Как да изразявате любовта си по най-добрия начин?
Любов и партньорство

Как да изразявате любовта си по най-добрия начин?

Ако искате да поддържате любовта си във връзката, тогава е важно да покажете на любимия човек как се чувствате по начини, които той ще разбере и оцени. С малко допълнителна работа ще можете да изразите любовта си и да поддържате връзката си силна.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да изразите любовта към себе си и да бъдете още по очарователни тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество

Как да имате здрава и блестяща коса през лятото? Основни правила и грижи

Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Как да изразявате любовта си по най-добрия начин?

Показване на любов към вашия партньор

любовта
Как да изразявате любовта си по най-добрия начин? снимка: pinterest

Разберете нуждите на вашия партньор. Можете да изразите любовта си чрез подаръци, когато вашият партньор получава любов чрез докосване. Признаването, че начинът, по който давате любов, може да не е начинът, по който вашият партньор получава любов, може да ви отвори очите. И все пак познаването на начините, по които вашият партньор се чувства обичан, ви помага да изразите любовта си по начини, които вашият партньор може да оцени. Опитайте различни методи и вижте кое генерира най-положителен отговор. Някои изследвания изследват пет „езика на любовта“ или начини да общувате с партньора си, да изразявате любов и да получавате любов.

Думи на утвърждение: комплименти, изразяване на вашите положителни чувства, казвайки „Обичам те“.

Качествено време: отделете цялото си внимание на партньора си.

Подаръци: физически символи на любовта като цветя, бижута, инструменти.

Обслужващи действия: разходка на кучето, почистване на кухнята.

Физическо докосване: правят секс (ако им е удобно и са готови), държат се за ръце, дават обич.

Вербализирайте чувствата си.

любовта
Как да изразявате любовта си по най-добрия начин? снимка: pinterest

Кажете на партньора си, че го обичате. Кажете на партньорката си, когато я намерите за привлекателна. Вашият партньор не може да чете мислите ви, така че изразете себе си с думи, когато установите, че се възхищавате на партньора си. Изразете стойността, която виждате в партньора си, и не забравяйте, че тя никога не остарява!

Може да се почувствате по-удобно да напишете чувствата си, отколкото да ги изречете на глас, така че пишете картички или писма на партньора си.

Оставете бележки на партньора си, за да покажете, че мислите за него и се грижите за него.

Можете дори да опитате да изразите любовта си на други езици, ако сте твърде срамежливи да го кажете на родния си език – просто се уверете, че партньорът ви разбира какво казвате!

Покажете привързаност.

любовта
Как да изразявате любовта си по най-добрия начин? снимка: pinterest

Привързаността предава любовта по начин, който думите не могат. Когато сте с партньора си, бъдете нежни и изразявайте любовта си чрез докосване. Докоснете косата му, дръжте ръката му и го прегърнете. Физическото докосване може да създаде интимност и да покаже на партньора ви, че искате да бъдете физически близо до него.

Признайте, че някои хора предпочитат повече обич от други. Говорете с партньора си какво цени той, как обича да бъде докосван и дали докосването е подходящо на публично място.

Прекарайте известно време насаме заедно.

Животът може да бъде зает с работа, деца, домашни любимци, свекъри, приятели и т.н. Уверете се, че сте отделили малко време, което да прекарате насаме с партньора си. Намерете детегледачка за децата и оставете една нощ, която да прекарате заедно. Съсредоточете се върху партньора си и обсъдете неща, които са значими и за двама ви; избягвайте да говорите за „задачи“, деца или пари. Организирайте си вечерна среща и се наслаждавайте да правите нещо заедно.

Не винаги е нужно да правите нощните срещи романтични; забавлявай се! Направете нещо шантаво или изберете дейност, на която можете да се посмеете и да се насладите заедно. Така ще покажете любовта си към партньора.

Изразете благодарност.

любовта
Как да изразявате любовта си по най-добрия начин? снимка: pinterest

Покажете на партньора си, че ви е грижа, като признаете нещата, които тя прави и които оценявате. Изразете благодарност за нещата, които вашият партньор прави (като прибиране на децата, купуване на кучешка храна) и изразете благодарност за качествата, на които се възхищавате, че вашият партньор притежава (като любов, грижа, щедрост).

Изразете своята благодарност чрез думи или чрез бележка.

Можете да дадете подаръци, които изразяват благодарност, като цветя или красиво ястие или нещо специално, което изберете. Така ще покажете любовта си към него.

Бъди любезен.

Любезността е най-добрият показател за стабилност и дългосрочно удовлетворение в отношенията. Да бъдете любезни показват на партньора ви, че сте инвестирали в показването на любовта си във връзката. Тези, които виждат добротата като мускул, който трябва да се упражнява, са склонни да изпитват повече положителни взаимодействия от тези, които виждат добротата като фиксирана черта.

Ако партньорът ви изрази нужда и сте уморени, разсеяни или претоварени, не пренебрегвайте партньора си. Обърнете се към партньора си и се свържете.

Добротата е важна и по време на битки. Отнасяйте се с партньора си любезно и разпознавайте кога не сте били любезни с него и поправете щетите.

Tagged ,
на горе