12 подценявани причини все още да сте сами
Любов и партньорство

12 подценявани причини все още да сте сами

Никога няма точна възраст кога да срещнете своята половинка. Това може да се случи още в училище, университета, работата или когато вече сте загубили надежда, че тя съществува. Понякога си мислите защо все на вас не ви върви в любовта и се чудите какво трябва да промените, за да се харесате на някого. Колкото и да се стараете, това така и може да не се случи, защото сте пренебрегнали някой малък, но важен детайл, който е останал забравен от вас. Ето някои от тези дребни неща, на които трябва да обърнете внимание, ако дълго време сте сами и не сте срещнали вашата половинка:

 

Не сте готови за връзка

 

Всъщност не сте готови за нищо, но когато става въпрос за ангажимент и връзка, трябва да бъдете. Например, емоционалната готовност за настаняване на някого в живота ви е добър знак, че най-накрая сте на този етап от изграждането на здрава връзка с друг човек. За потенциалния партньор е доста очевидно, ако не сте достатъчно зрели за сериозен ангажимент и той няма да остане с вас, след като види, че всъщност не сте готови за това.

 

Не сте достатъчно уверени в качествата и способностите си

 

Имайте доверие в себе си и осъзнайте, че някъде там има някой, който ще оцени съществуването ви. Как обаче той би го разбрал, ако сте твърде срамежливи да се криете в черупката си? Вашата зона на комфорт може да ви предпази от всичко, но също така ще ви попречи да получите добрите неща, които животът може да ви предложи.

 

Винаги играете на сигурно

 

Хайде, няма да стигнете никъде, ако не рискувате. Научете се да бъдете достатъчно смели, за да поемате рискове, особено когато става въпрос за получаване на нещата, което искате. Не забравяйте, че това, че играете по-безопасно, няма да ви отведе никъде и буквално няма да ви донесе никого. Ако харесвате някого, направете крачка към него. Ако смятате, че някой е интересен, поемете риск и му кажете как се чувствате. Ако някой , който ви привлича, ви покани на среща, не му мислете и просто кажете „да“.

 

Наистина не мислите, че има значение

 

Липсата на интерес към любовния ви живот няма да ви помогне да намерите партньор. Понякога, поради толкова много провалени надежди, ние се отказваме и мислим, че намирането на някой, който да ни обича, вече няма значение. Дори и дълбоко в себе си, вие знаете, че това е така, но сте твърде разочаровани и разстроени. Няма да навреди да опитате отново – или може би ще, но по-важното е, че сте направили каквото можете, нали?

 

Вие сте твърде уплашени, за да оставите другите да бъдат в живота ви

 

Някои минали партньори вероятно не са оставили добра следа и понякога дори след тях сте били с разбити сърца. Резултатът е онзи на пръв поглед разумен страх да обичате отново и да оставите някой да има възможност да ви нарани отново. Страхът да оставите другите да присъстват в живота ви може да навреди на шансовете ви най-накрая да срещнете този човек, който истински и искрено ще ви обича. Осъзнайте, че не всеки ще ви нарани. Просто трябва да му дадете шанс.

 

Не сте добри в поддържането на отношения

 

Ами, ако някой наистина иска да бъде с вас, но е твърде уплашен да допусне грешките, които другите са направили с вас? Ами, ако този човек знаеше твърде добре колко ви е трудно поддържането на отношения? Добрите ще поемат риск, но вие също трябва да поемете своята отговорност. Помислете за миналите си грешки и направете нещо, за не ги допускате повече.

 

Вие сте твърде сдържани и предпазливи

 

Тези качества са добри за оцеляване и предпазване от вреди, причинени от събития и хора. В същото време обаче те ще служат като охраняван затвор, който ще ви попречи да разгърнете крилата си, за да се насладите напълно на живота и любовта.

 

Мислите, че не заслужавате никого

 

Не оценявате себе си достатъчно, за да мислите, че заслужавате някой да ви обича. Трябва да промените тази нагласа и да осъзнаете, че всеки има право да изпита истинска любов. Всеки заслужава този шанс да бъде обичан – включително и вие.

 

Гледате на грешните места, търсите грешните хора

 

Не търсете идеален човек. По-скоро намерете някой, който би приел вашите несъвършенства. Най-важното е да се уверите, че търсите на правилните места.

 

Не излизате с приятелите си

 

Сигурни ли сте, че сте заобиколени от правилните хора? Излезте с приятели – тези, които ви разбират и приемат като личност. Не е нужно да сте някой друг или да живеете чужд живот, само за да угодите на околните. Бъдете с хората, които ви ценят за това, което сте и всичко ще се нареди.

 

Все още вярвате в приказките

 

Все още ли чакате онзи „очарователен принц“ от детските ви приказки? Фантазията да намерите истинската си любов и реалността да имате връзка с някой специален няма да съвпадат перфектно. Добре е да живеете с малко фантазии, но трябва да осъзнаете, че истинският живот ще има своите несъвършенства и непредсказуемост – и трябва да сте достатъчно отворени, за да ги приемете.

 

Вашите стандарти са смешно високи

 

Да, ние заслужаваме най-доброто, заслужаваме да срещнем и обичаме някой перфектен, но през повечето време животът има своя начин да ни напомня, че не можем да имаме всичко. Установяването на стандарти е важен начин да се предпазим от нараняване и разочарование, но има моменти, в които трябва да направим корекции. Ние самите не можем да бъдем съвършени, така че защо да налагаме съвършенство на някой, който просто се опитва да ни обича и да ни направи щастливи? Вие не сте идеални, така че не очаквайте и партньорът ви да бъде. Просто трябва да се приемете такива, каквито сте.

Tagged , , , , ,
на горе