Идеи за пролетно освежаване на спалнята
Идеи за дома

Идеи за пролетно освежаване на спалнята

С наближаване на пролетта какво по-добро от пролетно освежаване на спалнята? Пролетта е сезонът, в който животът се ражда отново. Пролетта е чудесен момент да освежите дома си. Предлагаме ви няколко интересни идеи за обновяване на интериора в спалнята.

С наближаването на пролетния сезон, цветовата гама на интериора се сменя към по-светли и пастелни тонове. Освежаването на интериора у дома би довело до по-приятно настроение за цялото семейство. Има много лесни начини как да преобразим жилището си без да купуваме допълнителни украси и мебели. С настъпването на пролетта може да се фокусираме върху цветове като зелено, жълто, розово и лилаво. Днес ще Ви споделим идеи как да разнообразите и внесете свежест в спалното помещение за минимално време.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

Идеи за пролетно освежаване на спалнята

1. Сменете спалното бельо

Зимното спално бельо може да бъде уютно и топло, но е време да съберете тежките завивки и фланелените чаршафи. Вземете по-светлите, по-ярки материи и цветове, които събуждат сезона! Помислете за флорални, пастелни или свежи бели цветове. Лекият юрган или кувертюра е идеален за наслояване в студени нощи в спалнята, докато леката памучна завивка ще ви осигури комфорт в по-топлите вечери.

2. Добавете нови цветя + зеленина

спалнята
Идеи за пролетно освежаване на спалнята снимка: pinterest

Нищо не подсказва за пролетта като свежи цветя + растения. Внесете живот в спалнята си, като добавите няколко саксийни растения или свежи цветя. Добавянето на красива пролетна ваза с любимите ви цветя към вашата спалня може незабавно да озари вашето пространство, а добавянето на растения изглежда красиво и може също да подобри качеството на въздуха и да насърчи релаксацията!

3. Добавете малко текстура

спалнята
Идеи за пролетно освежаване на спалнята снимка: pinterest

Пролетта е всичко за свежи, нови начала. Внесете част от тази енергия в спалнята си, като добавите нови текстури към спалното бельо, възглавниците и декора. Помислете за добавяне на чисти, ленени възглавници, пачуърк или плетена кошница. Тези уютни щрихи ще направят вашето пространство топло и гостоприемно, като същевременно добавят дълбочина + интерес към вашия декор.

4. Смяна на аромата

Смяната на аромати е лесен, но ефективен начин да освежите спалнята си за пролетта! Изхвърлете уютните, топли аромати като канела и ванилия и преминете към леки, свежи аромати като цитруси, лавандула и роза. Правилният аромат може незабавно да предизвика усещане за свежест и обновяване, като същевременно спомага за създаването на релаксираща и ободряваща атмосфера във вашата спалня.

5. Реорганизирайте гардероба си

Пролетта е идеалното време да прегледате гардероба си и да се отървете от всички неща, които вече не носите. Помислете дали да дарите или продадете дрехи, които не ви подхождат или не подхождат на вашия стил. След като съкратите колекцията си, реорганизирайте гардероба си според сезона. Съхранявайте тежки зимни дрехи и извадете по-леки материи и по-ярки цветове. Ще се чувствате освежени всеки път, когато стъпите в новоорганизирания си гардероб! Така спалнята ви ще бъде освежена.

6.Възглавници

спалнята
Идеи за пролетно освежаване на спалнята снимка: pinterest

 

Първото нещо, което забелязваме щом влезем в една спалня са възглавниците. Меките възглавнички идват в разлини цветове и нюанси по време на цялата година. През пролетния сезон е най-подходящо да се наблегне на закупуване на светли калъфки. Това е едно от предимствата им – могат да се използват няколко възглавнички, но през сезоните да се подменят калъфките им. Има големи разновидности на текстури и шакри.

Това, което ние препоръчваме, е съчетаването на нечетен брой възглавници в комбинация с по-светли и по-тъмни нюанси. Някои възглавници да са с кръгла форма, а други с правоъгълна. Чудесна опция винаги са и нестандартните форми за спалнята ви.

7.Новите завеси са източник на промяна за цялото жилище.

спалнята
Идеи за пролетно освежаване на спалнята снимка: pinterest

Но може да минете и с по малко. Купете си две широки ленти в подходящ цвят (или отрежете от парче плат и тропосайте за да имат естетически вид). С тях хванете лявата и дясната част от завесите, вържете ги по средата с хубава панделка и направете няколко крачки назад. Красиво, нали? Защо да не го направите в спалнята?

Tagged , ,
на горе