Как да изберем правилните любителски фитнес уреди за нашите нужда

Как да изберем правилните любителски фитнес уреди за нашите нужда
Партньорски статии

Как да изберем правилните любителски фитнес уреди за нашите нужда

За любителски фитнес днес имате огромни възможности. Като се започне от  работата със свободни тежести вкъщи – гири, дъмбели, пудовки, до страхотни уреди за кардио фитнес – велоергометър, бягаща пътека. Чрез наличието на точните фитнес уреди, ще се възползвате максимално от ползите на любителския фитнес – здравословни ползи,  издръжливост,  добра физическа форма,  добро психологическо здраве.

Избор на любителски фитнес уреди

Можете да изберете фитнес уреди за вашия тренировъчен режим именно на базата на целите, които си поставите. Най-лесно е вкъщи да имате гири, дъмбели, пудовки, ластици за разтягане,  баланс топка – с тях можете да правите страхотно разнообразие от тренировки.

Ако имате опит в тренировките, няма нужда от толкова съвети за избор на любителски фитнес уреди.  Когато сте начинаещи, има много неща, които не са ви ясни в началото. Най-лошото е да започнете да пазарувате на своя глава, без оглед нуждите на вашето тяло от точните тренировки и точната програма. Затова нашият съвет е да пазарувате фитнес уреди само след консултация с фитнес инструктор или със специалист, който ще определи от какво имате нужда.

Как да изберем правилните любителски фитнес уреди за нашите нужда

Програми за тренировки с любителски фитнес уреди

Програмите с гири и дъмбели могат да се използват за увеличаване на силата и размера на мускулите, но те могат да бъдат програмирани и за изгаряне на много калории, така че са отлични за домашен фитнес.

Кардио тренировката също е отличен вариант за домашен фитнес. Ако искате да отслабнете и да тонизирате тялото си, комбинирането на дъмбели с кардио е правилният начин. Методът на високоинтензивната интервална тренировка понастоящем е един от най-ефективните начини за изгаряне на калории и стимулиране на метаболизма. Той може да се изпълнява с различни упражнения и ви позволява да изпълнявате тези упражнения с висока интензивност.

Програмите се разработват на база вашите моменти възможности и целите, които си поставяте. Ако разполагате с гири, пудовки, дъмбели, с ластици, с босу-топка, с пейка или лежанка, и имате велоергометър, сте готови за една сериозна интензивна програма.

Как да изберем правилните любителски фитнес уреди за нашите нужда

Заключение за любителски фитнес уреди

В Диас Спорт ще намерите най-различни силови уреди за домашен фитнес, свободни уреди като гири и дъмбели, ще намерите пейки и лежанки за вашия домашен фитнес кът, но и кардио уреди за тренировки в домашна среда. Дъмбелите са чудесно допълнение към всеки домашен фитнес, особено за тези, които не се чувстват комфортно да използват щанги. Те могат да се използват за редица цели – от изграждане на мускулен размер до подобряване на кардиото и силата.

Не забравяйте да включите някаква форма на силова тренировка в живота си, независимо дали става въпрос за използване на свободни тежести или за използване на съпротивителни ленти, тъй като това ще ви помогне да предотвратите травми и да се предпазите от тях.

https://diassport.com/produkt-kategoria/%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81/

https://diassport.com/produkt-kategoria/%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81/%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%be%d0%b0%d1%80%d0%b8/

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе