Несигурност в отношенията – на какво се дължи?
Любов и партньорство

Несигурност в отношенията – на какво се дължи?

Несигурността в отношенията е голям проблем. И тя може да се дължи на редица фактори, които влияят на доверието между двамата партньори. Често дори тя може да е плод на травми от детството на един от двамата.

Независимо каква е причината за проява на несигурност във връзката от страна на единия партньор, в никакъв случай не бива да се пренебрегва, защото тя може да се окаже пагубна за бъдещите отношения с партньора.

Знайте, че през какъвто и период да преминавате в момента с вашата половинка, трябва да бъдете по-силни от всякога. И по-сплотени. В подобни моменти трябва да загърбите всичките ви различия и разногласия и заедно да се преборите с това. Не бива да позволявате на несигурността и негативните мисли и чувства да повлияят на вашата любов.

Ето кои са знаците, които показват проява на несигурност на партньора ти в отношенията ви

 

Не вярва в любовта

Това може да се дължи на минали събития, които са го травмирали и белязали неговата психика завинаги. Най-често това се случва още през детските години, когато психиката на детето е най-крехка и точно тогава то се сформира като личност.

Ако партньорът ти е имал проблемно детство и е живял без любов и ласки, то няма как да вярва в любовта. Ако неговите родители постоянно са се карали или е бил изоставен от тях  и израснал без тях, напълно нормално е да изпитва съмнения и да се страхува от любовта.

Все още той не е опознал красивата страна на любов. Не познава споделената и спокойна любов, която носи само щастие и приятни емоции.

Да, това може да бъде голям проблем за бъдещите ви отношения, но точно сега той се нуждае от теб. Няма място за сърдене от твоя страна, никой не избира семейството си. Покажи му какво означава любовта. Обичай го и го подкрепяй. Накарай го да разбере, че може да ти има доверие и че любовта е красива. Достатъчно дълго той я е отричал. Време е да я приеме и най-вече да повярва в нея.

Проблеми с доверието

Проблемите с доверието може да се дължат отново на проблеми в детството, но също и на несполучливи бивши любови. Твоят партньор е несигурен във връзката ви и в теб самата, защото е бил дълго време нараняван от предишни партньорки.

Точно тогава, когато им е вярвал и обичал с цялото си сърце, те са злоупотребявали с неговата доброто и неговото доверие. Да, това може да бележи завинаги психиката на човек и той повече никога да не може да се довери така, както преди го е правил, дори и да го иска. Винаги ще има малък процент съмнение, който ще измъчва него, но и теб.

Не е честно да се поставят всички жени под общ знаменател. Не е честно, когато един човек те е предал да наказваш всички хора, с които животът те срещне с недоверие и вечно съмнение. Това, че предишната му партньорка не го обичала и предала, в никакъв случай не означава, че с всяка следваща любов ще се случва същото.

Има жени, които избират честността, предаността и грижата. Има жени, които държат на мъжете до тях. И никога и за нищо на света не биха ги предали.

Проблеми с интимността

Половият контакт с партньора е едно от най-прекрасните изживявания, когато си във връзка. Това не е просто сексуален акт, а правене на любов. Чувството е неописуемо, но за да може да се насладиш изцяло на момента, трябва да си напълно отпуснат пред своя партньор. Твоята половинка трябва да те предразположи така, че да не изпитваш никакви притеснения.

Важно е и в този момент да не мислиш за странични неща и проблеми, защото това още повече ще ти попречи да изпиташ удоволствие от любовта.

Ако той е несигурен в своята интимност и често пъти се опитва и те отбягва, е време да поговорите открито за това. Интимността е ключова в здравите и успешни отношения, а знаем, че вие искате точно това. Поговори с него. Без задръжки. Без притеснения и без скрити намерения. Забрави за срама. Забрави за предразсъдъците.

Правенето на любов е много важно за вашите отношения. И полезно. Ако допуснете интимността да избледнее, трябва да знаете, че с времето тя напълно ще напусне живота ви. А всички се досещате докъде води липсата на интимност. До раздяла.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе