7 стайни растения, повишаващи настроението

7 стайни растения, повишаващи настроението
Интересно

7 стайни растения, повишаващи настроението

Според НАСА стайни растения могат да премахнат до 87% от токсините в околния въздух и вода само за 24 часа след влизане в дома!

Установено е също, че стайните растения могат да потиснат симпатиковата нервна система, което по същество означава, че могат да понижат кръвното ви налягане и да ви помогнат да се почувствате по-спокойни.

Освен това със зелени листни растения, за които е установено, че помагат при умора, главоболие, кашлица и сухота в гърлото; има огромно количество доказателства, които предполагат, че стайните растения наистина могат да повишат настроението ви и да подобрят вашето благосъстояние!

Обемът на търсене на стайни растения се е увеличил от началото на блокирането, като „доставени стайни растения“ се е увеличил с 400%, а „купете стайни растения онлайн“ с 200%.

Много е важно да се фокусираме върху това да останем позитивни. И най-хубавото е, че тези растения могат да помогнат…

Искате да излезете с него? Поканете го

Лалетата: цветна палитра в градината

Жасмин: ароматна магия

Клеомата: екзотична красота в градината

Нарцисите: пролетна поезия  5 цветя носещи късмет в дома

7 стайни растения, повишаващи настроението

1. Алое вера

стайни растения
7 стайни растения, повишаващи настроението

Гелът от алое вера може да помогне за успокояване на акне, изгаряния и суха кожа; помагайки ви както физически, така и психически.

За да позволите на вашето растение алое вера да процъфтява, поставете го на ярка, но непряка слънчева светлина и го оставете да изсъхне между поливането. Това е от тези стайни растения, които ще ви помогнат да подобрите настроението си.

2. Лавандула

стайни растения
7 стайни растения, повишаващи настроението

Поставете вашитое стайни растения-лавандули в спалнята и ароматът ще ви помогне да намалите нивата на стрес, което ще ви позволи да спите по-добре. За да расте, поливайте го редовно и го оставяйте на място, което получава много светлина.

3. Змийско растение

Имали ли сте проблеми в миналото с поддържането на стайни растения живи? Опитайте змийско растение – те се нуждаят от минимални грижи; но наистина могат да помогнат за подобряване на вашето благосъстояние, тъй като добавят влага към въздуха и отделят кислород. Всъщност те са особено идеални за хора, които страдат от алергии – и интересното е, че те бяха най-търсеното в Гугъл растение в локдаун!

4. Мирна лилия

Мирните лилии са страхотни стайни растения, тъй като те не само поглъщат спорите на мухъл във въздуха; те също така поглъщат собствената си вода, преди да я пуснат обратно в околната среда – така че поставете вашата мирна лилия в стая, която е суха.

Ако искате вашата мирна лилия да цъфти, просто я поставете на сутрешната светлина и я махнете от вечерната светлина. Трябва също така да се уверите, че почвата му е влажна и редовно напръсквайте леко листата му.

Просто имайте предвид, че мирните лилии са отровни за домашни любимци, така че не забравяйте да ги пазите от опасност.

5. Растение монстера

стайни растения
7 стайни растения, повишаващи настроението снимка: pinterest

Тези стайни растения всъщност могат да подобрят настроението ви. Те пречистват въздуха, правейки дома ви по-здравословен – освен това можете да отглеждате нови растения от техните резници.

Растенията Monstera са токсични за животни и деца, така че отново трябва да внимавате къде ги поставяте. Те виреят във влажна среда, далеч от пряка слънчева светлина – което прави банята най-добрият вариант.

6. Кактус

стайни растения
7 стайни растения, повишаващи настроението

Нито един списък със стайни растения не би бил пълен без скромния кактус! Подобно на много други растения в този списък, ако поставите кактус в една от стаите си, той ще пречисти въздуха и дори може да ви направи по-продуктивни – идеално, ако работите от вкъщи!

Още по-добрата новина за кактусите е, че поддръжката им е много ниска – и през зимата почти не се нуждаят от поливане.

Няма по-добро време да превърнете дома си в рай на растенията; тъй като те ще ви помогнат да се освободите от стреса, да спите по-добре – и дори да бъдете по-продуктивни!

7. Гербера маргаритка

Герберите са по-ефективни от всяко друго растение за премахване на бензола от въздуха. Освен това, тъй като те произвеждат кислород през нощта, те са идеални за всеки, който страда от сънна апнея – така че поставете своя в спалнята.

За да отглеждате гербера си на закрито, оставете го на ярка сутрешна слънчева светлина, но го поставете на по-хладно място следобед – в противен случай слънцето може да изгори листата му. През зимата го поставете под лампа, за да продължи да вирее.

Тези стайни растения със сигурност ще приповдигнат вашия дух и ще оправят настроението ви.

Tagged , ,
на горе