горещ секс
Интимно 18+

Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Правенето на секс значително увеличава близостта между партньорите и ги прави по щастливи. Но има и няколко изключения. Хората имат различна нужди и предпочитания относно този полов акт – на някои двойки може би им е достатъчно практикуването веднъж седмично, но за други това да е недопустимо, ами да предпочитат по-честия полов акт.

Независимо от статуса на вашата връзка, този полов акт остава сложна – и често чувствителна – тема. Въпреки че никой не иска да го признае, хората от всички демографски групи прекарват по-малко време в леглото.За двойките, които живеят заедно, семейните двойки и по-възрастните хора като цяло, спадът в това колко правят е още по-зашеметяващ, според проучване от 2019 г. на британски възрастни и тийнейджъри.

Но колко пъти трябва да го правят двойките? Изследванията показват, че двойките, които правят поне веднъж седмично, са по-щастливи от колегите си с по-малко интимност в леглото. (Внимание: нивата на щастие не се повишават с повече време, прекарано под чаршафите.)

Все пак това число не важи съвсем за всички. И в крайна сметка експертите казват колко пъти трябва да прави една двойка зависи от самата двойка.

Колко партньори в леглото са наистина много

Знаци, че жената е сексуално привлечена от вас

 

Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Колко често трябва да го прави една двойка?

секс
Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Веднъж седмично е обичайна базова линия, казват експертите. Тази статистика зависи леко от възрастта: 40- и 50-годишните са склонни да падат около тази базова линия, докато 20- до 30-годишните са склонни да имат средно около два пъти седмично.Въпреки това секс терапевти, предупреждават, че двойките не трябва да разчитат на средната стойност като показател за собствения си сексуален живот. Те са виждали двойки от всяка част от сексуалния спектър, от тези, които правят малко или никакъв, до двойки, които правят 12 до 14 пъти седмично.

Това, което всъщност е по-важно от двойките да се хванат в някаква статистическа норма, за да се съобразят с това, е да погледнат на това от гледна точка на сексуално удовлетворение. Ако една двойка е  удовлетворена, това е целта.

Трябва ли да го планираме?

секс
Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Въпреки преобладаващата идея, че сексът е спонтанен и подхранван от внезапно желание, той трябва да бъде планиран.

Ако хората имат деца или ангажименти, наистина е полезно да имат планиран секс. Ако нямате планиран, е много по-вероятно да не правите изобщо.

И освен това, повечето полов акт така или иначе е планиран. Например, преди да отидете на среща, правите всичко възможно, за да станете представителен за бъдещ партньор.

Вечерта обикновено кулминира в определен момент и ти много добре си знаел, че така ще стане.

Ами ако един човек го иска повече от другия?

секс
Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Това е един от най-честите проблеми.Това е проблем, който засяга дори най-успешните двойки.

Когато нашият интимен партньор има ниско желание, това може да бъде удар върху самочувствието и егото на другия партньор.

Още по-лошо. Другият партньор може да „попълни празното място“ относно това, което причинява липсата на интимно желание по най-лошия начин, засилвайки собствената си несигурност и евентуално допълнително възпрепятствайки общуването.

Можете да намерите двойки, които общуват много добре относно плащането на ипотеката, грижите за децата и други въпроси, но може (да имат) много лоша или липсваща комуникация по въпросите на интимността или в правенето на секс.

Това, което е ключово, е да сте комуникативни и изразителни относно това, което искате в леглото. Важно е да се научите да бъдете настоятелни и да имате сексуална свобода на избор.

Какви фактори могат да допринесат за намалено интимно желание?

секс
Колко често да правим секс, за да сме щастливи

Според британското проучване „чистият ритъм на съвременния живот“ е фактор, който допринася за това защо двойките правят по-малко секс.

Стресът на съвременния живот – само ежедневието от начина, по който живеем – има много негативно въздействие върху интимното желание. Животът се движи в нашата съвременна епоха толкова по-бързо, както преди 20 години, със сигурност преди 25 години. Това е причината за намалено интимно желание.

Tagged , , ,
на горе

Имате ли 18 години ?