Първият ретрограден Меркурий за 2022: какво да очакват знаците на зодиака от 14 януари до 4 февруари

Първият ретрограден Меркурий за 2022: какво да очакват знаците на зодиака от 14 януари до 4 февруари
Астрология

Първият ретрограден Меркурий за 2022: какво да очакват знаците на зодиака от 14 януари до 4 февруари

 

 

На 14 януари 2022 г. Меркурий започва своето ретроградно движение, което ще продължи до 4 февруари. Какво могат да очакват представители на различни зодии от този интересен астрологичен феномен?

Началото на първия ретрограден Меркурий през 2022 г. се пада на 14 януари. Периодът дава прекрасна възможност да се обмисли, преразгледа и преработи това, което е свързано с цели, мечти, житейски посоки и отговорности.

В астрологията Меркурий символизира пътуване, забавление, всичко ново, информация, технологии, развитие и комуникация. Под негово влияние всичко, което се отнася до личния живот, сякаш е поставено под микроскоп, внимателно проучено и проверено.

По това време дори и най-малките детайли придобиват невероятно значение. Вселената ни казва: много е важно периодът на ретрограден Меркурий да е зареден с честност, зряло и открито общуване, любов и искреност.

Търпението също е от решаващо значение, за да се гарантира, че всички препятствия по пътя се преодоляват лесно. Какво да очакваме в зависимост от зодията, под чието покровителство сме родени?

 

Овен

Досега Овните се фокусираха предимно върху предприемането на всички важни стъпки, за да сбъднат мечтите си. Но през периода ще трябва да забавите малко темпото. Това е добър момент да помислите, да анализирате всичко внимателно и да направите някои промени в плановете си за бъдещето.

 

Телец

Обикновено Телецът е достатъчно спокоен и миролюбив, но този транзит може да разтърси доста силно настоящата ситуация, да доведе до разочарование и да внесе известно объркване в ежедневието. Не забравяйте, че сте най-спокойни сред природата, така че прекарвайте повече време на открито и медитирайте. Това ще ви помогне да се справите с емоционалната нестабилност и ще възстановите спокойствието.

 

Близнаци

Меркурий е управляващата планета от съзвездието Близнаци, така че този транзит особено силно ще се отрази на комуникационните им умения. Вселената повелява засега да избягвате дълбоки и сериозни разговори. Докато не почувствате, че сами сте го обмислили и ясно разберете какво бихте искали да предадете на другите.

 

Рак

Ретроградният Меркурий може да накара Раците да се затворят и да прекарат много време в самота. Опитайте се обаче да не се криете от такова мощно космическо влияние – в крайна сметка то е в състояние да внесе яснота в определени области от живота. Опитайте се да се възползвате максимално от този ретрограден транзит.

 

Лъв

Отношенията на лъвовете с други хора са много важни за тях, но те могат да приемат доста странни форми през периода на ретроградния Меркурий. Не се претоварвайте и не забравяйте, че тези промени са временни. Бъдете много внимателни в разговорите си: опитайте се да не казвате нищо, което може да нарани близките.

 

Дева

Тъй като Меркурий е планетата, която управлява съзвездието Дева, ретроградният транзит вероятно ще има доста неприятен ефект върху родените под негова егида. Може да почувствате известна неконтролируемост и заобикалящата реалност ще бъде донякъде хаотична. Опитайте се да се съсредоточите върху прости неща и следвайте внимателно ежедневието си, за да възвърнете чувството си за контрол.

 

 

Везни

Везните дълбоко ценят отношенията с хората около тях, но много от тях през периода на ретрограден Меркурий ще изпитват известна неловкост и ще се държат доста настрана. Не придавайте твърде голямо значение на това, не забравяйте, че енергията на Меркурий може да потисне мнозина. Бъдете търпеливи, защото скоро нещата ще се успокоят и ще се нормализират.

 

Скорпион

Търпението, което притежават Скорпионите, ще им помогне да се справят грациозно с този космически транзит, но все пак ще се чувстват малко неудобно. Ще възникне голямо психическо объркване и ще започнете да се съмнявате в собствените си чувства и усещания. Опитайте се да се съсредоточите повече върху текущите събития, тъй като те ще помогнат за излекуване от минали негативни преживявания.

 

Стрелец

Обикновено Стрелецът е винаги в движение, но този път ще бъде силно коригиран от ретрограден Меркурий. Не бъдете прекалено нервни: нека ви подкрепя мисълта, че скоро ще можете да се върнете към обичайния ритъм на живота. Междувременно приемете усещането за спокойствие, което идва в живота ви – насладете се на този период и подредете мислите и чувствата си.

Козирог

Грандиозните планове и упоритата работа на Козирозите могат да бъдат силно повлияни от ретроградния Меркурий. Важно е да си напомняте периодично, че някои неща съществуват извън вашия контрол. Позволете си да не контролирате абсолютно всичко (тъй като това е невъзможно), за да преодолеете много по-лесно последствията от ретроградното движение на Меркурий.

 

 

 

Водолей

Между 14 януари и 4 февруари 2022 г. за Водолея може да е трудно да общува с хората около тях. Звездите съветват да се съсредоточите върху по-прости неща – например да прекарвате повече време на открито, за да се любувате на природните пейзажи. Влезте дълбоко в собствената си душа, за да разберете от какво наистина се нуждае. Вървете към желанията си – и ще станете много по-щастливи.

 

Риби

Интуицията на Рибите изглежда не работи много добре по това време на годината, така че може да им е доста трудно да се доверят напълно на себе си. Това далеч не е най-добрият период за драматични промени, защото постоянните съмнения пречат на ефективния напредък. Вместо това се опитайте да се отпуснете: сега, повече от всякога, имате нужда от спокойствие.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе