Признаци, че сте егоисти във връзката си
Любов и партньорство

Признаци, че сте егоисти във връзката си

Винаги е по-лесно да видите недостатъците на останалите, отколкото вашите собствени. Връзките не правят изключение, но там обаче взаимното уважение и съобразяване с другия имат изключително важна роля, за да имат бъдеще отношенията. В противен случай, може да се стигне до раздяла. Ако партньорът ви някога ви е казвал, че сте егоисти, не подминавайте това с лека ръка, а се замислете дали наистина е така. Ето някои признаци:

Постоянно търсите внимание

Колкото и да се обичате и да ви е приятно да прекарвате време заедно, трябва да знаете, че всеки има нужда от своето лично пространство, било то в работата или за да се види с приятели. Ако се ядосвате, когато той не може да ви се обади веднага или не може да е с вас 24 часа в денонощието, значи имате проблем. Не бъдете обсебващи, защото това руши връзката.

Опитвате се да контролирате всичко

В една връзка винаги са нужни взаимни компромиси, в противен случай говорим за егоизъм. Трябва да се съобразявате с мнението на другия и да не се налага той да ви иска разрешение за всичко, като в същото време не му позволявате да ви казва вие какво да правите.

Интересува ви повече мнението на околните

Хорското мнение не трябва да е по-значимо за вас от чувствата и щастието на партньора ви. Не се стремете да се харесате на околните постоянно, защото това е загубена кауза, а така и можете да отблъснете човека до вас.

Искате партньорът ви да се промени заради вас

Трябва да обичате човека отсреща такъв, какъвто е. Вероятно сте го чували мнозина пъти. Замислили ли сте се обаче дали това наистина е така? Няма идеални хора и ако се опитвате да промените партньора ви, само за да отговори на вашите критерии, това рано или късно ще се отрази на връзката ви по неблагоприятен начин. Ако не харесвате дадени черти в половинката ви, обсъдете ги заедно, но не му поставяйте ултиматуми. Поставете се и в обратната ситуация и помислете дали вие бихте променили нещо у вас заради другия.

Tagged , , , , , , ,
на горе