5 причини да не започвате диета
Добра форма

5 причини да не започвате диета

Диетата е нещо, което никой не обича, но вероятно всяка жена в света поне веднъж в живота си е прибягвала до този метод. Ако се стигне до това да се замислите дали да започвате подобен режим на хранене, значи не харесвате нещо в  тялото си. Хората, които подкрепят диетите, са много, както и тези, които ги отхвърлят, и спорът дали този метод наистина помага, може да бъде вечен. Едно е сигурно – ако започнете да спазвате диета, ще ви е много трудно да устоите на вкусните изкушения около вас, а и не всеки режим е полезен за здравето. Ето пет причини защо трябва да изберете друг начин да свалите излишните килограми, а не да се ограничавате в храненето си:

Диетите не работят.

Каква е вашата мотивация да се придържате към диета? Можете да отслабнете или да станете по-здрави? Независимо какви са вашите разсъждения, няма да постигнете желания резултат, като разчитате само на една диета за месец например, за да отслабнете. Изследване показва, че 95 процента от хората, които отслабват, по-късно връщат старото си тегло. Често дори се е наблюдавал обратният ефект и след края на диетата желанието им за храна е станало по-голямо, като в крайна сметка те са с няколко килограма по-тежки от периода, преди да започнат диетата.

Диетата наказва тялото ви за това, което трябва да направи.

Нека си признаем, тялото ви е по-умно от вас. То е създадено, за да ви поддържа живи на всяка цена. Независимо от мотивите ви за започване на диета, тялото ви реагира така, сякаш е гладно. То ще започне да функционира по-ефективно с по-малко калории, за да ги пести. Това ще доведе до по-малка загуба на килограми, което е обратното на това, което искате да постигнете с вашата диета.

Когато диетата ви се провали, ще се почувствате зле.

Това обикновено се случва в 95% от случаите. Трябва обаче да знаете, че не вие сте се провалили, а диетата, което е нормално. Диетите са проектирани да се провалят поради всички причини, описани по-горе. Този порочен кръг ще ви кара да се връщате отново и отново с надеждата, че „просто ще можете да останете мотивирани този път!“ Това не е провал на мотивацията, това е провал на използването на решение, което всъщност не лекува основната причина за проблема.

Диетата засилва стигмата за теглото и идеята, че по-слабите хора са по-добри.

Бихте ли били доволни от диетата си, ако не отслабнете? Не, разбира се, че не! Така че независимо от това дали си казвате, че целта на вашата диета е да „станете по-здрави“, истинската причина да го правите е да промените размера на тялото си. Нека бъдем ясни: едрата фигура не значи, че тя е неправилна. Всъщност принуждаването на  хората с по-големи тела да отслабнат може да доведе до нездравословен резултат. Не можете да избирате теглото си. Вие можете да избирате какво да ядете и колко да се движите. Оставете тялото си да избере останалото.

Вие сте невероятни и тялото ви е също. Нито вие, то трябва да влизате в определени граници, за да заслужите любов.

Прочетете тези изречения отново. Как се чувствате? Посланието на манталитета на диетата обикновено е противоположно на това, описано по-горе. С налагането на подобно ограничение се наслагва внушението, че сте провал, тялото ви греши и имате нужда от чужда помощ, за да го поправите, за да можете да го обичате. Как се чувствате като четете това? Вероятно не е много уверени и разколебани. Най-важното е да ядете здравословна храна и да движите тялото си по начин, който ви носи радост. Но не защото искате да промените размера му, а защото вие имате много да допринесете за този свят и имате нужда от много енергия, за да постигнете всичко.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе