Най-добрите секс пози по време на бременност
Интимно 18+

Най-добрите секс пози по време на бременност

По време на бременност трябва да се съобразявате със секс позите, които правите.След като видите тази малка синя линия на пръчката и знаете, че очаквате, вероятно също очаквате, че ще има много промени в тялото ви, живота и връзката ви. И нека бъдем първите, които ще ви кажем, че това включва и вашия сексуален живот. Добрата новина е, че правилните сексуални позиции при бременност могат да помогнат с прехода – и да запазят романтиката в ротацията за тези дълги девет месеца.

Някои бъдещи майки също се притесняват, че интензивен оргазъм в късна бременност може да предизвика раждане, но това обикновено не е проблем, освен ако нямате анамнеза за преждевременно раждане. Ако имате някакви притеснения, говорете с вашия лекар. Ако приемем, че имате здрава бременност, сексът през всички етапи е безопасен и може да бъде невероятен. Ключът е да слушате тялото си, да поддържате открита комуникация с партньора си и да правите това, което се чувствате добре.

Колко често да правим секс, за да сме щастливи

7 съвета за по-добър секс

 

Най-добрите секс пози по време на бременност

Жената отгоре

бременност
Най-добрите секс пози по време на бременност

Тази сексуална позиция при бременност е класическа. Като седнете и разкрачите партньора си, вие имате предимството да контролирате темпото и възможността да се движите, за да намерите най-добрите ъгли. Ако е възможно, подпрете ръцете или предмишниците си на таблата, за да поддържате теглото си. Тази сексуална позиция при бременност също освобождава ръце и място за стимулация на клитора.

Заден вход

Застанете на четири крака, като използвате възглавници, за да ви подпрете, така че да ви е удобно, и накарайте партньора си да влезе във вас отзад. Тъй като тази сексуална позиция позволява по-дълбоко проникване, възможно е да забележите зацапване след проникващ секс по време на бременност, особено към края на третия триместър, когато шийката на матката ви започне да омеква.

Можете също така да накарате партньора си да легне на една страна.

Лъжица

бременност
Най-добрите секс пози по време на бременност

Легнете удобно на една страна (с възглавница между коленете, ако ви е по-добре за гърба), така че партньорът ви да може да се свие и да влезе във вас отзад. Това поддържа натиска върху корема ви и помага да се контролира дълбочината на проникване. Имайте предвид, че ако има анален секс, вашият партньор ще трябва да се измие добре, преди да влезе във влагалището, за да отмие всички бактерии, причиняващи инфекция. Тази поза е подходяща при бременност.

Един до друг

бременност
Най-добрите секс пози по време на бременност

Легнете един срещу друг в лека V-образна форма, с раздалечени глави и поставете единия си крак върху крака на партньора си. Тази поза за секс работи по време на всички етапи на бременностт, но е страхотна към края, защото не изисква много енергия за маневриране и можете да поставите възглавници под корема и зад гърба си за максимален комфорт.

Бонус: Можете да се гледате в очите за допълнителна интимност. Връзката лице в лице добавя очарование за много двойки.

Поза „вълшебната планина“

бременност
Най-добрите секс пози по време на бременност

Тази поза е изключително подходяща за изпълнение по време на бременност, тъй като не е прекалено проникваща и дълбока. Това е от изключителна важност за бременните, особено за тези, които имат болка при полов акт и по-дълбоко проникване.

Като се имат предвид всички промени, които се случват в таза по време на бременност, тази плитка позиция може да бъде наистина удобна и също така позволява както на партньора, така и на бременната да се докосват (гърди, зърна, клитор и т. н.) по време на проникване за допълнителна стимулация. За да я изпълните и вие, и вашият партньор седнете със свити крака, облегнати назад на ръцете и предмишниците си. Приближете се един към друг, докато осъществите достатъчно контакт за проникване, взирайте се в очите си за допълнителна интимност и оставете всичко да започне.

Настрани

Легнете по гръб с таз на ръба на леглото, сгънати колене и стъпала на ръба на леглото. Партньорът ви застава пред вас. Това е като класическата мисионерска поза, но партньорът ви няма да полага тялото си върху вас. Тази поза е идеална по време на бременност.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?