7 причини да правите секс всеки ден
Интимно 18+

7 причини да правите секс всеки ден

Работа под високо напрежение, домакинска работа или предстоящ изпит на детето ви, причините да попаднете в зона без секс са много. Но е жизненоважно да се знае за всяка двойка, че тя изисква физическа интимност, за да се бори с всякакъв вид неудовлетвореност. Честотата на половия акт по много начини е свързана с коефициента на щастие в една връзка. Затова никога не е късно да подобрите здравето и щастието си, като правите секс ежедневно.

Какво би се случило, ако изведнъж хората спрат да го правят? Учени твърдят, че ефектите от продължителното въздържание съвсем не са безобидни. Сред тях са понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси, умора, дори повишен риск от сърдечни проблеми. И дават няколко причини да го правите всеки ден:

Искате да излезете с него? Поканете го

4 йога пози за по-добър секс

Жените от тези зодии доминират в леглото

Топ секс пози на дивана

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

7 причини да правите секс всеки ден

1.Най-добрата тренировка

секс
7 причини да правите секс всеки ден

Правенето на любов е най-невероятната физическа активност, на която да се отдадете. Ако говорим за физиологични промени, които се случват в тялото ни по време на полов акт или за увеличаване на дихателната честота, и двете сигнализират за изгаряне на калории.

Смята се, че 30 минути секс изгаря около 85 калории, което го прави страхотна форма на кардио; както физически, така и физиологични.

2.Отвара за красота

секс
7 причини да правите секс всеки ден

Не е нужно да прекарвате безброй часове в салона или да купувате скъпи кремове. Казват, че половия акт е естествен грим. Ако прекарвате 15 минути в леглото всеки ден, вършейки необходимите неща, бузите ви ще имат естествен блясък, устните ще са нацупени розови, а кожата ще блести както никога досега. Това се дължи на увеличения кръвен поток, който доставя добри хранителни вещества и кислород на кожата. Освен това ви предпазва от преждевременни признаци на стареене. Правенето на секс ви поддържа красиви.

3.Комфорт и самочувствие

Важно е да правите секс, за да се чувствате комфортно в собствената си кожа и в тялото на партньора си. По-честото му правене също може да бъде свързано с това да се чувствате добре и да повишите самочувствието си. Сексът е много свързан с любовта и поддържането на връзка с партньора ви, което ви кара да се чувствате по-малко уязвими, когато сте голи в леглото.

4.Спокоен сън

секс
7 причини да правите секс всеки ден

Проучванията показват, че окситоцинът, отделен по време на правене на любов, спомага за по-добър сън. Добрият нощен сън също носи големи ползи като контролирано кръвно налягане и здравословно тегло. Следващия път не можете да се приспите; вашият партньор определено може да ви помогне.

Също така се вижда, че окситоцинът може да намали болката и да засили болката в тялото, борейки се с ендорфините. Независимо дали става въпрос за главоболие или предменструален синдром, симптомите могат да се подобрят, след като правите секс под чаршафите. Смята се, че сънят след секс е възстановяващ, който ще ви накара да се подмладите на следващата сутрин без подпухналост или торбички под очите, от които да се оплаквате.

5.Сбогом стрес

Половия акт е естествено средство за премахване на стреса. Тъй като всичко е да се научите как да се отпуснете и да вдишате симфония с партньора си. Със сигурност може да има медитативен и успокояващ ефект и върху двамата. 15-минутно действие на секс може да ви държи без напрежение през целия ден.

6.Поддържа младостта

секс
7 причини да правите секс всеки ден

Добрият сексуален живот може да избръсне годините от лицето ви и да ви накара да изглеждате красиви външно. Също така, той повишава имунитета и предпазва сърдечните заболявания, рака и депресията, като по този начин ви прави спокойни и свободни от болести. В резултат на това чрез правенето на секс всеки ден се чувствате по-млади и по-здрави от преди.

7.За да те държи ангажиран

Оказва се, че мъжете, които правят секс с половинката си по-често, са по-малко склонни да изневеряват от тези, които рядко правят с половинката си.Научно обяснение за това е, че окситоцинът – хормон, който насърчава свързването – се освобождава в големи количества по време на половия акт; така че тези, които правят по-често, са по-силно привързани към своите партньори.

В един експеримент изследователите напръскаха мъже с окситоцин или плацебо и след това накараха привлекателна жена да застане на различни разстояния, докато мъжете оценяваха нивата на комфорт. Мъжете в моногамни връзки, напръскани с окситоцин, предпочитат да стоят на по-голяма дистанция от „изкусителката“, отколкото тези, напръскани с плацебо. Изследователите заключават, че окситоцинът насърчава свързването с половинката ви вместо с непознати.

Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?