Четири начина да се справите с преградите във връзката си
Любов и партньорство

Четири начина да се справите с преградите във връзката си

Когато са изправени пред криза в отношенията си с човека до тях, хората реагират по различен начин. Някои слагат бариера между себе си и огромния проблем, като преградите във връзката стават все повече.Тази реакция може да бъде както съзнателна, така и подсъзнателна. Препятствието обаче може да създаде огромен разрив в отношенията на двойката. Това води до тревога, несъгласие и разочарование. По този начин те се възпрепятстват да изживеят емоционална интимност със своя брачен партньор. А от това страдат и двамата.

Въпреки че случващото се има отрицателно въздействие върху взаимоотношенията, двойките могат да се опитат да го преодолеят. Трябва бързо да изясните какво се случва в главата ви и да приемете, че имате проблем. Не позволявайте на нещо дребно да направи връзката ви нещастна и дори да стигнете до раздяла. Покажете, че държите на вашата половинка. Именно тя може да ви помогне да излезете от всяка една емоционална дупка.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето някои стратегии, които можете да предприемете, за да се справите с преградите във връзката ви, независимо кой ги е поставил:

Признайте чувствата на партньора си.

Въпреки че може да не сте виновни за поведението на партньора си, трябва да сте наясно с нещо. Недоволството често се случва в отговор на остра критика или презрение. Когато решавате как да реагирате на препятствието, трябва да забележите поведението на партньора. Нужно е да информирате човека, че това не е най-добрият начин на действие. Изразете чувствата си и се опитайте да разберете гледната точка на партньора си. Не се опитвайте да критикувате неговото негативно поведение или нещо, което е направил погрешно. Просто комуникирайте с него и заедно стигнете до правилния изход от ситуацията.

Признайте, че не сте „фиксаторът“.

Ако вашият партньор избягва конфронтация, може да вярвате, че е ваша отговорност да повдигнете или да се справите с трудната ситуация. Вие просто може да не вярвате, че той ще направи крачката. Конфликтът трябва да бъде обсъден и обикновено някой трябва да поеме инициативата и да го направи. Това обаче не винаги трябва да сте вие. Ако вашият партньор упорито ви пренебрегва и поставя преградите във връзката, това е негов избор. Тогава трябва да се освободите от всякаква вина, която може да изпитвате. Просто спрете да се опитвате да успокоите токсичната си връзка.

Изненадващо зрели неща, които да кажеш, като той скъса с теб

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Избягвайте да се опитвате да промените половинката си.

Когато партньорът ви се противопоставя, трябва да обясните, че целта не е да промените неговия характер. По-скоро искате да коригирате поведението му, което не е от полза за връзката. Опитайте се да развиете начини за общуване, които няма да противоречат или да критикуват партньора ви. Ако се опитвате да промените всичко в него, това може да го отблъсне. Не само, че няма да разруши преградите във връзката, а може да направи разрива между вас още по-голям.

Отидете на терапия за двойки.

Трябва да намерите правилните инструменти, за да пренастроите старите модели на комуникация. Едно партньорство няма шанс да успее без сътрудничество и комуникация. Терапията за двойки може да бъде от полза в този случай и да помогне за разрушаването на преградите във връзката. Работното място на професионалиста е безопасно пространство и по този начин двамата могат да се чувстват комфортно да говорят там. Дори някои връзки, които изглеждат безнадеждни, се оправят след посещение при терапевт.

Опитайте се да използвате горепосочените полезни стратегии, за да научите за преодоляването на преградите във връзката, така че да сте наясно с проблема. След това да можете да положите усилия да говорите с партньора си.

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Открий с лекота пътят към щастието

Целувките на коя зодия са най-сладострастни?

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе