Принц Хари се връща във Великобритания без Меган Маркъл

Принц Хари се връща във Великобритания без Меган Маркъл
Лайфстайл

Принц Хари се връща във Великобритания без Меган Маркъл

Принц Хари ще се завърне във Великобритания за първи път, след като двамата с Меган Маркъл взеха решение да се отделят от кралското семейство преди повече от година.

Причината обаче не е приятна. Херцогът на Съсекс ще се прибере у дома за погребението на своя дядо – принц Филип, съпруг на кралица Елизабет II, който почина в петък на 99-годишна възраст.

Хари обаче няма да бъде придружен от своята съпруга Меган, която е бременна с второто им дете. Очаква се тя да роди през лятото, макар и да не се разкрива публично кога е терминът й.

„Херцогът на Съсекс планира да присъства, херцогинята на Съсекс е посъветвана от своя лекар да не пътува“, разкри пред медиите говорител от Бъкингамския дворец.

Представител на двойката също потвърди думите му, като уточни, че за да пътува от и до Великобритания, Хари ще спази всички здравни протоколи и мерки срещу коронавируса.

Срещата на принца със семейството му се очаква с голям интерес, тъй като идва близо месец след разтърсващото интервю, което той и Меган дадоха пред водещата Опра Уинфри. В него двамата заявиха, че в двореца е имало притеснения за цвета на кожата на първородния им син Арчи, макар да не разкриваха чии са били те. Бившата актриса дори разкри, че е била на ръба на самоубийство.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Думите им разединиха британците, като част от тях ги подкрепиха, но други остро ги критикуваха за казаното, още повече, че интервюто дойде в момент, в който принц Филип бе в болница.

Погребението на принц Филип ще се състои на 17 април в църквата „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор. Любопитното е, че именно там през 2018 г. Хари и Меган сключиха брак. Подробности за погребението за момента почти не се разкриват, като се знае, че Филип, който е участвал във Втората световна война, приживе е пожелал да не бъде погребван с държавни почести.

Tagged ,
на горе