Прехода към пролетната грижа за кожата
Здраве и красота

Прехода към пролетната грижа за кожата

Цялостната рутинна грижа за кожата е най-добрата ви защита за предотвратяване на признаци на стареене и насърчаване на здрава, жизнена кожа през цялата година. Въпреки че трябва да се грижите за кожата си 365 дни в годината, различните сезони изискват различни подходи. Тъй като дните стават по-дълги и по-топли и влажността се повишава, ще искате да направите няколко ключови промени в рутината си. Промените във влажността, излагането на слънце и активността на открито обикновено водят до необходимостта да промените рутината си за грижа за кожата. Пролетта носи повече влажност и по-високи температури, което изисква промяна във вашата слънцезащита, както и продуктите, които използвате против стареене.

И така, как трябва да подготвите лицето си за по-топлите дни? Ето нашите съвети:

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа здрава, бляскава и сияйна.

 

Как да имате здрава и блестяща коса през лятото? Основни правила и грижи

Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Прехода към пролетната грижа за кожата

1.Включете SPF

кожата
Прехода към пролетната грижа за кожата снимка: pinterest

Първо и най-важно, вашата рутинна грижа за кожата трябва абсолютно да включва SPF. Въпреки че трябва да използвате слънцезащита през цялата година, повечето от нас прекарват повече време на открито, когато настъпи по-топлото време. За тази цел SPF във вашата основа или оцветен овлажнител вероятно няма да е достатъчен.

През зимата SPF 30 може да е достатъчен, но ще искате SPF 50 или по-висок през пролетта и лятото. Това вероятно означава, че ще имате нужда от слънцезащитен крем, който е отделен от грима ви, и ще искате да го нанасяте отново на редовни интервали, ако прекарвате много време навън. Потърсете немазна формула на минерална основа, за да предотвратите запушването на порите и абсорбцията, която може да дойде с химическите формули. Тук може да видите с високо качество Слънцезащитен крем крем за лице SPF50 с анти-ейджинг формула

2.Променете слънцезащитния фактор

кожата
Прехода към пролетната грижа за кожата снимка: pinterest

Знаем, че не всеки използва слънцезащита през зимата. Сега, когато става по-топло, обаче, наистина ще искате да възобновите тази грижа. Ако сте ползвали слънцезащита и през зимата, то сега е време да увеличите дозата. Земята е физически по-близо до слънцето през по-топлите месеци, така че UV лъчите са по-силни. Увеличаването на SPF до поне 50+, като същевременно гарантираме, че продуктите предлагат широкоспектърна защита, са от ключово значение за осигуряване на адекватна слънцезащита за кожата през пролетта и лятото.

3.Изберете по-лек овлажнител

Когато нивата на влажност са по-високи, кожата ви задържа повече влага. Заменете своя по-силен зимен овлажнител с лек продукт на основата на вода или хиалуронова киселина. По този начин ще помогнете за намаляване на запушените пори и обривите, които идват с тях.

4.Ексфолирайте редовно

кожата
Прехода към пролетната грижа за кожата снимка: pinterest

По-топлото време често означава повече излагане на пот и външни елементи. Редовното почистване е задължително, но не разчитайте само на почистващия препарат. За да отстраните мъртвите кожни клетки, ще трябва редовно да ексфолирате. Ние ви препоръчваме Натурален почистващ гел за лице и очи. Пропуснете грубите скрабове, които могат да раздразнят кожата, и вместо това използвайте продукт с малко гликолова киселина.

5.Внимавайте с ретинола

Ретинолът е сила против стареене. Съставът на базата на витамин А намалява появата на фини линии и бръчки чрез стимулиране на производството на колаген. Това става чрез ускоряване на клетъчния обмен, който заменя старите клетки със свежи. Тъй като новите клетки са по-чувствителни към излагане на слънце, кожата ви е по-вероятно да изгори с ретинол. Затова може да искате да намалите прилагането на ретинол, ако ще прекарвате време навън, или да го прилагате през нощта, вместо сутрин.

6.Направете си пролетно почистване на кожата

кожата
Прехода към пролетната грижа за кожата снимка: pinterest

Ако погледнете дъното на вашите контейнери за козметични продукти, те трябва да имат малък знак, който показва техния период след отваряне (PAO). Това е времето, което можете да използвате продукта, след като е бил отворен (12 милиона означава, че могат да се използват в продължение на 12 месеца, например).

До 90% от използваните продукти за грим съдържат бактерии, някои от които могат да причинят вредни инфекции като розови очи. Смяната на сезоните е чудесно време да прегледате аптечката и чантата си с гримове, за да изхвърлите всички стари продукти и грим, които може да крият микроби и да навредят на кожата ви.

Tagged , ,
на горе