Признаци, че сте загубили баланса във връзката
Любов и партньорство

Признаци, че сте загубили баланса във връзката

Една продължителна връзка между двама души преминава през много етапи и отношенията са изключително динамични. Както във всяко нещо, така и тук има върхове и спадове, което е напълно нормално. Винаги в началото й чувствата са най-силни, желанието да бъдете заедно преобладава и всичко е свързано с това как да прекарате повече време един с друг. С течение на времето цялата комуникация между партньорите се променя, като това може да е и за добро, но в някои случаи нещата стават по-зле. Не е рядкост, когато партньорите си омръзват и все по-често се опитват да се отделят един от друг и да търсят повече пространство. Ако такъв момент дойде, то балансът във връзката ви е нарушен и ако искате да запазите добрите чувства, трябва да потърсите решение. В противен случай не е изключено и да се стигне до раздяла. Как обаче да разберете, че хармонията между вас вече се е изгубила и има проблем? Ето някои признаци за това:

 Притеснявате се от връзката. Понякога губите интерес за ежедневните събития, свързани с вашия партньор. Вие вече не мислите за това дали всичко е наред на работното му място, какви са проблемите му и какви емоции изпитва. Ако не сте заинтересовани от това какво се случва с него, определено можем да говорим за проблем. Освен това, ясен признак за нарушен баланс, е ако се опитвате да скриете връзката си от нови хора във вашия живот. Макар и да не го осъзнавате, вероятно подсъзнателно не сте удовлетворени от отношенията, които имате с партньора си.

Започвате да прекалявате с всичко. Някои хора анализират случващите им се неща прекалено много и задълбочено. Те се опитват да разкрият скритите значения зад всяка дума и жест. Тази нужда от прекален анализ може да е свързана с дисбаланс във връзката ви. Ако постоянно мислите за минали събития, разговори, съобщения или моменти, които са останали във вашето съзнание, то може да имате проблем. Опитвайте се да оценявате нещата, които се случват сега, а не се връщайте към нещо, което ви е донесло хубави спомени. Това може да стане видно за вашия партньор и да доведе до спорове, които биха нарушили баланса във връзката ви.

Трябва да работите, за да докажете чувствата си. Най-ясният знак, че влагате твърде много усилия във връзката си, е когато трябва да се потрудите твърде много, за да накарате партньора си да признае чувствата си. Ако човекът до вас наистина има сериозни намерения, той ще забележи вашите опити да го спечелите и ще прави доста неща, за да бъдете щастлива. Ако вие обаче не сте сигурна в чувствата си, това няма как да остане скрито. Рано или късно ще излязат на светло и вашите истински намерения, колкото и да искате да ги прикриете, за да не нараните човека до вас. Когато кажете на партньора ви, че не се чувствате добре от начина, по който се отнася с вас или че пропускате да прекарате време с него, трябва да бъдете много наблюдателна за неговата реакция. По нея ще разберете дали това се е случило умишлено и ако не, може ли да бъдат подобрени вашите отношения.

на горе