Разбирателството е по-важно от любовта! Ето защо не си щастлива с него

Разбирателството е по-важно от любовта! Ето защо не си щастлива с него
Любов и партньорство

Разбирателството е по-важно от любовта! Ето защо не си щастлива с него

Любовта не е достатъчно условие за успешна връзка. Да, тя е неизменна част от нея и осмисля живота ни. Но колкото и силна и истинска да е тя, има много други фактори, които влияят на отношенията между мъжа и жената. Уважението е не по-малко значимо. Разбирателството, компромисите. Това, което си дала – да го получиш обратно от него. Може би любовта и връзките нямаше да са толкова сложни и драматични, ако двойките се разбираха идеално помежду си. Да, много е лесно да се каже, но всъщност това е почти невъзможна и непосилна задача.

Едно от най-важните условия, за да продължи любовната ви приказка е разбирателството между двамата партньори. Но ти толкова често се чувстваш неразбрана, че усещаш края на връзката ви много скоро. Хората, които се обичат истински се разбират и без думи. Това не означава, че вашата любов е по-малко силна, но трябва да се замислиш, защо той не те разбира. Неразбирателството между двойките води до недоразумения и погрешно мислене и мнение. Това е голям проблем, защото оказва влияние върху отношенията и интимността ви. А не искаш да настъпи краят на любовта ви. Не трябва да го допускаш.

Чувстваш ли, че той не те разбира? Ето как да потвърдиш съмненията си.

Не те разбира емоционално

Това не означава, че не се обичате и уважавате, напротив. Но някъде между всичкото това неразбирателство и недоразуменията, които следват от него, сте изгубили емоционалната връзка помежду си. Тя е от изключително значение за вашите отношения. Хората, които са емоционално свързани един с друг се разбират без да изпитват нужда от дълги обяснения и излишни думи. Ако той не разбира чувствата ти, няма как да те накара да се почувстваш по-добре и дори ще те разочарова.

Той винаги те разпитва

Това донякъде е добре за вашата връзка. Ако постоянно те разпитва за твоите решения, действия и думи, по този начин той показва интерес към теб и е любопитен да научи повече за жената до себе си. Но ако това се случва дори и за най-малкото нещо – има нещо странно в тази ситуация. Нуждата, която изпитва от това постоянно да те разпитва, често означава, че той просто не те разбира. И за да не изглежда като незаинтересован, той става твърде любопитен и понякога дори леко досаден. Може би в моментите, когато не може да те разбере е по-добре да бъде напълно откровен с теб и ти да му обясниш по-ясно и подробно, отколкото да те засипва с куп въпроси, които ще те изнервят.

Той пренебрегва чувствата ти

Всеки път, когато плачеш за нещо, той си мисли, че прекаляваш. Не е способен да бъде съпричастен към теб и твоите чувства. Не може да усети тъгата и болката, която изпитваш. Твоите проблеми и нещата, които те нараняват му се струват твърде незначителни и изобщо ти се чуди, как може да ти влияят. Да, този човек просто не те разбира. Не го упреквай, той не е длъжен да го прави, но все пак трябва да прояви поне уважение към теб. И да не омаловажа емоционалното ти състояние. Ако неговото сърце е от камък, твоето не е. Или ще разбере това или винаги ще водиш съвсем сама емоционалните си битки. Независимо от това, че имаш човек до себе си. Уви!

Чувстваш се отдалечена от него

Чувстваш ли се самотна, когато е той наоколо? Прекарвате ли повечето си време заедно в мълчание? И по-важното е чувстваш ли се некомфортно, когато само си мълчите? Ако отговорът на всичките тези въпроси е „да“, вашата връзка е изправена пред голям проблем. Това са признаци на разрив между двама ви и липса на емоционална интимност. Съвсем нормално е в началото на връзката ви да не забележите това, тъй като сте твърде привлечени един от друг. Но с времето, когато вече се опознаете и не се оставяне на животинските инстинкти да ви водят, тогава се появяват и другите неща, които са важни за отношенията ви.

Не ти споделя нищо

Помниш ли кога за последно ти сподели как се чувства? Как е минал денят му и какви планове има? Споделянето между двойките е от изключително значение, защото създава усещане за познаване и привързаност. Ако все по-рядко си споделяте, съвсем скоро ще започнете бавно да се отдалечавате един от друг. Ако се обичате наистина, обърнете внимание на откровените и споделени разговори, които биха направили чудеса за връзката ви и вас самите.

Прекалено различни сте

Винаги сме казвали, че когато имате различия помежду си е много по-интересно и вълнуващо. Но дали това няма да повлияе на връзката ви, след като тръпката, която изпитвате отмине? Противоположностите не винаги се привличат или по-точно не винаги се разбират. С времето тези различия все повече си проличават и започват да влияят на отношенията. Честите спорове и караници са резултат от това, например. Тоест, когато си много по-различна от него е трудно да те разбере. И затова често оставаш неразбрана.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе