и грижат за него.

Приятелите

Приятелите също са част от семейството. Истинските и верни приятели са нашите земни ангели. Моментите, прекарани с тях за незаменими. Казват, че няма незаменими хора, но напротив – има. И истинските приятели са точно такива. Когато имаме най-голяма нужда от някого – те са там. Истинските приятели са тези, които винаги ни подкрепят.

Тези, които са до нас, въпреки всичко и въпреки всеки. Истинските приятели са благословията, която всеки заслужава да получи. Те са тези, които ни правят щастливи. Тези, за които си струва да живеем. Тези, които ни учат на компромиси, споделеност и искреност.

Трудно е днес да имаме истински приятели. Много трудно. И докато за някои да срещнат истинското приятелство е мечта, други се радват на вече такова. Затова, скъпи хора – пазете приятелите си. Знайте, че те не са много. Само един или двама истински приятели може да има повече. Не повече. И помнете, че този, който е приятел на всички, не е приятел на никого.

Любовта

Ех, любов! Не знам дали има друго чувство, което да е по-прекрасно от любовта. Мисля, че не! Животът ни предоставя възможността да срещнем любовта. И да я изпитаме. Животът ни дава възможността да срещнем онзи човек, който ще ни покаже какво е любов. Онзи човек, който ще ни накара да изпитаме щастие и еуфория.

Онзи човек, който ще се грижи за нас, за нашите чувства и емоции. Да, за това си струва да живеем. За да изпитаме всички тези прекрасни емоции, когато срещнем любовта. Неусетно. Неочаквано. И тази любов да остане в нашия живот.

Да имаш грижовен и мил партньор до себе си е истинска благословия. Всички знаем, колко е трудно днес да се опазят любовните отношения. Светът става все по-странен и се променя не към добре, за огромно съжаление.

Но това не бива да ни отказва да вярваме, че един ден и ние ще срещнем този човек. И ще се питаме къде е бил до сега. И защо не е дошъл в живота ни по-рано. Всичко с времето си. Просто трябва да имаме вяра. И надежда. Да, за любовта си струва да живеем.

 

 Мечтите и целите

Нашите мечтите ни поддържат живи. Нашите мечти ни дават стимул и вяра.  Мечтите, които имаме ни карат да живеем и да се надяваме. Трябва обаче много да внимаваме. Защото, понякога, когато не успеем да сбъднем мечтите си, сме склонни да изгубим вяра и желание за живот. Това е твърде грешно и нередно.

Защото мечтите могат да бъдат красиви и да са единствените, които биха ни направили щастливи, но в никакъв случай не бива да живеем само и единствено за тях.

Целите – няма цел, която да не може да бъде осъществена, стига да искаш наистина това. Да, ти можеш. Да, ти заслужаваш. И да – ти трябва да се бориш за това, което искаш. Всяка цел може да бъде осъществена и всеки връх – покорен. Всичко опира до желание и упоритостта на човек. И разбира се собствената му нагласа. И никога не забравяйте, че положителните мисли водят до положителни резултати.

Да, животът е осеян с много препятствия и трудни моменти, но въпреки това е красив. Има много неща, за които си струва да живеем. Неща, които забързани в сивото ежедневие и погълнати от проблеми, ние много рядко виждаме. А те носят неописуеми емоции. И събуждат прекрасни чувства у всички нас.

Tagged , , , , , ,
на горе